HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti
Nyní, když nastavuli Horizont, tak v diagnóze na posuvníku se nedostanu na pravé straně, kde to je bez kolektinu na nulu, ale mám tam 1.Což si myslím, že je to vcelku jedno, protože tam si vlastně mohu nastavit cokoli až do 100. Píši to jen pro zajímavost. Před změnou softu jsem nalevo i případně napravo nulu dostal.
Chci se optat Bozzdy zda se dá Hc3-sx odladit tak, aby při přímém vodorovném letu,když vemu pořádně za kolektiv ať nahoru a nebo dolu, zůstala helina ve vodorovné poloze a nedávala čumák při plusu nahoru a mínusu dolu? Prostě neplavala delfína.
Vše jsem již zkoušel nastavovat a stále to trochu dělá.Nemůžu se toho zbavit. Ostatní letové vlastnosti jsou super. Jak tam dám místo HC3 Besta, tak ať za to rvu jako hrom, tak se helina ani nehne a je stále vodorovně jak přibitá.
Nastavování mám zmáknutý, ale delfína se při zabrání né a né zbavit.Withdraw rate mám nyní úplně dole a rozsah udržení až na 12 a stále nic. Dost mě tento systém v tomto zklamal. Jak z toho ven?
Vše jsem již zkoušel nastavovat a stále to trochu dělá.Nemůžu se toho zbavit. Ostatní letové vlastnosti jsou super. Jak tam dám místo HC3 Besta, tak ať za to rvu jako hrom, tak se helina ani nehne a je stále vodorovně jak přibitá.
Nastavování mám zmáknutý, ale delfína se při zabrání né a né zbavit.Withdraw rate mám nyní úplně dole a rozsah udržení až na 12 a stále nic. Dost mě tento systém v tomto zklamal. Jak z toho ven?
- vsadím boty na to že máš blbě těžiště - neexistuje stabilizace, která by to pochytala.buki píše:Chci se optat Bozzdy zda se dá Hc3-sx odladit tak, aby při přímém vodorovném letu,když vemu pořádně za kolektiv ať nahoru a nebo dolu, zůstala helina ve vodorovné poloze a nedávala čumák při plusu nahoru a mínusu dolu?
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Samozřejmě, že to jde. To je první předpoklad jakéhokoli bezpádla 
1) jak vysoký máš zisk hlavy v Diagnóze v záložce RIGID
2) Kolik máš withdraw rate?
3) přijď na Krtkování. Tam se vše dozvíš
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Howking píše:- vsadím boty na to že máš blbě těžiště - neexistuje stabilizace, která by to pochytala.buki píše:Chci se optat Bozzdy zda se dá Hc3-sx odladit tak, aby při přímém vodorovném letu,když vemu pořádně za kolektiv ať nahoru a nebo dolu, zůstala helina ve vodorovné poloze a nedávala čumák při plusu nahoru a mínusu dolu?
Těžiště vadí bezpádlu při piruetách. Pokud není úplně hodně mimo, tak by se neměl při správně nastaveném zisku vzpínat.
bavarianDemon 3X a 3SX
boZZda píše:Samozřejmě, že to jde. To je první předpoklad jakéhokoli bezpádla
Zisk 87,
withdraw rate jak jsem již psal naplno, ale i když jsem snižoval tak stejný efekt, no bylo trochu horší.
Na krtkování se nedostanu.
Právě proto, že u ostatních bezpádel nemám problém, jen u tohoto.
buki píše:boZZda píše:Samozřejmě, že to jde. To je první předpoklad jakéhokoli bezpádla
Zisk 87,
withdraw rate jak jsem již psal naplno, ale i když jsem snižoval tak stejný efekt, no bylo trochu horší.
Na krtkování se nedostanu.
Právě proto, že u ostatních bezpádel nemám problém, jen u tohoto.
Jaký máš zisk křidélek a výškovky v záložce Rigid? Pokud je vše nastaveno správně, tak se nikam nevzpíná a drží.
bavarianDemon 3X a 3SX
Těžiště mám pochopitelně přesně, proto mě to hlava nebere, že to dělá.
Zisk mám 9 a 8.
