Griffin 450 RTF
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Griffin 450 RTF Novinka za super cenu?
Hm, než dát čtverku za gyro, popřemýšlel bych dát třiapůl za microbeasta. Můžeš ho zatím v pohodě provozovat jako samotný gyro a časem překopat na bezpádlo (nebo použít v nový bezpádlový mechanice, to bude lepší varianta)..
OK2WY
RadekCe píše:Buď v klidu. Já jsem zjistil jak funguje gyro, až jsem si normální a funkční gyro koupil.
PS: Kdo už to má v rukách, tak umí lítat i se setovým, protože nedokonalost gyra kompenzuje mozkem.
http://www.youtube.com/watch?v=oIok3w7p3Dg
Aj tak nemôžeš vedieť akú, tam má výbavu.
A pripájam sa k Jirkovi.
Fenius píše:RadekCe píše:Buď v klidu. Já jsem zjistil jak funguje gyro, až jsem si normální a funkční gyro koupil.
PS: Kdo už to má v rukách, tak umí lítat i se setovým, protože nedokonalost gyra kompenzuje mozkem.
http://www.youtube.com/watch?v=oIok3w7p3Dg
Aj tak nemôžeš vedieť akú, tam má výbavu.
Poznám setové gyro i letové vlastnosti tohoto gyra. Znám ten vrtulník do posledního šroubku
PS: Pusť si ještě jednou to video a sleduj chování ocasu.
Co se týče diskuze jaké gyro, tak jsem taky jednoznačně pro Microbeast. Poměr cena/výkon a FBL
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
kolaCZek:
Neměl bys něajaké vydeo na tubě? Nemusí to být ani přímo Tvoje, stačí když je k nalezení video se stejným nebo dost podobným problémem.
Nebo kdybys natočil to jak se to gyro chová když ho začneš napájet. Jak se načte a co pak v klidu bez roztočení dělá.
Zkouším něco najít, ale Tvůj problém, nebo podobnost problému cos popisoval zatím nic moc . Teda nic.
Neměl bys něajaké vydeo na tubě? Nemusí to být ani přímo Tvoje, stačí když je k nalezení video se stejným nebo dost podobným problémem.
Nebo kdybys natočil to jak se to gyro chová když ho začneš napájet. Jak se načte a co pak v klidu bez roztočení dělá.
Zkouším něco najít, ale Tvůj problém, nebo podobnost problému cos popisoval zatím nic moc . Teda nic.
Zatim jsem lital jenom jednu baterku. Venku docela foukalo a vrtulnik na treninkovym krizi nestoji zrovna v klidu. Porad se pohupuje. Je mozne, ze se gyro poradne nenainicializovalo. (sakra to je slovo, ted budu vypadat edukovane
)
Uvidim pri dalsim pokusu, jak se bude chovat. A kdyztak nejake to video spacham, at je videt co to dela (nebo spis nedela).
BTW: Predpokladam spravne, ze pri zmene modu gyra je potreba odpojit a znovu pripojit baterku ve vrtaku, ze?
RadekCe: Ano... Vypada to na kompletne setovou sestavu. A ve vzduchu je to i chvilema poznat.
Uvidim pri dalsim pokusu, jak se bude chovat. A kdyztak nejake to video spacham, at je videt co to dela (nebo spis nedela).
BTW: Predpokladam spravne, ze pri zmene modu gyra je potreba odpojit a znovu pripojit baterku ve vrtaku, ze?
RadekCe: Ano... Vypada to na kompletne setovou sestavu. A ve vzduchu je to i chvilema poznat.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
kolaCZek píše:BTW: Predpokladam spravne, ze pri zmene modu gyra je potreba odpojit a znovu pripojit baterku ve vrtaku, ze?
Ne, přepíná se za chodu. Není potřeba nová inicializace - jen to jen přidaná fce
PS: Z toho combo setu s gyrem HG-5000 s OPR nějak sešlo? Kdyby jste to v jiném fóru neřešili na 2 strany, tak bych se neptal
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Doufam, ze neseslo... To by tyhle problemy urcite vyresilo. 
Pak jeste zahodit setovy serva a namontovat neco lepsiho. Pak uz mozna budu vice mene spokojen.
Pak jeste zahodit setovy serva a namontovat neco lepsiho. Pak uz mozna budu vice mene spokojen.
