Za to uz by byl poradnej vrtulnik. Treba Rexik...
Ted jde o to, na kolik vyjde drubnout o zem s Griffinem a na kolik s Rexem.
Bora píše:Ahoj Vitěslave.
Nevím co máš za gyro ani jaké máš zkušenosti z jeho nastavením (ve vrtulníkové sekci zpúsob nastavení určitě najdeš) ale gyro za letu trimovat nemúžeš to se bude pořád někam točit.Zpúsob jak se to dá doladit při lítání je že vypneš heli,na rádiu si posuneš trim a heli znovu zapneš,gyro si načte novou středovou polohu,tento postup prováděj do té doby až se rotace zastaví.U levnějších gyroskopů se to nemusí zcela uplně podařit.
kolaCZek píše:EDIT: Takze nakonec to vyjde jeste draz jak T-REX 450 Pro Super Combo.
RadekCe píše:kolaCZek píše:EDIT: Takze nakonec to vyjde jeste draz jak T-REX 450 Pro Super Combo.
Jasně, ale ono je to trochu jinak.
Když přeskočím IR hračku dvourotor a Colibri V4.5, tak to začalo tím, že jsem koupil jen a pouze Griffina 450ku RTF. Takže za 6000tis. jsem měl vše potřebné "k letu" - TX, RX, aku, nabíječ a osazený (spíš ošizený) vrtulník. Nechtěl jsem do toho moc investovat, protože jsem něvěděl, jestli mě to chytne? A pak to začalo. Odešlo snad úplně všechno z čeho se vrtulník skládá. Strávil jsem u toho strašně moc hodin, ale nelituju ani minuty. Byla to pro mě perfektní škola, která mě naučila hodně věcí
, kromě lítání
. Ono se strašně blbě učí lítat s vrtulníkem, kterému za letu vypadne drátek ze serva nebo praskne tyčinka aretace desky cykliky. To je ale fakt dlouhá historie ... to be continued.
VitezslavRais píše:Bora píše:Ahoj Vitěslave.
Nevím co máš za gyro ani jaké máš zkušenosti z jeho nastavením (ve vrtulníkové sekci zpúsob nastavení určitě najdeš) ale gyro za letu trimovat nemúžeš to se bude pořád někam točit.Zpúsob jak se to dá doladit při lítání je že vypneš heli,na rádiu si posuneš trim a heli znovu zapneš,gyro si načte novou středovou polohu,tento postup prováděj do té doby až se rotace zastaví.U levnějších gyroskopů se to nemusí zcela uplně podařit.
Díky za odpověď,
problém je v tom, že při startu normálně vše v pohodě drží. Po nějaké chvíli cca 2 - 3 minuty začne pomalu stáčet nos na stranu. Dotrimuji to a za chvíli opět. Totéž pak bývá v různém rozsahu při každém startu - roztočím rotor a začne se pomalu stáčet - trimuji a pak dokola od začátku. Zkoušel jsem nastavení zisku, ale to vedlo spíš k horšímu, případně kmital ocas do stran (velký zisk). GYRO mám KDS 800, stálo cca 1300,- takže spíš z kategorie levnějších, servo HS 55.
Tak nevím, ale lítal jsem i T rexem 450 a tam to nebylo.
Dík.
RadekCe píše:Plyn nastav 0/x/80/x/100% s tím, že těch 80 můžeš přizpůsobit a kolektiv nastav přímku -3°/x/x/x/+10°. Idle1 raději nenastavuj, protože to zatím nepotřebuješ (a už vůbec ne s křivkou pro invert). Na to náhodné přepnutí režimů dávej fakt bacha! To, že ti to rosekalo jen manuál, je to nejmenší.
PS: A určitě používej kříž!