Já teda fakt nevím- ne že by občas nekopl nějaký, ale proč máš na vrtuli nechaný ostrý hramy?Já vezmu jemný šmirgl a strhnu vše ostré- pak tě klepne a nemůže nikdy seknout do krve.
Vzduchoplavče za jakej tip děkuješ?Jestli to má být za to ošmirglování vrtule tak to si mě dost překvapil.Neříkej že jsi to nevěděl nebo nedělal.APC tě řízne a nemusíš ji mít ani na éru.Stačí ji trochu zmáčknout.Jinak paráda jak to tady vždy jiskří když se řeší ASP vs MVVS.To téma je trochu zajímavé když se mluví o ceně.Jinak jsou to zbytečné řeči.
Terry: No, vidis a je to tak! Fakt jsem to nikdy nesmirgloval a ani me to nenapadlo. A taky jsem se o ni uz i riznul jen tak na zemi. Jsem zase moudrejsi!
Vzduchoplavec no nic ve zlým.To šmirglování u těch APC je aSI nutné i z důvodu vyvážení.Zatím jsem je musel brousit protože většinou jsou mírně nevyvážený.Jsou ale dost měký a což by jeden neřek i křehký.Co už mi jich na FITovi odešlo.Proto na něj chci dát podvozek.
arda1 píše:Kdo nevyvažuje vrtule(a obzvláště na spalováky) je ............(domyslete si )
Omlouvám se za svůj názor, já dělám do letadel (všeho druhu) teprve 15roků. Dříve se vrtule dovažovali (1995). To asi je tím, že používám kvalitní vrtule.
Ja taky nevyvazuju. U APC mi to zatim neprislo nutne. Mnohem vetsi vibrace zpusobovaly nevyvazene kuzele nez vrtule. A u elekter mi to prislo jeste markantnejsi nez u spalovaku.
No já na padesátku pořídil kužel od ASP a rovnou říkám je to shit!Už letěl...ale z letadla do koše... začal slepnout "ala chrom" a házel tak že na volnoběh mě letadlo vážící něco přes 6 Kg skákalo jak klokan...
vojco píše:APC vrtule jsou ostre jak... O tom může vyprávět můj palec, roseklej napůl přes nehet Taky si vrtule vyvyžuju, zmenší se tím vybrace.
Bacha na Ardu1...zachvilku ti napíše jak taky raději vrtule vyvyžuje než vyvažuje, že to pak míň hází Takové to domácí vyvyžáníčko vrtule to je to pravé