Elektronika do MXSR 50 ccm
Elektronika do MXSR 50 ccm
Je milion možností jak řešit palubní elektroniku, můžete někdo poradit, abych se mohl rozhodnout pro nejlepší řešení? Serva mám mám Hitec digitální HS 5645 MG, 6V.
- blacklight
Re: Elektronika do MXSR 50 ccm
Je taky milion nejlepších řešení jak to udělat.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
- blacklight
Dále je taky milion RC souprav, s milionem vlastností a milionem vlastností.
Pojďme ten milion zredukovat a můj názor:
Pokud máš dobrou RC soupravu a dobrý přijímač, tak stačí jeden.
Dělat v takovém letadle 2 přijímače, 2 zdroje a řízení do kříže není nutné.
Já bych dal 1 přijímač (dobrý), LiPolku tak 4000mAh (ať se o to člověk nemusí starat), 6V a tak 8-10A vhodný stabilizátor napětí. A rozvodnou desku, aby proudy netekly přes přijímač. Všechny dráty uchytit a dát do bužírek, aby se to neprodřelo ( dobré jsou takové pletené).
Pojďme ten milion zredukovat a můj názor:
Pokud máš dobrou RC soupravu a dobrý přijímač, tak stačí jeden.
Dělat v takovém letadle 2 přijímače, 2 zdroje a řízení do kříže není nutné.
Já bych dal 1 přijímač (dobrý), LiPolku tak 4000mAh (ať se o to člověk nemusí starat), 6V a tak 8-10A vhodný stabilizátor napětí. A rozvodnou desku, aby proudy netekly přes přijímač. Všechny dráty uchytit a dát do bužírek, aby se to neprodřelo ( dobré jsou takové pletené).
Mám vysílač Aurora a přijímač optima 9. Aku 2 článek s vyšší kapacitou, to je celkem jasný a pak jsem taky přemýšlel o MAX BEC 2, který má 3 konektory, které se připojují do přijímače. Co si o tom myslíte?
Myslím si, že Maxbec je jen další nespolehlivé zařízení v serii (pokud není jeho spolehlivost vyšší než 1, a to není). Zvolil bych napájení 2s lipol napřímo a HV serva, například MKS 767HV od JPmodels.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- blacklight
jirikd: Určitě bude lepší pokud napájení do přijímače půjde přes více než jeden kabel.
To co píše honzaS je sice pravda, ale nevím jestli se ti chtějí kupovat jiná serva a ohledně selhání... posrat se může všechno. Sice věci v sérii zvýší pravděpodobnost problému, ale to už je riziko, které musí člověk akceptovat. Předcházet se dá tím že ten BEC koupíš osvědčený se kterým lidi létají. Hlavně ne nějaký no-name ze kterého se začnou sypat součástky.
Taky bych tam k tomu dal ještě nějaký měřič napětí na který můžeš kouknout, nabíjet sice budeš pravidelně ale jistota je jistota.
To co píše honzaS je sice pravda, ale nevím jestli se ti chtějí kupovat jiná serva a ohledně selhání... posrat se může všechno. Sice věci v sérii zvýší pravděpodobnost problému, ale to už je riziko, které musí člověk akceptovat. Předcházet se dá tím že ten BEC koupíš osvědčený se kterým lidi létají. Hlavně ne nějaký no-name ze kterého se začnou sypat součástky.
Taky bych tam k tomu dal ještě nějaký měřič napětí na který můžeš kouknout, nabíjet sice budeš pravidelně ale jistota je jistota.
1. A123 LiFe 2S 2300 - elektronický vypínač Epower (verzia 3) - 2 konektory do prijímača
2. niekto môže namietať na napätie LiFe, tak varianta ako v prípade 1., ale zdroj 5-článok NiCd 1700mAh (N1700SCR)
podľa mňa jednoduché a spoľahlivé riešenie
2. niekto môže namietať na napätie LiFe, tak varianta ako v prípade 1., ale zdroj 5-článok NiCd 1700mAh (N1700SCR)
podľa mňa jednoduché a spoľahlivé riešenie
Souhlasim s HonzouS, že tyhle serva jsou dobrý, ale kupovat nový za tuhle cenu se mi moc nechce. MAX BEC 2 bych použil od JETI MODEL, který má už v sobě vypínač, tím pádem už nemusim používat Epower vypínač.
iste, v prípade použitia Max Bec 2 od Jeti už je vypínač súčasťou stabilizátora. varianty, ktoré som uviedol neuvažujú Max Bec ani žiadny podobný stabilizátor. Jednoducho všetko do (dobrého) prijímača priamo, zdroje so silovými vodičmi cez vypínač Epower s výstupom 2 servokonektorov do prijímača...
ale zase ako povedal HonzaS, Max Bec je len ďalší nespoľahlivý prvok v sérii...možností je veľa, tu sa tiež uviedlo dosť variant, už je len na každom, čo uprednostní...
ale zase ako povedal HonzaS, Max Bec je len ďalší nespoľahlivý prvok v sérii...možností je veľa, tu sa tiež uviedlo dosť variant, už je len na každom, čo uprednostní...
co kdybych teda použil místo MAX BEC install box od vlach-electronic? Nevim, ale jestli to má cenu, když mám jen 6 serv.
osobne si myslím, že to význam nemá...install box je na dva zdroje, ak sa nemýlim tak samostatne pre prijímač 4-článok a pre servá voliteľne 4 alebo 5-článok, resp. potom install box pre Li-XX....
ak ho máš, dať ho tam môžeš, ale ak ho nemáš, neviem či sa finančne oplatí ho kupovať, keď existujú lacnejšie a pritom spoľahlivé riešenia...keďže nič nezdvojuješ a na každé kormidlo ide po 1 serve, zbytočne by som nešpekuloval...
ak ho máš, dať ho tam môžeš, ale ak ho nemáš, neviem či sa finančne oplatí ho kupovať, keď existujú lacnejšie a pritom spoľahlivé riešenia...keďže nič nezdvojuješ a na každé kormidlo ide po 1 serve, zbytočne by som nešpekuloval...
všem děkuju za rady, asi jsem se rozhodl pro 2x Aku 2S minimálně 1800 mAh a MAX BEC 2 od jeti model, redukce z MPX do 3 x JR konektorů a šup do přijímače. Jo a ještě jsem se chtěl zeptat, co zapalování? Jaký mám použít vypínač? Budu používat zase Aku 2S 7,4 V pak vypínač pak automatické chcípání motoru přes vysílač a do zapalování.
nevíte někdo, kde koupit vypínač e-power na zapalování? Musim si ho objednat přímo od výrobce nebo ho prodává někdo jiný?
- blacklight
Asi budeš muset přímo od výrobce, sice vím že to občas někdo prodával, ale stejně to jde přes výrobce.
Já mám výhodu, že to mám 10min cesty.
Já mám výhodu, že to mám 10min cesty.
já to mám skoro taky kousek, z Prahy je to, co by kamenem dohodil
Díky