Griffin 450 RTF

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: Griffin 450 RTF Novinka za super cenu?

#121 Příspěvek od JirkaA »

Hm, než dát čtverku za gyro, popřemýšlel bych dát třiapůl za microbeasta. Můžeš ho zatím v pohodě provozovat jako samotný gyro a časem překopat na bezpádlo (nebo použít v nový bezpádlový mechanice, to bude lepší varianta)..
OK2WY
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Fenius »

RadekCe píše:Buď v klidu. Já jsem zjistil jak funguje gyro, až jsem si normální a funkční gyro koupil :D.
PS: Kdo už to má v rukách, tak umí lítat i se setovým, protože nedokonalost gyra kompenzuje mozkem 8O.
http://www.youtube.com/watch?v=oIok3w7p3Dg

Aj tak nemôžeš vedieť akú, tam má výbavu.

A pripájam sa k Jirkovi.
RadekCe

#123 Příspěvek od RadekCe »

Fenius píše:
RadekCe píše:Buď v klidu. Já jsem zjistil jak funguje gyro, až jsem si normální a funkční gyro koupil :D.
PS: Kdo už to má v rukách, tak umí lítat i se setovým, protože nedokonalost gyra kompenzuje mozkem 8O.
http://www.youtube.com/watch?v=oIok3w7p3Dg

Aj tak nemôžeš vedieť akú, tam má výbavu.

Poznám setové gyro i letové vlastnosti tohoto gyra. Znám ten vrtulník do posledního šroubku :wink:.
PS: Pusť si ještě jednou to video a sleduj chování ocasu.

Co se týče diskuze jaké gyro, tak jsem taky jednoznačně pro Microbeast. Poměr cena/výkon a FBL :).
Přílohy
Grifin450_YouTube.jpg
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
OPR
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od OPR »

kolaCZek:

Neměl bys něajaké vydeo na tubě? Nemusí to být ani přímo Tvoje, stačí když je k nalezení video se stejným nebo dost podobným problémem.
Nebo kdybys natočil to jak se to gyro chová když ho začneš napájet. Jak se načte a co pak v klidu bez roztočení dělá.

Zkouším něco najít, ale Tvůj problém, nebo podobnost problému cos popisoval zatím nic moc . Teda nic. :?
kolaCZek

#125 Příspěvek od kolaCZek »

Zatim jsem lital jenom jednu baterku. Venku docela foukalo a vrtulnik na treninkovym krizi nestoji zrovna v klidu. Porad se pohupuje. Je mozne, ze se gyro poradne nenainicializovalo. (sakra to je slovo, ted budu vypadat edukovane :lol: )
Uvidim pri dalsim pokusu, jak se bude chovat. A kdyztak nejake to video spacham, at je videt co to dela (nebo spis nedela). :wink:

BTW: Predpokladam spravne, ze pri zmene modu gyra je potreba odpojit a znovu pripojit baterku ve vrtaku, ze?

RadekCe: Ano... Vypada to na kompletne setovou sestavu. A ve vzduchu je to i chvilema poznat. :)
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
RadekCe

#126 Příspěvek od RadekCe »

kolaCZek píše:BTW: Predpokladam spravne, ze pri zmene modu gyra je potreba odpojit a znovu pripojit baterku ve vrtaku, ze?

Ne, přepíná se za chodu. Není potřeba nová inicializace - jen to jen přidaná fce :wink:.

PS: Z toho combo setu s gyrem HG-5000 s OPR nějak sešlo? Kdyby jste to v jiném fóru neřešili na 2 strany, tak bych se neptal :D.
DX7s, Phoenix
kolaCZek

#127 Příspěvek od kolaCZek »

Doufam, ze neseslo... To by tyhle problemy urcite vyresilo. :wink:
Pak jeste zahodit setovy serva a namontovat neco lepsiho. Pak uz mozna budu vice mene spokojen. 8)
Spektrum DX8, PhoenixRC
OPR
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od OPR »

kolaCZek píše:.......BTW: Predpokladam spravne, ze pri zmene modu gyra je potreba odpojit a znovu pripojit baterku ve vrtaku, ze?

Vůbec to nemusí být tak. A popravdě bych se divil, kdyby to tak fungovalo. "Normální" gyro je zapotřebá zapínat v HL modu. Proč? Protože gyro potřebuje ukázat (je stršně rychle zapoměnětlivé) jak vypadá NULOVÁ úhlová rychlost. To aby vědělo co je správně, a kam do jaké úhlové rychlosti má dorovnávat. Proto je tak strašně důležité při nčtení gyra (schválně se tomu ee fuj slovu vyhýbám :lol: ) abys s vrtulníkem vůbec nehýbal. Nevím jak dlouho se načítá Tvé gyro, řekněme že přiložíš k sobě konenktor od pohonné sady baterií a takových 5 vteřin opatrně, bez pohnutí vrtulníku počkáš než se gyro probere a pak teprve spojíš silou konektry do sebe. Ono je strašně jednoduché s tím vrtulníkem během propojování konektor hýbnout a pak se můžou dít věci.

