Elektronika do MXSR 50 ccm

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
jirikd

Elektronika do MXSR 50 ccm

#1 Příspěvek od jirikd »

Je milion možností jak řešit palubní elektroniku, můžete někdo poradit, abych se mohl rozhodnout pro nejlepší řešení? Serva mám mám Hitec digitální HS 5645 MG, 6V.
blacklight

Re: Elektronika do MXSR 50 ccm

#2 Příspěvek od blacklight »

Je taky milion nejlepších řešení jak to udělat.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
blacklight

#3 Příspěvek od blacklight »

Dále je taky milion RC souprav, s milionem vlastností a milionem vlastností.

Pojďme ten milion zredukovat a můj názor:

Pokud máš dobrou RC soupravu a dobrý přijímač, tak stačí jeden.
Dělat v takovém letadle 2 přijímače, 2 zdroje a řízení do kříže není nutné.

Já bych dal 1 přijímač (dobrý), LiPolku tak 4000mAh (ať se o to člověk nemusí starat), 6V a tak 8-10A vhodný stabilizátor napětí. A rozvodnou desku, aby proudy netekly přes přijímač. Všechny dráty uchytit a dát do bužírek, aby se to neprodřelo ( dobré jsou takové pletené).
jirikd

#4 Příspěvek od jirikd »

Mám vysílač Aurora a přijímač optima 9. Aku 2 článek s vyšší kapacitou, to je celkem jasný a pak jsem taky přemýšlel o MAX BEC 2, který má 3 konektory, které se připojují do přijímače. Co si o tom myslíte?
HonzaS

#5 Příspěvek od HonzaS »

Myslím si, že Maxbec je jen další nespolehlivé zařízení v serii (pokud není jeho spolehlivost vyšší než 1, a to není). Zvolil bych napájení 2s lipol napřímo a HV serva, například MKS 767HV od JPmodels.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
blacklight

#6 Příspěvek od blacklight »

jirikd: Určitě bude lepší pokud napájení do přijímače půjde přes více než jeden kabel.
To co píše honzaS je sice pravda, ale nevím jestli se ti chtějí kupovat jiná serva a ohledně selhání... posrat se může všechno. Sice věci v sérii zvýší pravděpodobnost problému, ale to už je riziko, které musí člověk akceptovat. Předcházet se dá tím že ten BEC koupíš osvědčený se kterým lidi létají. Hlavně ne nějaký no-name ze kterého se začnou sypat součástky.

Taky bych tam k tomu dal ještě nějaký měřič napětí na který můžeš kouknout, nabíjet sice budeš pravidelně ale jistota je jistota.
liborius
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od liborius »

1. A123 LiFe 2S 2300 - elektronický vypínač Epower (verzia 3) - 2 konektory do prijímača

2. niekto môže namietať na napätie LiFe, tak varianta ako v prípade 1., ale zdroj 5-článok NiCd 1700mAh (N1700SCR)

podľa mňa jednoduché a spoľahlivé riešenie
jirikd

#8 Příspěvek od jirikd »

Souhlasim s HonzouS, že tyhle serva jsou dobrý, ale kupovat nový za tuhle cenu se mi moc nechce. MAX BEC 2 bych použil od JETI MODEL, který má už v sobě vypínač, tím pádem už nemusim používat Epower vypínač.
liborius
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od liborius »

iste, v prípade použitia Max Bec 2 od Jeti už je vypínač súčasťou stabilizátora. varianty, ktoré som uviedol neuvažujú Max Bec ani žiadny podobný stabilizátor. Jednoducho všetko do (dobrého) prijímača priamo, zdroje so silovými vodičmi cez vypínač Epower s výstupom 2 servokonektorov do prijímača...

ale zase ako povedal HonzaS, Max Bec je len ďalší nespoľahlivý prvok v sérii...možností je veľa, tu sa tiež uviedlo dosť variant, už je len na každom, čo uprednostní...
jirikd

#10 Příspěvek od jirikd »

co kdybych teda použil místo MAX BEC install box od vlach-electronic? Nevim, ale jestli to má cenu, když mám jen 6 serv.
liborius
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od liborius »

osobne si myslím, že to význam nemá...install box je na dva zdroje, ak sa nemýlim tak samostatne pre prijímač 4-článok a pre servá voliteľne 4 alebo 5-článok, resp. potom install box pre Li-XX....

ak ho máš, dať ho tam môžeš, ale ak ho nemáš, neviem či sa finančne oplatí ho kupovať, keď existujú lacnejšie a pritom spoľahlivé riešenia...keďže nič nezdvojuješ a na každé kormidlo ide po 1 serve, zbytočne by som nešpekuloval...
jirikd

#12 Příspěvek od jirikd »

všem děkuju za rady, asi jsem se rozhodl pro 2x Aku 2S minimálně 1800 mAh a MAX BEC 2 od jeti model, redukce z MPX do 3 x JR konektorů a šup do přijímače. Jo a ještě jsem se chtěl zeptat, co zapalování? Jaký mám použít vypínač? Budu používat zase Aku 2S 7,4 V pak vypínač pak automatické chcípání motoru přes vysílač a do zapalování.
jirikd

#13 Příspěvek od jirikd »

nevíte někdo, kde koupit vypínač e-power na zapalování? Musim si ho objednat přímo od výrobce nebo ho prodává někdo jiný?
blacklight

#14 Příspěvek od blacklight »

Asi budeš muset přímo od výrobce, sice vím že to občas někdo prodával, ale stejně to jde přes výrobce.
Já mám výhodu, že to mám 10min cesty. :D
jirikd

#15 Příspěvek od jirikd »

já to mám skoro taky kousek, z Prahy je to, co by kamenem dohodil :) Díky
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“