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
kolaCZek píše:.......BTW: Predpokladam spravne, ze pri zmene modu gyra je potreba odpojit a znovu pripojit baterku ve vrtaku, ze?
Vůbec to nemusí být tak. A popravdě bych se divil, kdyby to tak fungovalo. "Normální" gyro je zapotřebá zapínat v HL modu. Proč? Protože gyro potřebuje ukázat (je stršně rychle zapoměnětlivé) jak vypadá NULOVÁ úhlová rychlost. To aby vědělo co je správně, a kam do jaké úhlové rychlosti má dorovnávat. Proto je tak strašně důležité při nčtení gyra (schválně se tomu ee fuj slovu vyhýbám
Když to gyro takto zapneš můžeš jej přepnout do NORMAL modu. Uplně v klidu. Buť gyro přepínáš nějakým čudlíkem který bude říkat gyru v jakém modu má makat a nebo pokavaď nemáš přímo čudlík či nějakou záložku na Tvé Tx přecházíš mezi mody procentuelní hodnotou zisku gyra. Hitec Optic neznám, s tím Ti neproadím ale sežeň si někde návod k Tx a proštuduj. Pochybuju že seženeš návod ke gyru. Byť by to bylo prospěšné. Ale to asi ani nezkoušej.
Dle zkušeností by gyru nemělo vadit opětovné přepnutí do HL modu. Ovšem moje zkušenost mi říká, nedělej to. Dělal jsem to tak dost často a pořád to tak fungovalo až jednou prostě ne. Od té doby když zapnu gyro v HL (musím) a chci do NORMALU jen tedy přecvaknu. A nic znova nevypínám/nezapínám. Ovšem pokud potřebuju z NORMAL zpět do HL vypínám to a gyro nechám nově načíst. Za ty trable co mne jednekrát potkaly mi to nestojí a těch desetz metrů k modelu a zpět kuli zapnutí udělám. A gyro nechám nově načíst.
Ovšem bacha ať si tím při načítání nehneš, to by se pak děli ty samé věci jako když .....
PS: Ne, ne z gyra nesešlo. Jen nemám vrtulník kerej by to na zkoušku povozil. Musím ještě něco dodělat.
Jo, a sorry za tu "češinu".
Naposledy upravil(a) OPR dne úte 24.01.2012 9:55, celkem upraveno 1 x.
Být tebou, tak to gyro ani serva zatím neřeším. Prostě to nastav jakýmkoliv způsobem ať se to netočí a trénuj
.
Můžu ti napsat, jak to bylo na setovce (protože s novým gyrem už jsem setovku nepoužíval): Byly na ní 2 potenciometry - jedním se nastavoval zisk a druhým poloha smykátka. Takže jsem jen roztočil vrťas, jemně ho zdvihl od země a tím druhým potenciometrem nastavil vrtulku tak, aby se netočil. Musel jsem to dělat pokaždé, ale byla to otázka 10 vteřin. No a když už se netočil, tak jsem trénoval vis a posuny
.
To setové gyro prostě funguje nějak setově, ale neřeš to a až bude venku vhodná chvíle, tak testuj a trénuj.
Jinak totiž dopadneš tak, že ti pořád bude někdo něco radit a ty na tom budeš do nekonečna něco měnit a k tomu visu se ani nedostaneš. A to není účelem
.
Můžu ti napsat, jak to bylo na setovce (protože s novým gyrem už jsem setovku nepoužíval): Byly na ní 2 potenciometry - jedním se nastavoval zisk a druhým poloha smykátka. Takže jsem jen roztočil vrťas, jemně ho zdvihl od země a tím druhým potenciometrem nastavil vrtulku tak, aby se netočil. Musel jsem to dělat pokaždé, ale byla to otázka 10 vteřin. No a když už se netočil, tak jsem trénoval vis a posuny
To setové gyro prostě funguje nějak setově, ale neřeš to a až bude venku vhodná chvíle, tak testuj a trénuj.
Jinak totiž dopadneš tak, že ti pořád bude někdo něco radit a ty na tom budeš do nekonečna něco měnit a k tomu visu se ani nedostaneš. A to není účelem
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Coz o to... Ja bych lital, az by se hory zelenaly. Ocas zas tak silene neulitava. Da se v klidecku dohnat rukama. Je to spis o pohodli. Ale copak jde litat, kdyz je venku takovy pocasi a vracim se domu za tmy? 
