Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Nie to nemam nikoho co ma normalnu vysielacku.Asi to dam na reklamaciu,ale to bol dovod preco som ho kupoval ze budem cez sviatky doma a poletovat si v klude,a zase problem.Take nervy mam ze neviem.
- DaveLister
Zadna reklamace, precti si jeste jednou predchozi prispevek. 
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
dr.pepa píše:Nie to nemam nikoho co ma normalnu vysielacku.Asi to dam na reklamaciu,ale to bol dovod preco som ho kupoval ze budem cez sviatky doma a poletovat si v klude,a zase problem.Take nervy mam ze neviem.
no jiste, mas to jenom blbe naparovany. to je vsechno.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Přesně, musíš znova párovat, setovka zapomíná. Když jsem spároval blbě, při máčknutí treinera vyjížděla cyklika nahoru a listy se naklápěly obráceně po roztočení.
Ještě dodám, že lítat se setovkou a s DX6 je neskutečnej rozdíl, hlavně odezva kniplů je někde úplně jinde. Nebe a dudy, lituju, že jsem bral se setovkou, která je k hov...
Ještě dodám, že lítat se setovkou a s DX6 je neskutečnej rozdíl, hlavně odezva kniplů je někde úplně jinde. Nebe a dudy, lituju, že jsem bral se setovkou, která je k hov...
Jarmil píše:Ještě dodám, že lítat se setovkou a s DX6 je neskutečnej rozdíl, hlavně odezva kniplů je někde úplně jinde. Nebe a dudy, lituju, že jsem bral se setovkou, která je k hov...
Já lítám se setovkou přes 2 měsíce a zatím jsem max. spokojen. V čem přesně pozoruješ ten rozdíl, protože odezva kniplů se odvíjí jen od toho, jak máš na DX6i nastavené výchylky (případně swashmix) a u setovky mi ty větší výchylky připadají dostatečné? Proto se ptám, co nejde se setovkou zaletět oproti DX6i
PS: Určitě bych toho, kdo si chce mCP X pořídit se setovkou neodrazoval, ale zase souhlasím, že možnost "napípání" všech parametrů (plynu, kolektivu a výchylek) k obrazu svému tomu chybí, takže ze stříďákem by ti byla k hov...
Nemyslím ten dotaz zle a ani nechci setovku nějak přechválit, ale fakt by mě to zajímalo, protože jsem už o DX6i (resp. vyšší) jen kvůli prckovi uvažoval, ale zatím jsem nedošel k tomu, v čem by mi to pomohlo?
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Odezva kniplů není jen o možnotech nastavení. Existuje spousta jiných parametrů jako exponenty, limity, rozlišení kanálu a hlavně, a to je podstatné, kvalita provedení po stránce mechanické. Je diametrální rozdíl mezi mechanickou odezvou potenciometrů v setovkách a samostatných vysílačích. Stejně tak je potom obrovský rozdíl mezi kvalitou a způsobem mechanického provedení třeba DX6i a DX8, kdy DX6i je v porovnání těžko nastavitelná, v kniplech je nezanedbatelná složka mechanického tření a pocit spojení s modelem je takový chudší. Na druhou stranu DX8 chodí krásně plynule a model reaguje tak, jak hýbeš kniply. Je to těžko popsatelné slovy, jsi prostě pocitově víc "v kokpitu", víc ovládáš a míň jen pozoruješ.
Tímhle určitě nehaním DX6i, to rádio jsem měl a byl jsem s ním maximálně spokojený. Zpátky bych už ale nešel. Stejný rozdíl je mezi setovkou a rádiem v plné palbě.
Tímhle určitě nehaním DX6i, to rádio jsem měl a byl jsem s ním maximálně spokojený. Zpátky bych už ale nešel. Stejný rozdíl je mezi setovkou a rádiem v plné palbě.
Tom
No rozepsal jsi si hezky a v teorii s tebou souhlasím
, ale není to odpověď na mou otázku: Co nejde se setovkou zaletět?
Vím, že jsi setovkou neměl, takže to nemůžeš srovnat a já to bohužel nemůžu srovnat s DX6i. Ale po mechanické stránce a kvalitě zpracování musím setovku pochválit. Srovnávám to s Hitec Aurorou 9. mCP X cítím na setovce stejně jako 450ku na Auroře. Prostě si nemůžu pomoct, ale se setovkou se mi lítá přesně jak chci a o nějakých pomalých odezvách nemůže být řeč.
Možná změním názor, až si to vyzkouším s tím Spectrem
, ale zatím bych neměnil.
Vím, že jsi setovkou neměl, takže to nemůžeš srovnat a já to bohužel nemůžu srovnat s DX6i. Ale po mechanické stránce a kvalitě zpracování musím setovku pochválit. Srovnávám to s Hitec Aurorou 9. mCP X cítím na setovce stejně jako 450ku na Auroře. Prostě si nemůžu pomoct, ale se setovkou se mi lítá přesně jak chci a o nějakých pomalých odezvách nemůže být řeč.
Možná změním názor, až si to vyzkouším s tím Spectrem
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Teď ale z jiného soudku. Jak a čím čistíte serva (odporovou dráhu a sběrač)?
Hledal jsem něco na netu, jak správně čistit potenciometry, ale záleží, jestli je odporová dráha jen znečištěná (více pravděpodobné) nebo už poškozená? Třeba tady je jedno video, ale nepochopil jsem z něho, čím to čistí? http://www.youtube.com/watch?v=V0NIepknfnE (přeskočte to na 3min15s).
Asi utržená papírová zápalka namočená v alkoholu
.
Já bych to asi řešil jemným papírovým kapesníkem namočeným v lihu, ale pokud máte jinou fintu, tak si nechám poradit?
Hledal jsem něco na netu, jak správně čistit potenciometry, ale záleží, jestli je odporová dráha jen znečištěná (více pravděpodobné) nebo už poškozená? Třeba tady je jedno video, ale nepochopil jsem z něho, čím to čistí? http://www.youtube.com/watch?v=V0NIepknfnE (přeskočte to na 3min15s).
Asi utržená papírová zápalka namočená v alkoholu
Já bych to asi řešil jemným papírovým kapesníkem namočeným v lihu, ale pokud máte jinou fintu, tak si nechám poradit?
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
to:RadekCe teď si nemužu spomenout v jakém lítáš Modu,ale pokud ve dvojce tak ti půjčím svoji DX6i a můžeš si ji spárovat se svým vrťasem a pak pro všechny srovnat obě možnosti vysílaček 
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
RadekCe píše:Co nejde se setovkou zaletět?
Promiň, ale to je otázka o ničem
K čištění: Ve videu říká, že to čistí alkoholem napuštěnou papírovou sirkou. Klasický alkohol na šťourátku na uši funguje dobře, případně pokud chceš utrácet (nebo máš doma na elektroniku), tak http://www.gme.cz/chemicke-pripravky-pro-cisteni/sprej-cistici-pripravek-kontakt-chemie-cleaner-601-200-ml-p744-027/
Tom
Na zahraničních forech mají dobrou zkušenost s tímto DeoxiT GOLD G100L. Tvrdějí, že po vyčištění to vydrží o mnoho déle než, když to čistím s lihem. Ale nemám vyzkoušeno.
baui píše:Promiň, ale to je otázka o ničemZaletíš všechno, stejně jako jsem lítal s DX5, když jsem měl DX8 na reklamaci.
Nechci se hádat, ale tu otázku jsem myslel upřímně
Srovnání mechaniky tříd různých rádií jsem do toho taky nechtěl plést a přesnost potenciometru se dle mého názoru na tak malém vrtulníku moc neprojeví. Když foukne vítr, tak máš vrtulník o 1m výše a vysílače se ani nedotkneš
PS: To s tou sirkou jsem si v příspěvku opravil, když jsem si v tom videu pustil zvuk
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
buki píše:Na zahraničních forech mají dobrou zkušenost s tímto DeoxiT GOLD G100L. Tvrdějí, že po vyčištění to vydrží o mnoho déle než, když to čistím s lihem. Ale nemám vyzkoušeno.
Dík za info,
asi to nakonec stejně udělám tou vatovou tyčinkou namočenou v lihu. Pokud je to jen nečistota z venku, tak to pomůže
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
RadekCe: Určitě nejde o snahu se hádat, neboj. Raději diskuse 
Nastavitelnost je samozřejmě důležitá. Teď třeba lítám na osách klonění a klopení rozsah 140% a flipy dělá mrňous na místě naproti předchozímu 100% nastavení, které odpovídá setovce/DX5. Je to jak sám píšeš. Zaletíš všechny prvky, jen trochu jinak.
Přesnost potenciometrů a mechaniku nepodceňuj. Tím, jak je mcpx malý, reaguje na menší změnu polohy páky ostřeji než třeba 450 a tím si podmiňuje důležitost přesnějších poťáků. Nějaký šum nebo nepřesnost se ti odrazí v kvalitě řízení mnohem razantněji, než na větší helině s vyšší setrvačností, která to odtlumí
Nastavitelnost je samozřejmě důležitá. Teď třeba lítám na osách klonění a klopení rozsah 140% a flipy dělá mrňous na místě naproti předchozímu 100% nastavení, které odpovídá setovce/DX5. Je to jak sám píšeš. Zaletíš všechny prvky, jen trochu jinak.
Přesnost potenciometrů a mechaniku nepodceňuj. Tím, jak je mcpx malý, reaguje na menší změnu polohy páky ostřeji než třeba 450 a tím si podmiňuje důležitost přesnějších poťáků. Nějaký šum nebo nepřesnost se ti odrazí v kvalitě řízení mnohem razantněji, než na větší helině s vyšší setrvačností, která to odtlumí
Tom
baui píše:Teď třeba lítám na osách klonění a klopení rozsah 140% a flipy dělá mrňous na místě naproti předchozímu 100% nastavení, které odpovídá setovce/DX5.
No konečně odpověď, na kterou jsem čekal
Přesně to jsem měl na mysli, protože se setovkou nejsem schopen s prckem točit na místě.
Dííík, už budu o Spektru uvažovat
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix