TRAXXAS E-REVO 1:10 2.4G RTR

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

Re: TRAXXAS E-REVO 1:10 2.4G RTR

#46 Příspěvek od darth.hokro »

liqudrc.com poštovné za 99. centů a do 5. dnů doma :) http://www.liquidrc.com/index.php?main_ ... s_id=62996 maj i v modré či červené barvě

EDIT: jedná se o programování vysílače. Ten regulátor se dá programovat i přez rádio ale to bych si radši nechal prostřelit kolena :D Castlelink máš luxusní pohodičku, kde si vše nastavíš a dáš pouze aktualizovat. Jinak nejlevnější castlelink u nás má hořejší, bral jsem jej tam, to se z ciziny moc neoplatí.
Nějak mě programování rádia bez displeje neoslovuje :D Pokud tě auta chytí trošku víc, stejně půjdeš do něčeho komfortnějšího :D
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
scarabeus

#47 Příspěvek od scarabeus »

Domnivam se, ze nejde o programovani vysilace, ale regulatoru pomoci vysilace, jako vzdy...
Yopi

#48 Příspěvek od Yopi »

Jaks to poznal? Nikde jsem to nenašel a pokud se nepletu, tak ten chlap na videu nic takovýho neříkal. No, bylo by to jedině dobře. Jsem na takovýhle debilní programování zvyklej z vrtulníků, takže bych ten CastleLink oželel.
Jo a chlapi, jakej delta peak mám nastavit na nabíječce u těch setovejch NiMh baterek? Taky sem to nikde nenašel.
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
midiborec

#49 Příspěvek od midiborec »

Tak urcite vis ze regulator se programuje bud napipanim nebo pres kartu vtomto pripade castlelink. Napipat to jde take, alr dotoho se ani nepoustej protoze to je neco otresneho neni to jako u klasickych reglu. Tema tlacitky na vysilacce programujes jen vysilacku
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od darth.hokro »

Přesně tak, je to fakt programování vysílače. Regulátor jsem zkoušel programovat přes čudlík vysílačkou a krásně jsem si ho rozhodil :D Spleteš se o jedno pípnutí a můžeš začít komplet znovu. Ale to poznáš sám :D Deltapeak musíš vyčíst až na bateriích, když tak zkus mrknout na stránky Traxxas. Ale měl ses na ty nimh vykašlat, za to co dáš navíc, by jsi měl dvě 5200 lipo turnigy hardcase. Jízda je o něčem jiném, nehledě na to že nimh nedají takové proudy a po pár cyklech je stejně zahodíš, bo budou topit jak prase.
Yopi

#51 Příspěvek od Yopi »

No já mám z vrtulníku 2 x 4s LiPo 4400 mAh, takže budu jezdit i s tím. Dneska mi přišel domů, tak jsem celkem překvapenej z toho, jak je to velký, to je nádhera, ale zárověň jsem zklamanej z toho, že na autě jsou 3 pneumatiky z takovou ploškou, jako když to dlouho stálo na jednom místě, tak snad se to vrátí do původního kulatýho tvaru. Ta vysílačka má strašně malej rozsah na volantu, to se mě taky moc nelíbí. K jízdě jsem se ještě nedostal, zatím nabíjím, tak pak uvidím, jak to pojede.
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
midiborec

#52 Příspěvek od midiborec »

Neboj kola jak změknou tak se srovnaji ale doporucil bych pak az si to trosku sedne chytit auto do ruky a pomali přidavat plyn a pokud auto bude moc házet tak vyvaž kola pokud to haže jen trosku tak bych to neřešil. Me Revo hazelo teda nehorázně... Jinak stim rozsahem volantu nato si zvykneš ono by se ti pak stim blbe jezdilo kdyzby si stim musel kroutit až buhvi kam. Přeji pohodové prvni poježdění a nenaper to hned do niceho.. Jeste bych doporucil si pak udelat nejakej stojan na auto aby si ho nemel stále polozené na kolech a nemel zatizene pruziny.
FlyBear

#53 Příspěvek od FlyBear »

Midiborec to napsal dobře, dovolím si tedy jen pár drobných poznámek:

midiborec píše:...az si to trosku sedne chytit auto do ruky a pomali přidavat plyn a pokud auto bude moc házet tak vyvaž kola pokud to haže jen trosku tak bych to neřešil.

Nad tímhle bych vůbec nepřemýšlel - určitě to bude házet víc, než je zdrávo - k takhle velkému autu vyvažovačka prostě patří a kola je nutno vyvážit :) To je normální. Bez vyvážení nebude jezdit dobře, hlavně bude neovladatelné na vyšších rychlostech a rychle odejdou některé díly.

midiborec píše:Jinak stim rozsahem volantu nato si zvykneš ono by se ti pak stim blbe jezdilo kdyzby si stim musel kroutit až buhvi kam.

To je pravda. Nejde jen o Traxxas, jiné volantovky také nemají nijak velký mechanický rozsah na volantu.

midiborec píše:Jeste bych doporucil si pak udelat nejakej stojan na auto aby si ho nemel stále polozené na kolech a nemel zatizene pruziny.

Tohle bych považoval za nutnost, nikoliv jen doporučení. Uskladněné auto musí mít kola ve vzduchu. Sám jsem se s tím nijak zvlášť nezatěžoval a různá autíčka pokládám rámem na vhodné krabičky přiměřených velikostí.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od darth.hokro »

Jako nouzovej stojánek stačí použít krabici od TRX vysílačky :D Kola je fakt potřeba vyvážit. Na ty 4s 4000 když je zapojíš paralerně, budeš jezdit donekonečna :D Jo hlavně nezkoušej mačkat plyn doma :D Mamba je fakt brutvan :D

hodně inspirace ohledně Maxxe najdeš zde: http://www.e-maxx.cz/
Yopi

#55 Příspěvek od Yopi »

Tak jo. Mám odzkoušeno. Celkem jsem se vyřádil, zatím jezdím celkem opatrně, nechci si auto rasovat, ale překvapila mě brzda.
Ty LiPolky jsem zapojil paralelně, to je jasný, takže mám čtyřčlánek o kapacitě 4400mAh. To je palba. Ty NiMh jso oproti tem LiPolkam naprostý sračky, ale auto jsem bez nich nesehnal, takže tak. Budu jezdit jen na ty LiPolky, s těma NiMh to nemá smysl, jsou strašně slabý a málo vydrží (přesně jak jste říkali), budu je používat jako nouzovku, když budu mimo nabíječku, to se taky bude určitě hodit. Furt někam jezdím a beu s sebou vrtulníky, tak teď i auto. (Tý jo, když nad tím tak přemejšlím, mám hustě tolerantní manželku :-)
Ale ty LiPolky, to je fakt nádhera - a jak strašně dlouho vydrží, to je neskutečný a ke konci se to stejně furt staví na zadní.
Hned první jízdu jsem to otočil na asfltě na střechu, ale barva neslezla, takže to vypadá furt dobře, když stojím, tak to není poznat. Bylo to kvůli brzdě, je fakt vostrá, ale už sem se s tím naučil. Nechám to tak, hodí se to při sjíždění kopečků.
Akorát je mi divný, že když se snažím jet fakt pomalu, tak to pomalu jede, ale jen do určité chvíle a když pomalu přidávám, tak to v jednu chvílu trošku škubne a rozjede se to. Není něco špatně nastavený? A zdá se mi to celkem nízký, tak študuju manuál a dám tam max světlou výšku, teď mám nějakejch 65mm.
Naposledy upravil(a) Yopi dne úte 13.12.2011 21:47, celkem upraveno 1 x.
midiborec

#56 Příspěvek od midiborec »

To stim motorem je uplne normálni.. Psali jsme ti že to neni na pomalou jízdu, Musel by si auto spřevodovat.. To je to samo jako by si v realnym aute se rozjizdel třeba na 4 rychlost. Ta brzda se da nastavit přes Castle link. Kdyby si nekdy měl cestu do Prostějova tak napiš mužeme nekde zajezdit mam i ten castle link. dnes sem osvětlil E-revo a taky jsem stoho nadšenej už mužu konečne i potmě jezdit :twisted: Kapota je stříkana zevnitř takže kdyz si ji poskrabes pořád ji budeš mit barevnou, musel by si ji poskrabat zevnitř. Lipolky jsou dar od boha :lol: ale musí se snima opatrně. Ty nimh packy mi také leži na stole pro případ nouze.
FlyBear

#57 Příspěvek od FlyBear »

Yopi píše:Ty LiPolky jsem zapojil paralelně, to je jasný, takže mám čtyřčlánek o kapacitě 4400mAh.

