Dalším krytickým faktorem bývá mechanické poškození, které nemusí být ani tak drastické jako viz další video.
No teda, to je taky kus vola, igeliťák místo rukavice. Oškrabávat plast připálený na kůži... Mlask!
Dalším krytickým faktorem bývá mechanické poškození, které nemusí být ani tak drastické jako viz další video.
Diskobarel píše: noteboku je lionka ne?
Když jsem kupoval zrcadlovku, tak byla bez nabíječky. Tudíž jsem si jednu vyrobil, nabíjí dvoučlánkové Lipolky a liionky v pohodě. Jestli to mělo 5 součástek, tak moc. Vlastní čip byl maličkej osminohej šváb, na nehet od malíčku by se mi jich vešlo nejmíň 5. Takovýhle srandy můžou strkat i k baterkám do mobilů a nikdo si jich ani nevšimne. Dělaj se totiž pro 1 - 4 články, jestli si dobře pamatuju datasheet.Mrkvak píše:Ticcino píše:Li-Po aku (v mobilech a noteboocích co jsem viděl) mají přímo na sobě jakousi elektroniku, velmi jednoduchou, která nevím co dělá, ale určitě nebude tak sofistikovaná, aby řídila nabíjení.
Ochranné články - u těch jednodušších je tam jen vratná pojistka, u těch složitějších i ochrana proti podvybití a přebití.

Diskobarel píše:Tak to nevim co je tohle za baterčičku, ale z pořádného telefonu to neni.
Diskobarel píše:No tak mi řekni proč se mi baterka v notebooku podvybila
majkos píše:Já už se s lipolakama taky vyučil...jejich nabíjení jsem nikdy moc neřešil, až mi jednoho krásného dne bouchl fungl nový 2200mAh tříčlánek v pokoji, byl to jeho první a poslední cyklus...nějak se to nedopatřením přebilo, ještě štěstí, že vedle v pokoji byla sestra se svým přítelem, já si seděl na druhé straně baráku u televize..baterka skončila ve sprchovém koutě a zanechala po sobě ohořelou plovoučku s kancelářskou židlí, štěstí v neštěstí. Teď baterky nabíjím a skladuju v upravené plechové krabici na nářadí v garáži a domů už to fakt netahám..
JirkaA píše:majkos píše:Já už se s lipolakama taky vyučil...jejich nabíjení jsem nikdy moc neřešil, až mi jednoho krásného dne bouchl fungl nový 2200mAh tříčlánek v pokoji, byl to jeho první a poslední cyklus...nějak se to nedopatřením přebilo, ještě štěstí, že vedle v pokoji byla sestra se svým přítelem, já si seděl na druhé straně baráku u televize..baterka skončila ve sprchovém koutě a zanechala po sobě ohořelou plovoučku s kancelářskou židlí, štěstí v neštěstí. Teď baterky nabíjím a skladuju v upravené plechové krabici na nářadí v garáži a domů už to fakt netahám..
Předpokládám, že jsi vyhodil i tu nabíječku.