- to je omyl - on má zřejmě těžký ocas - když zarve za kolektiv, tak setrvačnost ocasu je vyšší, než setrvačnost čumáku a síla na ocas je větší - bezpádlo to samozřejmě srovná, ale zpožděně (není nekonečně ryclé a ani serva nejsou) - takže výsledkem je zhoupnutí - pokud letí přímý let a hodně rychle, tak průlet víry a poryvy větru helinu přizvednou, na to mu ocas trochu spadne - tím se ale zvětší náběh rotoru a ještě víc se helina přizedne - bezpádlo to opožděně srovná, ale do prvního srovnání mu kecl i ten náběh a tak to v důsledku přežene - tím jde helina do země a těřší ocas toum zase jen pomúže a tak furt dokola - delfín. Těžiště u jakéhokoli bezpádla by mělo být přesně a pokud není, tak rozhodně lépe v předu.boZZda píše:Těžiště vadí bezpádlu při piruetách. Pokud není úplně hodně mimo, tak by se neměl při správně nastaveném zisku vzpínat.
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Más podle mě malý zisk hlavy.
Takže v RIGID nechej pro křidélka i výškovku 13.
Withdraw rate 7
Attitude hold range 10
Co to máš za vrtulník? Jak se chová výškovka při prudkém pohybu a zastavení? Zastaví se na fleku a nebo se zahoupe či překmitne?
Co to máš vlastně za helinu a kolik točíš na rotoru?
Takže v RIGID nechej pro křidélka i výškovku 13.
Withdraw rate 7
Attitude hold range 10
Co to máš za vrtulník? Jak se chová výškovka při prudkém pohybu a zastavení? Zastaví se na fleku a nebo se zahoupe či překmitne?
Co to máš vlastně za helinu a kolik točíš na rotoru?
bavarianDemon 3X a 3SX
- zkus tedy trochu dopředu - minimálně - on totiž rotor při visu ofukuje ocasní trubku a výškovku a tlačí ocas dolů více než kabinku (delší páka).buki píše:Těžiště mám pochopitelně přesně, proto mě to hlava nebere, že to dělá.
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
- taky můžeš mít nestejnou rycvhlost čelního/zadního serva.buki píše:Těžiště mám pochopitelně přesně, proto mě to hlava nebere, že to dělá.
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Howking píše:- to je omyl - on má zřejmě těžký ocas - když zarve za kolektiv, tak setrvačnost ocasu je vyšší, než setrvačnost čumáku a síla na ocas je větší - bezpádlo to samozřejmě srovná, ale zpožděně (není nekonečně ryclé a ani serva nejsou) - takže výsledkem je zhoupnutí - pokud letí přímý let a hodně rychle, tak průlet víry a poryvy větru helinu přizvednou, na to mu ocas trochu spadne - tím se ale zvětší náběh rotoru a ještě víc se helina přizedne - bezpádlo to opožděně srovná, ale do prvního srovnání mu kecl i ten náběh a tak to v důsledku přežene - tím jde helina do země a těřší ocas toum zase jen pomúže a tak furt dokola - delfín. Těžiště u jakéhokoli bezpádla by mělo být přesně a pokud není, tak rozhodně lépe v předu.boZZda píše:Těžiště vadí bezpádlu při piruetách. Pokud není úplně hodně mimo, tak by se neměl při správně nastaveném zisku vzpínat.
Omyl! Dobré a dobře nastavené bezpádlo zrovna vzpínání docela dobře řeší. Vyzkoušeno na několika helinách s baterkami fakt různě.
Třeba na 700 vozím baterky od 4000mAh až po 5000mAh a žádné těžiště neřeším. Problém je v piruetách jak jsem říkal, ale vzpínání drží.
bavarianDemon 3X a 3SX
Howking: počkej prosím chvíli než zkusíme nastavit bezpádlo a prozatím jen sleduj diskuzi. Zatím věřím tomu, že to je v nastavení. Jestli má těžiště dobře, tak ať to tak nechá a raději to zkusíme správně vyladit.
Potom se budeme hrabat v hardwaru.
Potom se budeme hrabat v hardwaru.
bavarianDemon 3X a 3SX