EPP Orel - stavba
Re: EPP Orel - stavba
tie nohy su zaujimave ale konkretne ten model je dost umeli
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
- oscar
- Kontaktovat uživatele:
Re: EPP Orel - tuning ;-)
Jiri píše:Pěkný upgrade se objevil na RCGroups - pták s doplněnýma nohama
Muzes dat link
Letadla, auta.
Re: EPP Orel - Nalezený pták
Link jsem neukládal, na RCGroups jsou k ptákům asi tři streamy a v jednom z nich to někdo zmínil, jako svoje vylepšení - kdyžtak strejček Google určitě poradí.
Slíbil jsem, že někdy popíšu útěk a nalezení OrloPapoucha. Táta s ním lítal v polovině srpna v kopcích nad Českou Lípou, kde má švagr chalupu. Oblast je ze tří stran uzavřená zalesněnými kopci, které ji chrání před větrem. Když ale zaletěl ke kraji, kde je údolí otevřené, k termice se najednou přidalo proudění na kopci, pták nabral mohutné stoupání.... a než se pilot vzpamatoval, vzal roha
. Dva tři dny neúspěšně hledali ve směru posledního letu. V ptákovi byla cedulka s telefony, přelepená fólií (tj poměrně odolná i vůči vodě) nicméně když se měsíc nikdo neozval, pták byl oplakán, z Thajwanu objednán nový a ten posléze postavený (pro změnu sněžný orel).
No a krátce před Silvestrem se ozvali nějaký malí kluci, že ho našli a za nějakou odměnu jsou ochotní ho vydat
. Byl špinavý, plný bahna, vody a pozůstatků živočichů, co v něm zjevně nějakou dobu bydleli. Po odbahnění šla ven kompletní elektrika (lepení tavnou pistolí má něco do sebe), pak šel pod sprchu do vany, následně absolvoval důkladnou desinfekci Savem no a teď prochází rekonvalescencí. Přijímač a regl musely donaha, důkladné koupele v lihu, kontrola a nový nátěr kalafunovým lakem proti oxidaci, následně výměna ohlodaných kabelů. Serva, schovaná v trupu byly vcelku OK, pár dní pro jistotu sundané krabičky a opět výměna živočichy ohlodaných kabelů. Motor dostal novou hřídel (ohnutá) a též vyměměn jeden okousaný list vrtule. Takže nakonec do věčných lovišť asi půjde jen baterie, několik měsíců na nule jí zjevně neprospělo
.
Ještě pár obrázků (původní stav hned po přivezení bohužel nemáme - pták byl natolik humusní, že jsme ani jeden nebrali do ruky foťák.
Slíbil jsem, že někdy popíšu útěk a nalezení OrloPapoucha. Táta s ním lítal v polovině srpna v kopcích nad Českou Lípou, kde má švagr chalupu. Oblast je ze tří stran uzavřená zalesněnými kopci, které ji chrání před větrem. Když ale zaletěl ke kraji, kde je údolí otevřené, k termice se najednou přidalo proudění na kopci, pták nabral mohutné stoupání.... a než se pilot vzpamatoval, vzal roha
No a krátce před Silvestrem se ozvali nějaký malí kluci, že ho našli a za nějakou odměnu jsou ochotní ho vydat
Ještě pár obrázků (původní stav hned po přivezení bohužel nemáme - pták byl natolik humusní, že jsme ani jeden nebrali do ruky foťák.
- Přílohy
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
- Namoradeb
- Kontaktovat uživatele:
Také mám jednoho ve své stáji http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=2538 Pohodové lety. Křídlo mám dělené a vrstvené 3x 6mm Elapor.
-
oplu
- Kontaktovat uživatele:
mám dvš otázky chlapi:
1.) jaky ze je ten profil? E205 nebo neco jineho? nebo nejaky pseudoprofil co jste zrovna zvladli?
2.) k tomu papoucholetu, jak daleko, ti to uletlo? celkem by me to zajimalo jakou vzdalenost to zvladlo
1.) jaky ze je ten profil? E205 nebo neco jineho? nebo nejaky pseudoprofil co jste zrovna zvladli?
2.) k tomu papoucholetu, jak daleko, ti to uletlo? celkem by me to zajimalo jakou vzdalenost to zvladlo
oplu píše:mám dvš otázky chlapi:
Origniální Thajwanský pták má nějaký CRD, asi dá se připodobnit k 205ce, ale s odlišným prohnutím na konci profilu (péra jdou velmi mírně nahoru, podobně jako se dělají profily na samokřídlech). Lepením horní a dolní části profilu k sobě tavnou pistolí (lepí se v místě spojovacích uhlíkových tyček) vznikne i velmi mírné klenutí spodku profilu. Určitě se profil chová jako pomalejší nežli běžná 205ka - na větší vítr pták opravdu není, naopak by se s ním dobře naučil i začátečník. Když najdu chvilku, profil vyfotím.
oplu píše:2.) k tomu papoucholetu, jak daleko, ti to uletlo? celkem by me to zajimalo jakou vzdalenost to zvladlo
Ulétlo to tátovi, řádově o nějakých sto metrů níž a vzdušnou čarou (dle Garmina) cca 3km daleko. Řízený by zvládl určitě víc, ale vzhledem k tomu, že je pták od přírody stabilní a létavý (neřízený většinou po chvíli začne sám zvolna kroužit), zjevně ani neřízený nespadl nijak prudce. Není ani vyloučené, že strávil nějakou dobu někde na stromě a až další vichřice ho donesla do místa nálezu, dírky od jehličí v trupu by tomu odpovídaly.
-
oplu
- Kontaktovat uživatele:
A byl by někdo tak moc ochotný, že by mi udělal čisté výřezy na toho ptáka? na rozpětí 180cm (chci to živit Emax CF 2822 a baterky tak 120-180g
oplu píše:mám dvš otázky chlapi:
Konečně jsem se dostal k nafocení těch profilů. takže přikládám.
oscar píše:Jake jsou rozmery profilu, vyska, delka ...
Největší tloušťka 28, hloubka nad trupem 255, první pero 300, nejdelší pero 345, pero u ucha 280. Délka centru 595, délka (plochého) ucha přes nejdelší pero 155, tloušťka ucha 5. Plochá destička rozšiřující profil dopředu (dělá tvar náběžky) v nejširším místě 40, tloušťka 5 (vše v mm).
Jiri píše:Na jaké rozpětí ?
1.1m je to tusim
keby chcel niekto farbit http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=744638
krasna pracicka
ale aj casovo narocna
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Bumpy_SK píše:Jiri píše:Na jaké rozpětí ?
1500. Kdybys sečetl uvedenou délku centru (595) a ucha (155) vyjde ti 750, což je jedno křídlo, tj. polovina rozpětí.
coze? ja mam 110cm z http://blog.yam.com/jacoda88/article/20377412 
Bumpy_SK píše:coze? ja mam 110cm z http://blog.yam.com/jacoda88/article/20377412
No tak my (3x) 150 cm z http://www.freewebs.com/eppeagle/