HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zamčeno
Zpráva
Autor
insomnia

Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti

#421 Příspěvek od insomnia »

tomasvrx1 píše:
insomnia píše:ja mam ted na hlave 62 a na vrtulce 59, ale nejak se mi to porad nezda, proto se tady ptam ... asi si dam nekdy navstevu u boZZdy na doladeni, at mam klid

co ti to dělá? Nebo ce se ti nezdá?

porad to neni ono, ale mozna tocim malo otacek ... kolik tocis ty?

...a jaky mas uhly na listech pro jednotlivy rezimy, kdyz uz to tu resime :)
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#422 Příspěvek od tomasvrx1 »

Protože na letový režim vis, kde točím hodně málo otáček je zisk hlavy 78 % moc tam se mi osvědčil 40 % při vědším zisku to už osciluje.[/quote]
Já mám rozdíl otáček 400 a zisk hlavy jeden a šlape to pořád stejně. To máš nějaký divný.[/quote]

já mám rozdíl cca 660 ot. Ale mám to procentuelně spočítátno . takže cca. Mám konečně otáčkoměr, takže přesně to budu vědět až mi příjde přijímač.. ale je to opravdu málo, to mám na poletování do haly s klukama oni lítaj s koaxiálem a já s 550 :D líbí se mi jak jsou pomalu vidět listy a ono to tak krásně lítá :lol:
když tam nechám zisk těch 78 % na vis tak to sice šlape ale jak byc do toho víc hrbnul třeba do stran tak bychto na chvíli rozkolíbal protože to prostě točí málo a moc to gyruje...
Naposledy upravil(a) tomasvrx1 dne ned 08.01.2012 19:16, celkem upraveno 1 x.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#423 Příspěvek od tomasvrx1 »

co ti to dělá? Nebo ce se ti nezdá?[/quote]

porad to neni ono, ale mozna tocim malo otacek ... kolik tocis ty?

...a jaky mas uhly na listech pro jednotlivy rezimy, kdyz uz to tu resime :)[/quote]

s otáčkama ti teď moc neřeknu ale úhly
Vis- -2+9 výkon 0/40/60/85/100
idl 1 -5+12 výkon 85/80/85
idl 2 -12+12 výkon 95/90/95
Bohužel governon ještě nelétám origo Align to prý nedokáže a prý se zněj i začoudí tak jsem to ani nezkoušel zapnout...
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
insomnia

#424 Příspěvek od insomnia »

ja normal nepouzivam a ostatni mam viz. dole

idle 1: +/- 8° nabeh na listech, throttle curve konst. 85% a otacky podle reglu mam 2228 prumer (2248 max)
idle 2: +/- 10° nabeh na listech (zvazuju zvyseni na 12°) a otacky netusim, pze jsem idle 2 zatim nezkousel
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
buki

#425 Příspěvek od buki »

Jestli mohu jak jsem zvyklý já
Normál i Ide1 i Ide2 +/-12° a jen měním otáčky 2000/2200/2400.Tím pádem mi kolektiv chodí stále stejně jen kolektiv řídím citem jak mám zrovna otáčky.
boZZda

#426 Příspěvek od boZZda »

Já například nemám rád, kdyby se mi při změně letového režimu změnila dráha kolektivu. To jsem měl v začátcích a párkrát mě to vytrestalo. OD té doby jeden kolektiv napříč všemi režimy a jen měním otáčky, případně D/R.

Co se týče zisku hlavy, tak ten je opravdu jen jeden, pokud využíváte záchraný režim. Dělám to tak, že nastavuji zisk na nejvyšších otáčkách, pak dám ty svoje nejnižší a upravuji je, abych neměl oscilaci. Ono není vrtulník jako vrtulník a co se týče zisků, tak každý se bude chovat na zisky trochu jinak. Záleží na servech, délkách pák, napětí serv, jak jsou jemné kloubky, vůle v nich, listy, rychlost otáček, úhly na listech (kolektiv/cyklika), expa...

Nedá se tedy nikomu říci jaký zisk má mít. Prostě takový, aby to chodilo :)

BTW nezapomínejte, že konkrétně u zisku hlavy záleží kolik máte nastavené zisky křidélek a výškovky!
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#427 Příspěvek od tomasvrx1 »

boZZda píše:Já například nemám rád, kdyby se mi při změně letového režimu změnila dráha kolektivu. To jsem měl v začátcích a párkrát mě to vytrestalo. OD té doby jeden kolektiv napříč všemi režimy a jen měním otáčky, případně D/R.

Co se týče zisku hlavy, tak ten je opravdu jen jeden, pokud využíváte záchraný režim. Dělám to tak, že nastavuji zisk na nejvyšších otáčkách, pak dám ty svoje nejnižší a upravuji je, abych neměl oscilaci. Ono není vrtulník jako vrtulník a co se týče zisků, tak každý se bude chovat na zisky trochu jinak. Záleží na servech, délkách pák, napětí serv, jak jsou jemné kloubky, vůle v nich, listy, rychlost otáček, úhly na listech (kolektiv/cyklika), expa...

Nedá se tedy nikomu říci jaký zisk má mít. Prostě takový, aby to chodilo :)

BTW nezapomínejte, že konkrétně u zisku hlavy záleží kolik máte nastavené zisky křidélek a výškovky!

Mohl by si prosím trochu rozvést tuto větu?
''BTW nezapomínejte, že konkrétně u zisku hlavy záleží kolik máte nastavené zisky křidélek a výškovky!''
Popravdě jsem stěmito zisky nehejbal včem by mi mohli třeba ještě pomoct? Třeba když můžu tak mám jeden z těchtozisků zvyšovat dokud se neoběví oscilace? třeba zisk křidélek ? Příklad: zvyšoval jsem zisk hlavy co to šlo , na výškovce jsem už měl ale oscilace ,tak jsem dal výškovkoví filtr a dobrý. Na křidélkách ale vše ok. Mám tedy křidélkový zisk ještě zvyšovat dokud to půjde?

Už jsem to pochopil netřeba rozvádět:)
nopino

Dotaz ke konstrukci

#428 Příspěvek od nopino »

ahoj, lze prosím odpovědět lajcké dotazy:

- dokončuji stavbu protose 500 carbon kit (díky za cenné rady při stavbě bozzzdovi), originál upgrade na bezpadlo
- jako gyro plánuji HC3-SX
- létám a chci létat osmičky a kolečka, žádné 3d obraty
- vysílačku mám spektrum dx6i

dotazy:
- může hc3sx rozumně fungovat s šestikanálovou vysílačkou?
- budu kupovat nový přijímač, jak je to u hc3sx se satelitními přijímači spektrum?
- jaká je rozumná lipo baterka pro danou sestavu?

díky za případný odpovědi nopino
boZZda

Re: Dotaz ke konstrukci

#429 Příspěvek od boZZda »

nopino píše:dotazy:
- může hc3sx rozumně fungovat s šestikanálovou vysílačkou?
- budu kupovat nový přijímač, jak je to u hc3sx se satelitními přijímači spektrum?
- jaká je rozumná lipo baterka pro danou sestavu?

- ano bude fungovat s 6 kanálovou vysílačkou:
1. plyn, 2. kolektiv, 3. křidélka, 4.výškovka, 5.vrtulka, 6. záchraný režim
zisky si můžeš ladit v PC, takže to s 6 kanálovou vysílačkou jde.

- jdou připojit až dva Spektrum satelity napřímo

- 6S 2600mAh (Roxxy, Thunder Power, Pulse, Hyperion, Turnigy,...)
bavarianDemon 3X a 3SX
boZZda

#430 Příspěvek od boZZda »

tomasvrx1 píše:Mohl by si prosím trochu rozvést tuto větu?
''BTW nezapomínejte, že konkrétně u zisku hlavy záleží kolik máte nastavené zisky křidélek a výškovky!''
Popravdě jsem stěmito zisky nehejbal včem by mi mohli třeba ještě pomoct? Třeba když můžu tak mám jeden z těchtozisků zvyšovat dokud se neoběví oscilace? třeba zisk křidélek ? Příklad: zvyšoval jsem zisk hlavy co to šlo , na výškovce jsem už měl ale oscilace ,tak jsem dal výškovkoví filtr a dobrý. Na křidélkách ale vše ok. Mám tedy křidélkový zisk ještě zvyšovat dokud to půjde?

Chceš teda ještě stále můj komentář?
bavarianDemon 3X a 3SX
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#431 Příspěvek od tomasvrx1 »

boZZda píše:
tomasvrx1 píše:Mohl by si prosím trochu rozvést tuto větu?

Chceš teda ještě stále můj komentář?

Ale tak joo třeba se mílím :-)
buki

#432 Příspěvek od buki »

Bozzdo, chci se optat. Nyní jsem viděl osazehé HC u Pkotátka v Logu 600, že to má mino osu vrťasu. Vždy jsem myslel, že musí být každé bezpádlo v ose. Ať normálně a nebo nastojato to je fuk, ale v ose. Asi je to teda jedno co?
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#433 Příspěvek od pkotatko »

Je to jedno. Na 450tce i 550tce jsou nalepeny nastojato na bocnici ramu.Takze jeste vic mimo podelnou osu heliny. Funguje to normalne. Jedina podminka je kolmost ve dvou osach na hlavni hridel.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
buki

#434 Příspěvek od buki »

Dík. Ta kolmost to je jasný. Nyní mě došlo, že i když je v podélné ose tak v příčné vlastně není nikdy. A to je ten samý případ.
pju

#435 Příspěvek od pju »

Dotaz na uživatele HC3-SX. Při vypnuté stabilizaci visí vrtulník rovně a nikam neutíká. V rigid mám zisk halvy 60% (při 70% se již lehce pohupuje). Jakmile přepnu přepínač stabilizace (rosvítí se zelená) tak Trex 450 začne pomalinku utíkat dozadu doleva. Knipl musím nepatrně vychílit aby stál na místě. Zkoušel jsem to v tělocvičně takže žádný okolní vítr. Čekal jsem, že bude zcela stát na místě bez zásahu do řízení. Kde je chyba?
Zamčeno

Zpět na „Heli - technika“