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
- Kenny McCormick
Bezne som to robil s futabou GY401. Zapol som vrtas, gyro sa zinicializovaloOPR píše:Dle zkušeností by gyru nemělo vadit opětovné přepnutí do HL modu. Ovšem moje zkušenost mi říká, nedělej to. Dělal jsem to tak dost často a pořád to tak fungovalo až jednou prostě ne. Od té doby když zapnu gyro v HL (musím) a chci do NORMALU jen tedy přecvaknu. A nic znova nevypínám/nezapínám. Ovšem pokud potřebuju z NORMAL zpět do HL vypínám to a gyro nechám nově načíst. Za ty trable co mne jednekrát potkaly mi to nestojí a těch desetz metrů k modelu a zpět kuli zapnutí udělám. A gyro nechám nově načíst.
Ktore gyro ti zblblo? Align?
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Souhlas. Já to dělám úplně stejně
.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Taky ještě nemám přepínač.
Ale k Tvé otázce.
Jo byl to Align. A na to jsem žuchnul. Mne ty piruety nějak nejdou.
A tento rok, teda vlastně už minulý, to samé předvedla GY-520. Po změně NORMALU do HL modu začlo smykátko zdrhat ke straně. Měl jsem složený jeden vrtulkový list a asi nebýt toho, ani bych si toho nevšiml. A znovu odstrtoval.
To mne vyléčilo definitivně.
Ale k Tvé otázce.
Jo byl to Align. A na to jsem žuchnul. Mne ty piruety nějak nejdou.
A tento rok, teda vlastně už minulý, to samé předvedla GY-520. Po změně NORMALU do HL modu začlo smykátko zdrhat ke straně. Měl jsem složený jeden vrtulkový list a asi nebýt toho, ani bych si toho nevšiml. A znovu odstrtoval.
To mne vyléčilo definitivně.
Ha... Nasel jsem manual k setovymu gyru: http://www.mycoolheli.com/files/GY192_instruction_manual.pdf 
A jeste jedna vec na kterou jsem narazil:
Pise se tam, ze CH5 je na setovym prijimaci prazdnej a gyro je v AUX2. Ja na Optime 7 mam kablik z gyra vrazenej v CH5. Ale zadnej vystup AUX2 na prijimaci Optima 7 neni...
A jeste jedna vec na kterou jsem narazil:
Kód: Vybrat vše
Reciever will already be plugged into the servos but for reference, they are connected as follows:
CH1: Aileron (Upper Rear Servo driving the rear left swash ball
CH2: Elevator (Front swash servo)
CH3: Throttle (To ESC)
CH4: Tail (To Gyro) (Tail servo then connects to Gyro)
CH5: Gear (Not connected)
AUX1: Pitch (Lower Rear Servo driving the rear right swash ball)
AUX2: Servo Gain channel (Single wire to Gyro)
Pise se tam, ze CH5 je na setovym prijimaci prazdnej a gyro je v AUX2. Ja na Optime 7 mam kablik z gyra vrazenej v CH5. Ale zadnej vystup AUX2 na prijimaci Optima 7 neni...
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
RadekCe píše:kolaCZek píše:Jeee.... Ted jsem zjistil, ze mam nejspis spatne zapojeny serva.
Zapojoval jsem je podle toho, jak se naklapely listy rotoru. Ale nejspis spatne. Cyklika se ma naklonit do smeru, kam se ma klonit vrtulnik, je to tak...?
ANO. A aby ti to tak fungovalo, musíš mít ve vysílači nastaveno:
SERVO REVERSE: CH1: AILE - Normal, CH2: ELEV - Normal, CH3: THRO - Normal, CH4: RUDD - Normal, CH5: GYRO - Normal, CH6: PITCH - Reverse
SWASH MIX: AILE: 40% - Normal, ELEV: 40% - Reverse, PITCH: 65% - Normal
PS: Serva musí být připojena k jednotlivým kanálům přijímače dle tohoto nastavení, aby ti toto nastavení fungovalo. A servo na CH1 je fyzicky to vlevo při pohledu na vrtulník zezadu a CH6 to vpravo.
Ale podle tohohle je to tak v poradku...
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC