Chodím okolo modelu jako mlsnej kocour a vymýšlím, jak a co. není problém to tam prostě nacpat a hurá. Ale to rozhodně není můj styl.
No začal jsem přepážkou na motor. Součástí dodávky je i mot.přepážka z 3mm sklotextitu. Naprosto bohatě vyhoví!! Ale já jsem již zvyklý na ty co vyrábí Jirka Sodomka (
http://www.f3x.cz). Energic při dodání má předek uříznutý na kužel 36mm. Já použiji 38mm . Tak jsem přední část zbrousil na tuto míru s tím, že je přepážka rovnou usazena pod 2st vyosení doprava .
Přepážka má úpravu na možnou instalaci převodovek Kontronik 5.2/1. Moje uhlíková je standardně na kužel 40mm a tak jednoduchým přípravkem jsem ji stočil ve vrtačce na přesný průměr do Energica. Viz obrázek.
Vše je nastaveno (délka odsazení)tak aby na model přesně lícoval jak kužel RF (38mm kvůli tomu, že se dá použít i offset kužel-ve 40mm se již nedělají), tak i kužel od pohodaletu s kleštinou. Tento nemá díru průběžnou jako RF a tak se s odsazením přepážky musí počítat.
Ostatní je běžná rutina. Obrousit trup v místě usazení přepážky. Vše odmastit (Perchlorethylenem)..pak na to už nešmatat rukama.

A zalepit velmi řídkým kvalitním sek.lepidlem.
PS..oblíbené je přepážky lepit různými epoxy, ale nejlépe drží kvalitní sek.lepidlo. Později se ještě dolepí koutové zajištění, ale to není nezbytně nutné