DH 9104 - zalétání

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
zz
Kontaktovat uživatele:

Re: DH 9104 - zalétání

#31 Příspěvek od zz »

v81 píše:Zdravím pánové,
dostal jsem tenhle vrtulník k Vánocům a nejde mě nějak létat svižně dopředu. Když chci letět dozadu tak to problém není, ale rychle směrem dopředu mě to téměř nejde.
Postup je takový, že držím výškovku, ale ne úplně naplno (lehce za polovinou) a pravou páčku směrovky mám zcela vykloněnou nahoru..
Díky za tipy.

Zdravím,
na svých stránkách mám jak ůpravu na střídavý motor(kv3100) a lipol, tak ůpravu řídící desky. Tam mám vše popsáno. A plus letové video.

http://www.rckozmodrom.com/RCModely/DH9104.htm

Jinak ten origo motor 370 stojí zaprd, ne výkonově, ale kluzná ložiska jdou rychle do kopru.
www.rckozmodrom.com
Aleš.K

#32 Příspěvek od Aleš.K »

Zdravim,
tak časem se k vám budu moci přidat se zkušenostmi.Dnes mi tento vrtulník přišel domu.První co mě zarazilo je, že u produktu v obchodě je napsáno 40 Mhz, ale na helikoptéře i vysílačce jsou samolepky 27 Mhz.
To je nějaká nekalá obchodní praktika, nebo co je to za klauni? :)
corona

#33 Příspěvek od corona »

Aleš.K píše:...u produktu v obchodě je napsáno 40 Mhz, ale na helikoptéře i vysílačce jsou samolepky 27 Mhz...
Nekalá obchodní praktika.
27 MHz bych vůbec nepouštěl do vzduchu, zvlášť když je to těžko ovladatelný vrtulník.
v81

#34 Příspěvek od v81 »

corona píše:
v81 píše:... že držím výškovku, ale ne úplně naplno (lehce za polovinou) a pravou páčku směrovky mám zcela vykloněnou nahoru....

Páčku směrovky nahoru - co to znamená?
Tam je přece pohyb vpravo-vlevo.

K problému:
- zkontroluj těžiště (musí být v ose hřídele rotoru)
- zkontroluj a popř. uprav nastavení táhla k cyklice (v neutrálu musí být desky cykliky vodorovně)

Ja to asi spatne popsal, mam namysli to, ze pravou packu drzim smerem nahoru (jednak packou se da pohybovat vpravo, vlevo, ale take nahoru, dolů). A kdyz chci letet dopredu pridam vysku a nasledne tu pravou packu vyklonim zcela nahoru pro pohyb vpred.

Jeste jsem zapomnel uvezt to, ze k vrtulniku mam pridelany treninkovy kriz, takze tam by mohl byt zakopany pes?
Aleš.K

#35 Příspěvek od Aleš.K »

corona píše:
Aleš.K píše:...u produktu v obchodě je napsáno 40 Mhz, ale na helikoptéře i vysílačce jsou samolepky 27 Mhz...
Nekalá obchodní praktika.
27 MHz bych vůbec nepouštěl do vzduchu, zvlášť když je to těžko ovladatelný vrtulník.

Aha, jaký je v tom tedy rozdíl?

EDIT:Mimochodem, vietnacmovi ujela ruka asi a na ocasní trubce mám šejdrem díru.Mám křivě stabilizátor :)
Naposledy upravil(a) Aleš.K dne pon 02.01.2012 13:00, celkem upraveno 2 x.
corona

#36 Příspěvek od corona »

v81 píše:...Jeste jsem zapomnel uvezt to, ze k vrtulniku mam pridelany treninkovy kriz, takze tam by mohl byt zakopany pes?

Zkotroluj, co jsem napsal, táhlo jde nastavit a těžiště posunout např. polohou baterky nebo přidáním zátěže na předek.
corona

#37 Příspěvek od corona »

Aleš.K píše:Aha, jaký je v tom tedy rozdíl?

27 MHz se využívá pro kdejakou hračku. Při poletování někde kousek za panelákem tě sestřelí autíčko, jezdící po bytě.
Aleš.K

#38 Příspěvek od Aleš.K »

Hmm, tak to je paráda. Teď navíc ještě koukám, že mám prasklou kapotu. achjo, to je zas den
Fakir

DH 9104 - zalétání

#39 Příspěvek od Fakir »

Souhlas s coronou. Překvapuje mě, že se ještě dneska něco dělá na 27 MHz (snad je to aspoň FM a ne AM), v době, kdy čínský hračky z Hobbykingu za 700 i s rádiem jsou běžně na 2,4 GHz. Dá se to chápat u autíčka, ale ne u velkého tříkanálového vrtulníku, který se už tak nedá pořádně řídit, ale zranit dokáže snadno. Každopádně pokud prodejce uvádí 40 MHz, je docela dobrým materiálem pro návštěvu pracovníků ČOI.
Aleš.K

#40 Příspěvek od Aleš.K »

Tak muj první let dopadl následovně:
Roztočení, osekání trávy zadní vrtulí, rozvibrování, náklon do strany, stažení plynu, vypnutí helikoptéry, nasednutí do auta a jízda domu :)
corona

#41 Příspěvek od corona »

Startuj z papundeklu metr x metr.

Zjisti příčinu vibrací - něco je křivě.
Skluz vrtulníku do levý strany je přirozená věc, některý hračky s cyklikou mají dokonce "poloautomatickej start", kdy se cyklika sama naklání při stratu vpravo. Bohužel u týhle hrůzy to nemáš čím rovnat.
Aleš.K

#42 Příspěvek od Aleš.K »

Děkuju.
Možná by mohla být příčina v tom, že jedna lopatka byla celkem utažená (šla z tuha oproti té druhé)
Ale jsem jí zkoušel v ruce, tak při vysokých otáčkách nevibruje (tolik).

EDIT: Tak tam stejně mírný vibrace jsou, ale už ne tolik při nízkých otáčkách.Příčinu asi nenajdu.Možná trochu šmajdá to hlavní ozubený kolo.Nevim..
corona

#43 Příspěvek od corona »

Aleš.K píše:...Možná trochu šmajdá to hlavní ozubený kolo.Nevim..
Prohlídni, zda je během celý otáčky kola dostatečná vůle mezi ozubením pastorku a kola.

Listy přitáhni tak, aby když je srovnáš a otočíš aby byly do stran, vezmeš vrtulník za ocas kabinou dolů, aby zůstaly stát, ale při zatřesení aby se skleply dolů.
Aleš.K

#44 Příspěvek od Aleš.K »

corona píše:
Aleš.K píše:...Možná trochu šmajdá to hlavní ozubený kolo.Nevim..
Prohlídni, zda je během celý otáčky kola dostatečná vůle mezi ozubením pastorku a kola.

Listy přitáhni tak, aby když je srovnáš a otočíš aby byly do stran, vezmeš vrtulník za ocas kabinou dolů, aby zůstaly stát, ale při zatřesení aby se skleply dolů.

Tak je to asi takle, když ty listy přitáhnu, tak to vibruje jak blázen (až je vidět ocas dvojitě).Když jsou volně, tak už je to celkem snesitelný.
corona

#45 Příspěvek od corona »

Aleš.K píše:...když ty listy přitáhnu, tak to vibruje jak blázen (až je vidět ocas dvojitě).Když jsou volně, tak už je to celkem snesitelný.
Musí bejt dotažený s citem, aby se po roztočení samy dostaly, kam patří.
Pokud je zlikviduješ, jsou naštěstí celkem laciný.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“