hitec aurora vs. graupner mx-16 hott vs. futaba t8 fg

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdzd

Re: hitec aurora vs. graupner mx-16 hott vs. futaba t8 fg

#46 Příspěvek od zdzd »

horpak píše:a ten graupner je taky na tom špatně oproti futabě?? jako futaba je pěkná a podle Vás zkušenějších daleko lepší ale přeci jen ta cena příjmaču je dost velká... samozřejmě pokud je ten graupner oproti futabě stejně jako aurora tak půjdu do tý futaby... Ještě mám jeden dotaz k futabě, když koupim tu normální verzi (jak má 8 kanálů) tak pak se akorát updatne firmware a je z toho 14ti kanál, nebo na to člověk musí koupit tu verzi super??

Ten Graupner neznám, jen jsem si teď stáhnul manuál a na rychlo jej proletěl. Určitě má lepší FS než Hitecy. Ale to je asi tak všechno. Na ten rychlý pohled mi připadá jako dost osekané rádio. Pro heliny málo režimů, pětibodové křivky, žádné zpoždění mezi letovými režimy, žádné vychytávky kolem nastavení cykliky...

Možná jsem něco přehlédl, ale budí to ve mě pocit rádia asi tak na úrovni Hitec Optic.

Něco o vhodnosti vysílačů pro heli najdeš tu:

http://vitocz.net/rc/rc_vysilace.htm
horpak

#47 Příspěvek od horpak »

Ok. Moc díky za Váš čas. Půjdu teda do tý futaby...
Homer.Simpson

#48 Příspěvek od Homer.Simpson »

Priznavam, ze nelietam heliny, tak o tom FS som nevedel.Takze v pripade ze potencionalny kupec bude lietat primarne heliny, je T8FG lepsia volba :wink:

Co sa tyka plosnikov za vsetkym si stojim :twisted:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od jeremi »

Homer.Simpson píše:Priznavam, ze nelietam heliny, tak o tom FS som nevedel.Takze v pripade ze potencionalny kupec bude lietat primarne heliny, je T8FG lepsia volba :wink:

Je trošku rozdíl za něčím si stát jen z principu a mezi tím být objektivní :D Když jsem před cca 2 lety vybíral rádio, tak jsem porovnával manuály T8, EVO 9/12 a pro zajímavost Aurory. Primárně létám větroně. V podsatě jsem nenašel, v čem by byla A9 extra, naopak její velké minus byla absence limitu serva (to už je snad doplněno). Pro T8 byly vydány již 4 vylepšení, které fakt docela zvedly možnosti radia a posunuly ji kus před A9. Je to např. mnohem víc možností ovládání stopek, možnost pro různé letové režimy zvolit různé ovladače jedné fce, křivkový mix pro VOP v butterfly, nastavení středového bodu pro zakřivení odtokovky a butterfly ve všech letových režimech (a v každém 5 různých hodnot) dost dalších věcí. Takže pokud chceš srovnávat A9 s T8, tak si musíš sehnat popis všech updatů, protože původní návod pro T8 už jaksi neplatí. Takže to nastuduj a pak piš :)
pepin

#50 Příspěvek od pepin »

jestli se nepletu,tak ten graupner 16 je snad srovnatelný s pultovkou 19,což je také rádio,které dnes na vrtase nebude to pravé,kolega vrtulníkář to menu u mě prolejzal už před lety a kdyby to bylo na vrtase lepší,nekoupil by určitě Futabu.Ty spektrácký vysílače se tam tuším nacpali-pokud se nepletu,jen z duvodu,že to byl první jakš takš funkční systém 2.4.Už vubec bych neměl chut zjištovat s hotem,jestli se to graupneru konečně povedlo.Ta Futaba mi na ten vrtulník přijde jasná,pokud to má být to hlavní v modelařině a plošníky jen bokovka.
pepin

#51 Příspěvek od pepin »

jeremi píše:
Homer.Simpson píše:Priznavam, ze nelietam heliny, tak o tom FS som nevedel.Takze v pripade ze potencionalny kupec bude lietat primarne heliny, je T8FG lepsia volba :wink:

