Blade mCPX II - tuning, upgrady
Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
stejná sestava, on má to s čím jsem létal já, jen sme teď na tom vyměnili ten helimax. Vypínání motoru je podle mě způsobeno velkým odběrem a to ten šmejdský konektor co tam originál je není schopen přenášet podle mě, tím dojde k poklesu napětí na desce a ona motor vypne..
Když dáme na starém helimaxu víc než tech 55 procent, tak se v letu po nějaké době rozblika ledka na desce a vypne se motor...
Když dáme na starém helimaxu víc než tech 55 procent, tak se v letu po nějaké době rozblika ledka na desce a vypne se motor...
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
seltino píše:stejná sestava, on má to s čím jsem létal já, jen sme teď na tom vyměnili ten helimax. Vypínání motoru je podle mě způsobeno velkým odběrem a to ten šmejdský konektor co tam originál je není schopen přenášet podle mě, tím dojde k poklesu napětí na desce a ona motor vypne..
Takže jste to zkoušli na v tom samém MCPX, jen jste přhodili motory?
přesně tak
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
- vylizplech
takže když přehodím konektory na mini deans,mělo by to už být v pořádku?
asi se to trošku zlepší, ale pokud bude ten motor tak žrát, tak se letový čas asi neprodlouží. Nevím jak je na tom ten tvuj motor, ale mezi těmi dvěmi helimaxy co máme je obrovský rozdíl ve spotřebě a otáčkách
- vylizplech
bohužel otáčky motoru nemám čím změřit,ale po úpravě křivky plynu na normal 0%,30%,50%,70%,90% je čas na 1 baterii 3min.30vteřin i s rezervou.
skus postupně snižovat ty otáčky (křivku plynu)na vysílačce, při kolika otáčkách ti to přestane motor vypínat. Chtělo by to sehnat jěště jeden nějaký motor aby jsi to mohl porovnat ve svém mcpx
- vylizplech
seltino píše:skus postupně snižovat ty otáčky (křivku plynu)na vysílačce, při kolika otáčkách ti to přestane motor vypínat. Chtělo by to sehnat jěště jeden nějaký motor aby jsi to mohl porovnat ve svém mcpx
napřed počkám na ty konektory,baterii 550mAh a motor s blade 120 SR a pak budu testovat,s tím konektorem mám už strach.
Obávám se že tou výměnou konektoru a baterií zamezíš jen tomu vypínání, protože ta 550 tka je schopná dát mnohem větší proud a konektory jej přenesou, ale pokud motor hodně žere, tak ten letový čas nebude asi i tak nic moc. Při tomhle odběru co máš budeš lítat s 550tkou tak asi 5 minut bych tipnul, to je čas jaký lítá kolega s tím helimaxem po výměně a se sériovými konektorami a 250 MAh baterkou.
Navíc ten SR120 motorek ti odběr jěště lehce navýší, takže se ti letovka jěště lehce zkrátí..
Navíc ten SR120 motorek ti odběr jěště lehce navýší, takže se ti letovka jěště lehce zkrátí..
- vylizplech
pokud to bude 5 minut na akro režim,tak budu spokojený 
jasně, otázkou ale zůstává,j(třeba HP05S,nebo spinextreme) Ale to uvidíš sámaž se ty konektory a baterka vymění
Tsisters píše:Tak jsem to šel i přez tu zimu skusit,nechápu jak může někdo lítat,když jsou venku 2°,ale jinak podvozek splnil funkci a to je důležité.A ještě poznatek po přechodu na kovovou cykliku,doporučuju všem
je tam obrovský skok dopředu,jen je třeba mnohem jemněji páčkovat,heli reaguje na sebemenší pohyb kniplem,doporčuji všem zahodit tu plastovou a vymenit za kovovou
Tak gratuluju k uspesne zkousce a zeptam se, kdy zahajis prodej a distribuci podvozku?
Blade mSR, Blade mCPX 2, Mini Titan E325 SE, Radian
Phoenix v.4.0.m
Spectrum DX8
Phoenix v.4.0.m
Spectrum DX8
Neni problem zacit zajemcum prodavat hned,momentalni verze je delana tak,ze je treba pouzit drzak baterky ze stareho podvozku a prilepit ho prstolepem na ten novy,ale chci to dokutit tak aby nebylo treba stary podvozek
.Nad cenou jsem jeste vubec neuvazoval 
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
jak se projevují ty 3g podvozku v letových vlastnostech? lítání v invertu atd?
Tsisters píše:Neni problem zacit zajemcum prodavat hned,momentalni verze je delana tak,ze je treba pouzit drzak baterky ze stareho podvozku a prilepit ho prstolepem na ten novy,ale chci to dokutit tak aby nebylo treba stary podvozek.Nad cenou jsem jeste vubec neuvazoval
No tak v tom pripade potrebujes spoooooustu testovacich pilotu, z ruznych koutu republiky, aby otestovali podvozek v ruznych klimatickych podminkach a tys mohl vychytat pripadny mouchy.
Mimochodem tady v Praze je fakt ted hnusne a tma.
Blade mSR, Blade mCPX 2, Mini Titan E325 SE, Radian
Phoenix v.4.0.m
Spectrum DX8
Phoenix v.4.0.m
Spectrum DX8