Tomu nějak nerozumím, pokud jsi měl 2 packy 4S LiPo / 4400 mAh, tak po jejich paralelním spojení bys měl mít konfiguraci 4S2P, tedy "4S" / 8800 mAh.

Yopi píše:...s těma NiMh to nemá smysl, jsou strašně slabý a málo vydrží (přesně jak jste říkali), budu je používat jako nouzovku, když budu mimo nabíječku, to se taky bude určitě hodit.

To jsem si taky myslel :twisted: Nechal jsem si ty NiMH, že je jako budu používat, když budu auto třeba půjčovat začátečníkovi nebo dětem. Hmmm - nemělo to cenu, NiMH trpí velkým samovybíjením a narozdíl od LiPo nevydrží uskladněné v nabitém stavu. Musí se nabíjet bezprostředně před jízdou. Nakonec jsem z nich sundal konektory a baterky jsem vyhodil...

Yopi píše:Hned první jízdu jsem to otočil na asfltě na střechu, ale barva neslezla, takže to vypadá furt dobře, když stojím, tak to není poznat.

Barva takhle slézt nemůže. Ta kastle je lexanová, stříkaná barvou z vnitřní strany.

Yopi píše:Bylo to kvůli brzdě, je fakt vostrá, ale už sem se s tím naučil. Nechám to tak, hodí se to při sjíždění kopečků.

Když pořídíš Castle Link, budeš moct seřídit nejen plyn, ale i brzdu naprosto luxusně. Sílu v procentech i křivku průběhu. Navíc půjde seštelovat i výkon zpátečky, což může být užitečné.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od darth.hokro »

až budeš někdy mět cestu okolo, tak to můžem u mě napíchnout na castle link a pak jít pojezdit :) Jo tlumiče si když tak přešroubuj v dolních ramenách na druhou dírku od diferáku. Pud pružiny jsem nacpal největší podložky a dal hustější olej 55w, takhle mě to optimálně vyhovuje
Yopi

#59 Příspěvek od Yopi »

To FlyBear: Měl jsem 2x 4s 2200mAh LiPo. Paralelně tedy teď mám těch 4400mAh.
To midiborec: Prostějov mám nejblíž, tak já bych se rád stavil. Zkušený autíčkáře prakticky neznám a CastleLink nemám a ty určitě víš, jak to naprogramovat, tak by se mi to hodilo a teď mám měsíc dovolenou, tak bych si udělal výlet.
Tlumiče jsem přešrouboval do dírek nejblíž diferáku a pod pružiny jsem dal střední podložky.
Teď už mě to vyhovuje.
Jinak teda to osvětlení, to bych bral, ale čekat na to ze zahraničí se mi nechce, to by to tu bylo až příští rok. Koupím to někde v čechách nebo to udělám z ledek. Nebo cos to koupil za osvětlení?
midiborec

#60 Příspěvek od midiborec »

Stavit se klidně mužeš bydlím tak 5km od PV směr Kojetín. Kdyžtak SZ. Castle link mám a mužu ti nastavit co budeš chtít. Nejlepe jestli by si mohl třeba o víkende protože mám tento tyden sice ranní ale stejne hned je tma a moc by jsme nezajezdili.
Osvětlení jsem udělal z ledek. Nechtělo se mi moc letovat atd tak jsem si objednal z HC tohle na zadek: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=17179
a tohle na předek 2x http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=17185
Vypadá to nejak tak
https://lh5.googleusercontent.com/-9Lpa ... AG0119.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-aHOA ... AG0120.jpg

Jinak z HC jsem to měl doma tak za 4 dny :D
Odpovědět

Zpět na „Auta“