Je trošku rozdíl za něčím si stát jen z principu a mezi tím být objektivní :D Když jsem před cca 2 lety vybíral rádio, tak jsem porovnával manuály T8, EVO 9/12 a pro zajímavost Aurory. Primárně létám větroně. V podsatě jsem nenašel, v čem by byla A9 extra, naopak její velké minus byla absence limitu serva (to už je snad doplněno). Pro T8 byly vydány již 4 vylepšení, které fakt docela zvedly možnosti radia a posunuly ji kus před A9. Je to např. mnohem víc možností ovládání stopek, možnost pro různé letové režimy zvolit různé ovladače jedné fce, křivkový mix pro VOP v butterfly, nastavení středového bodu pro zakřivení odtokovky a butterfly ve všech letových režimech (a v každém 5 různých hodnot) dost dalších věcí. Takže pokud chceš srovnávat A9 s T8, tak si musíš sehnat popis všech updatů, protože původní návod pro T8 už jaksi neplatí. Takže to nastuduj a pak piš :)

ono to není zase vždy jen o tom,co která umí nejlíp,v té auroře je zase za velice příjemnou cenu už i telemetrie,což zase mnohé potěší a využijí víc,nežli 8mibodovou křivku plynu při spínání motoru větroně vypínačem.rozhodně bych Auroru nezatracoval a nepředkládal ji Futabu jako vzor,jde o to,co kdo chce provozovat za jaké modely,pro mě je Futaba vzhledem k provozování především větronu právě kuli nim to nejméně zajímavé rádio.
Homer.Simpson

#52 Příspěvek od Homer.Simpson »

jeremi píše:Je trošku rozdíl za něčím si stát jen z principu a mezi tím být objektivní :D Když jsem před cca 2 lety vybíral rádio, tak jsem porovnával manuály T8, EVO 9/12 a pro zajímavost Aurory. Primárně létám větroně. V podsatě jsem nenašel, v čem by byla A9 extra, naopak její velké minus byla absence limitu serva (to už je snad doplněno). Pro T8 byly vydány již 4 vylepšení, které fakt docela zvedly možnosti radia a posunuly ji kus před A9. Je to např. mnohem víc možností ovládání stopek, možnost pro různé letové režimy zvolit různé ovladače jedné fce, křivkový mix pro VOP v butterfly, nastavení středového bodu pro zakřivení odtokovky a butterfly ve všech letových režimech (a v každém 5 různých hodnot) dost dalších věcí. Takže pokud chceš srovnávat A9 s T8, tak si musíš sehnat popis všech updatů, protože původní návod pro T8 už jaksi neplatí. Takže to nastuduj a pak piš :)

Ved ja som nikde nepisal ze je A9 lepsia ako T8!!!
Tak mi prosim nevkladajte slova do prstov!!!
Podla mna je T8 lepsie vybavene radio(softwareovo a len mierne)!!!
Ale ja osobne by som A9 za T8 nemenil.Proste mi neponuka nic co by stalo za tie prachy navyse.Prave naopak za tie prachy by to radio mohlo aspon nejak vypadat :mrgreen: .Co sa tyka toho nastavenia butterlfy, tak mam nastaveny na pake plynu a to tak ze do pol drahy paky sa vysuvaju iba klapky a ked potrebujem tak od polky sa pridaju kridielka.VOP nemam na viac bodovej krivke,lebo to nepotrebujem.Pokial by som to potreboval, mam pre nu volny mix so 7-bodovou krivkou.Samozrejme ked prepnem letovy rezim je na pake motor.Co viac treba?
OPR
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od OPR »

No dle mne toho nevíš víc.... Přitom stačilo přečíst první dotaz, který dotyčný položil. :wink:
OPR
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od OPR »

jeremi píše:Je trošku rozdíl za něčím si stát jen z principu a mezi tím být objektivní :D ....

Souhlas.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od OPR »

pepin píše:
ono to není zase vždy jen o tom,co která umí nejlíp,v té auroře je zase za velice příjemnou cenu už i telemetrie,což zase mnohé potěší a využijí víc,nežli 8mibodovou křivku plynu při spínání motoru větroně vypínačem.rozhodně bych Auroru nezatracoval a nepředkládal ji Futabu jako vzor,jde o to,co kdo chce provozovat za jaké modely,pro mě je Futaba vzhledem k provozování především větronu právě kuli nim to nejméně zajímavé rádio.

Ano otázka zněla primárně pro vrtulník..... A T8FG po SW stránce může jít A9ce příkladem úúúplně v pohodě. (Neboj rok a kousek jsem s A9 helinu lítal) Tam se A9 může učit. A tady jaká koliv debata končí. Telemetrie? U vrtulníků?

Naopak kde se může T8FG učit od A9:

-Naprosto debilně řešený přizpůsobování chodu kniplu kolektivu "na hladko" To je naprosto nedomyšlený. Ohybání plíšku? Šmarjá panno....... :? A9 je v tomto perfektní. Tam šlo naposto prfektně nastavit jemnost chodu i tuhost zároveň. A to dvěma šroubkama. Stačilo jen odkrejt gumová madla a ...... hotovo. (pravda šli blbě nadat zpět :lol: ) U T8FG se mi nepodařilo to "naladit tak jako to alesoň bylo na A9. Tedy tak na jemno.

-Mechanický zpracování. A9 je rádio které v ruce ani nevrzne. Oproti T8FG té plastové krabičce kdy mám strach to brát za ten kovovej držák aby mi nezůstal v ruce.
Spodní krit baterie.... taky žádná sláva.

-Ergonomie. A9 padla do ruky jak ulitá a seděla tam. Žůžo. T8FG je zezadu dost "plochý" rádio a nedrží se mi dobře - tady je jasný že to může být člověk od člověka a že každej má tu ruku jinou. A někomu se naopak T8FG drží lépe než A9 která je určitě i do ruky těžší.

I přezevšechno tohle je ale T8FG pro vrtulníky rádio, které nemá konkurenci. Softem a cenou.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od OPR »

Homer.Simpson píše:......
Podla mna je T8 lepsie vybavene radio(softwareovo a len mierne)!!!
Ale ja osobne by som A9 za T8 nemenil.Proste mi neponuka nic co by stalo za tie prachy navyse......

Jasně. Jenže z pohledu plošníkáře. A tam Ti budu muset zase věřit já. Páč to je voda kde se topím. 8)
Homer.Simpson

#57 Příspěvek od Homer.Simpson »

OPR píše:

No dle mne toho nevíš víc.... Přitom stačilo přečíst první dotaz, který dotyčný položil. :wink:

Jasne ze som cital prvy prispevok, ale o tom FS som vazne nevedel.Keby to bolo vysvetlene hned na zaciatku od tych, ktory o tom vedeli mohlo tu byt o dve strany kecov menej.....
OPR píše:
jeremi píše:Je trošku rozdíl za něčím si stát jen z principu a mezi tím být objektivní :D ....

Souhlas.

Ale s tymto nemozem suhlasit.Pokial si myslite, ze som schopny propagovat zakazdu cenu nieco o com by som bol presvedceny ze si to neezasluzi, tak ste mimo.A poriadne.Ja nemam problem uznat chybu narozdiel od drvivej vacsiny tu na fore.

Sam pises ze si s nou lietal heliny vyse roka, tak sa ta opytam takto.Je Aurora nevyhovujuca pre bezneho modelara na lietanie s heli?
OPR
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od OPR »

8) (ošum znakůůůůů)
OPR
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od OPR »

Homer.Simpson píše: ....Sam pises ze si s nou lietal heliny vyse roka, tak sa ta opytam takto.Je Aurora nevyhovujuca pre bezneho modelara na lietanie s heli?

No to je otázka drobet žáludná. :D Asi bych potřeboval vědět co to je "běžný modelář". Nebo jak má vypadat. Skromě si dovolím o sobě tvrdit, že jsem "běžný modelář" nebo jeho ekvivalent ( BFU )alespoň jsem si to doteď myslel. (jenže oba víme co znamená "myslet" a tak se mohu velice mýlit :? )
Uvádíš mne do rozpaků. :oops:

Asi dost záleží na tom jak si to celé dotyčný do budoucna s vrtulníky představuje, rozuměj - za jaký konec ten začátek chytne. Tohle víše zmíněné závisí i na tom jakou má nyní výbavu - popřípadě zda se bude teprve zařizovat novejma věcma.

Ale i tak se dá předvídat jistý vývoj a postup. On je totiž bohudík naprosto přesně předvídatelný. Říká se tomu "osobní zkušenost" a ta bývá ( na nějaké světlé vyjímky) dost špatně přenositelná.

Nakonec bych s velikým zarmoucením rád napsal že vše je o penězích.
Homer.Simpson

#60 Příspěvek od Homer.Simpson »

OPR píše:
Homer.Simpson píše: ....Sam pises ze si s nou lietal heliny vyse roka, tak sa ta opytam takto.Je Aurora nevyhovujuca pre bezneho modelara na lietanie s heli?

No to je otázka drobet žáludná. :D ...

Takze odhliadnuc od toho, ze je T8 lepšie vybavené rádio na heli.
Je Aurora plne postacujuce radio na lietanie s heli alebo nie?
Podla toho, ze si s nou vydrzal lietat cez rok, tak na tom asi az tak zle nebude, alebo sa mylim?
Proste sa mi nechce verit, ze stovky(mozno tisicky) ludi s nou lietaju heli dennodenne a zamerne by sa limitovali.To mi vazne hlava nebere :? .Sorry

Peace :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“