omotorování swift II

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Bingi

omotorování swift II

#1 Příspěvek od Bingi »

poradte co nacpat do swifta II za motor,vruli, lipol 2-3s? Urcitě tam půjde střídavý, jen nedokažu žádný vybrat. váha, tah, otačky, ... mám v tom guláš. taky jestli vetsi kapacitu 2s nebo mensi 3s(samozrejme podle motoru)?
helbo
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od helbo »

ja mám v TORO 300: AXI 2208/34 + vrtula 8/6 + 3S kokam 800

lieta to super:
obrázok 1
obrázok 2
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
Dawie
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Dawie »

Já mám Swift II s pohonem:

XM2826-12
XControllerTM 12A DUALSKY
2S1P E-Tech 1700mAh SP (červené)
Graupner CAM PROP 8x6

a létá docela svižně :-)

obr1
obr2
obr3
Čop
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Čop »

Já lítám s jednotkou P100B od Belu, 2S1P 1000mAh E-Tech (modré), nebo 3Sp1 1350mAh RC System. Vrtuli mám Graupner 8/4, ale lítá to i s 9/4,7...
Spíš lítač než stavěč...
Bobo_CZ

#5 Příspěvek od Bobo_CZ »

Nedávno jsem to tu psal:

"Já mám Sagitu od Reicharda a v ní Pythona 60 s tříčlánkem E-Tech 1300 a GWSkou 7x6. Váha 300 gramů, rychlost...veliká a tah taky není špatnej.....vzlítne mi kolmo ze země postavený na uších a opřený o trubkovou zábranu na parkovišti Už mám druhou a třetí baterky a lítám s ní asi 2 roky a pořád mě to baví"

Ještě dotaz pro Vás, kdo používáte stříďáky:
Máte nějak speciálně udělaný ovládání elevony? Sagita má depronový plácačky za který tahaj 55ky Hitec. Nevím, jestli už jsou serva moc slabý a nebo se elevony ohýbají, ale při plným plynu a o to hůř ve střemhlavým letu mi to už nejde moc řídit :( Myslel jsem, že je to drátama, ale teď tam mám průměr 1 a je to stejný :?
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od warhawk »

Prohýbají se ti elevony, nikoliv serva. Já je lítám (obdobu S75) v hotlineru a řídám furt.
Bobo_CZ

#7 Příspěvek od Bobo_CZ »

Nemá ale ten hotliner ty křidýlka o trochu menší.........tudíž i menší námaha pro servo i když asi letí rychlejc. Myslel jsem si, že už elevony nezvládají moje malé výchylky :wink:

To křídlo už je unavený....chystám už nový a uhlíkem šetřit nebudu. Do elevonů dráty a malou trubičku přes střed. Docela mi teď při lopasech mává křídlama :roll:

Taky jsem přemýšlel o diodách na náběžku, který by svítily dovnitř. Četl jsem různý diskuze,ale moc chytrej z toho nejsem. Nevím, jak hodně jsou schopný prosvítit EPP.
Eddie

#8 Příspěvek od Eddie »

Ja jsem v zime zbrojil svoji 2 sagitu na střídak. Koupil jsem jenom 2kový výřezy. Křídla jsem vyztužil smrkovým nosníkem 3*8. Evelony a uši jsem řízl z 6mm depronu. Osazeno mám serva W-80, ROXXY BL 2826-27?, APC 8*6 SF, Xreg18 a 3s 1600 Li-ion. Křídlo se neprohýbá. Vítá to slušne. Tím označením motoru si nejsem uplně jistý, dle návodu by z 3 članku a vrtuli 8*6 měl brát 12A.
Eddie

#9 Příspěvek od Eddie »

Tak ten roxxy je BL 2827-26
Bingi

#10 Příspěvek od Bingi »

a vybirali jste to podle neceho? nebo jenom podle ceny a výkonu. jaky by mel mit ten motor vykon aby to bylo na vyblbnuti
Bobo_CZ

#11 Příspěvek od Bobo_CZ »

Já tak nějak nad tím Pythonem laboroval,aby mě vyšel do křídla s E-Techama 1300 bez vyvažování a ke všemu byla na Model Hobby na něj akce, tak bylo rozhodnuto :lol:
Oproti třístovce to je lehčí, takže to lépe klouže a na plnej kotel to letí 2x rychleji a klidně až do nevidim :D
Výdrž: 20 minut kombatění, 40 poletování mezi stromkama v parku a doma u baráku s novejma baterkama jsem měl i hodinový lety.
Bingi

#12 Příspěvek od Bingi »

takze mam neco vybrano, vezmu asi neco od AXI. 2208/26, 2208/20,nebo dokonce nejaky 2212? podle ceho mam vybirat ty pocty zavitu? nebude ten 2212 uz moc silny? nejspis bych to videl na LiPol 3s. swft podle vyrobce vazi 300g tak mi to vychazi nejak pul kila model.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Čop »

Můj váží jestli se nepletu 265g bez baterky. Takže 375g s 3S1P LiPol 1350mAh. Na půl kila bys na něj musel přivázat cihlu...
Spíš lítač než stavěč...
Bingi

#14 Příspěvek od Bingi »

tady

http://www.mscomposit.com/letadla/elekt ... ml?lang=cz

takze se to asi uvadi s vybavou nebo jak zas:)

super, takze s axi 2208 by to melo stacit ne? jeste nevim podle ceho zvolit pocet zavitu? na cem se to projevuje?
rohe
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od rohe »

Bobo_CZ píše:Nedávno jsem to tu psal:

"Já mám Sagitu od Reicharda a v ní Pythona 60 s tříčlánkem E-Tech 1300 a GWSkou 7x6. Váha 300 gramů, rychlost...veliká a tah taky není špatnej.....vzlítne mi kolmo ze země postavený na uších a opřený o trubkovou zábranu na parkovišti Už mám druhou a třetí baterky a lítám s ní asi 2 roky a pořád mě to baví"

Ještě dotaz pro Vás, kdo používáte stříďáky:
Máte nějak speciálně udělaný ovládání elevony? Sagita má depronový plácačky za který tahaj 55ky Hitec. Nevím, jestli už jsou serva moc slabý a nebo se elevony ohýbají, ale při plným plynu a o to hůř ve střemhlavým letu mi to už nejde moc řídit :( Myslel jsem, že je to drátama, ale teď tam mám průměr 1 a je to stejný :?

Já jsem dneska zalítaval taky Sagitu od Reicharda, ale s ovládáním nevím, měl jsem úplně jiné starosti. Vítr byl opravdu hroznej, asi 6-7 m/s pro mě šílenost a ještě mezi barákama (takovej větší plac). Přistupoval jsem k tomu jako k větroni, nejdřív jsem ho hodil z ruky, ale vítr si s ním dělal co chtěl, ale letěl. Tak motor a frrrr, jako vždy, držka jako blázen, zlatej EPP. Po konzultaci s kamarádem sem ještě zvedl obě křidélka a opět pád na zem, né tak hrozně, ale přece. To není možný, tvrdí kámoš....dej plyn a já ti ho hodím....noooo a bylo to nahoře. Pro mě totální MASAKR!!! Hned na přistání a znova a znova. Úžasné na vyblbnutí, sice se mi třásly obě kolena, ale nemá to chybu.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“