Když to gyro takto zapneš můžeš jej přepnout do NORMAL modu. Uplně v klidu. Buť gyro přepínáš nějakým čudlíkem který bude říkat gyru v jakém modu má makat a nebo pokavaď nemáš přímo čudlík či nějakou záložku na Tvé Tx přecházíš mezi mody procentuelní hodnotou zisku gyra. Hitec Optic neznám, s tím Ti neproadím ale sežeň si někde návod k Tx a proštuduj. Pochybuju že seženeš návod ke gyru. Byť by to bylo prospěšné. Ale to asi ani nezkoušej. :)

Dle zkušeností by gyru nemělo vadit opětovné přepnutí do HL modu. Ovšem moje zkušenost mi říká, nedělej to. Dělal jsem to tak dost často a pořád to tak fungovalo až jednou prostě ne. Od té doby když zapnu gyro v HL (musím) a chci do NORMALU jen tedy přecvaknu. A nic znova nevypínám/nezapínám. Ovšem pokud potřebuju z NORMAL zpět do HL vypínám to a gyro nechám nově načíst. Za ty trable co mne jednekrát potkaly mi to nestojí a těch desetz metrů k modelu a zpět kuli zapnutí udělám. A gyro nechám nově načíst.
Ovšem bacha ať si tím při načítání nehneš, to by se pak děli ty samé věci jako když ..... :lol: :lol:

PS: Ne, ne z gyra nesešlo. Jen nemám vrtulník kerej by to na zkoušku povozil. Musím ještě něco dodělat.

Jo, a sorry za tu "češinu". :oops:
Naposledy upravil(a) OPR dne úte 24.01.2012 9:55, celkem upraveno 1 x.
RadekCe

#129 Příspěvek od RadekCe »

Být tebou, tak to gyro ani serva zatím neřeším. Prostě to nastav jakýmkoliv způsobem ať se to netočí a trénuj :wink:.
Můžu ti napsat, jak to bylo na setovce (protože s novým gyrem už jsem setovku nepoužíval): Byly na ní 2 potenciometry - jedním se nastavoval zisk a druhým poloha smykátka. Takže jsem jen roztočil vrťas, jemně ho zdvihl od země a tím druhým potenciometrem nastavil vrtulku tak, aby se netočil. Musel jsem to dělat pokaždé, ale byla to otázka 10 vteřin. No a když už se netočil, tak jsem trénoval vis a posuny :D.
To setové gyro prostě funguje nějak setově, ale neřeš to a až bude venku vhodná chvíle, tak testuj a trénuj.

Jinak totiž dopadneš tak, že ti pořád bude někdo něco radit a ty na tom budeš do nekonečna něco měnit a k tomu visu se ani nedostaneš. A to není účelem :wink:.
DX7s, Phoenix
kolaCZek

#130 Příspěvek od kolaCZek »

Coz o to... Ja bych lital, az by se hory zelenaly. Ocas zas tak silene neulitava. Da se v klidecku dohnat rukama. Je to spis o pohodli. Ale copak jde litat, kdyz je venku takovy pocasi a vracim se domu za tmy? :(
Spektrum DX8, PhoenixRC
Kenny McCormick

#131 Příspěvek od Kenny McCormick »

OPR píše:Dle zkušeností by gyru nemělo vadit opětovné přepnutí do HL modu. Ovšem moje zkušenost mi říká, nedělej to. Dělal jsem to tak dost často a pořád to tak fungovalo až jednou prostě ne. Od té doby když zapnu gyro v HL (musím) a chci do NORMALU jen tedy přecvaknu. A nic znova nevypínám/nezapínám. Ovšem pokud potřebuju z NORMAL zpět do HL vypínám to a gyro nechám nově načíst. Za ty trable co mne jednekrát potkaly mi to nestojí a těch desetz metrů k modelu a zpět kuli zapnutí udělám. A gyro nechám nově načíst.
Bezne som to robil s futabou GY401. Zapol som vrtas, gyro sa zinicializovalo :) , preniesol vrtas na miesto startu alebo nasadil kabinku a posunulo sa smykatko. Tak som precvakol do Normal, aby sa posunulo na stred, prepol naspet a startoval. A co som cital, robilo to vela modelarov rovnako... No odkedy mam T8FG, uz nemam nato prepinac, tak to nerobim. posuniem smykatko priblizne packou do stredu a idem hore...
Ktore gyro ti zblblo? Align?
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
RadekCe

#132 Příspěvek od RadekCe »

Souhlas. Já to dělám úplně stejně :).
DX7s, Phoenix
OPR
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od OPR »

Taky ještě nemám přepínač. :lol:

Ale k Tvé otázce.
Jo byl to Align. A na to jsem žuchnul. Mne ty piruety nějak nejdou. :?
A tento rok, teda vlastně už minulý, to samé předvedla GY-520. Po změně NORMALU do HL modu začlo smykátko zdrhat ke straně. Měl jsem složený jeden vrtulkový list a asi nebýt toho, ani bych si toho nevšiml. A znovu odstrtoval.
To mne vyléčilo definitivně. :lol:
kolaCZek

#134 Příspěvek od kolaCZek »

Ha... Nasel jsem manual k setovymu gyru: http://www.mycoolheli.com/files/GY192_instruction_manual.pdf :)

A jeste jedna vec na kterou jsem narazil:

Kód: Vybrat vše

Reciever will already be plugged into the servos but for reference, they are connected as follows:
 CH1: Aileron (Upper Rear Servo driving the rear left swash ball
 CH2: Elevator (Front swash servo)
 CH3: Throttle (To ESC)
 CH4: Tail (To Gyro) (Tail servo then connects to Gyro)
 CH5: Gear (Not connected)
 AUX1: Pitch (Lower Rear Servo driving the rear right swash ball)
 AUX2: Servo Gain channel (Single wire to Gyro)

Pise se tam, ze CH5 je na setovym prijimaci prazdnej a gyro je v AUX2. Ja na Optime 7 mam kablik z gyra vrazenej v CH5. Ale zadnej vystup AUX2 na prijimaci Optima 7 neni...
Spektrum DX8, PhoenixRC
kolaCZek

#135 Příspěvek od kolaCZek »

RadekCe píše:
kolaCZek píše:Jeee.... Ted jsem zjistil, ze mam nejspis spatne zapojeny serva. :-D
Zapojoval jsem je podle toho, jak se naklapely listy rotoru. Ale nejspis spatne. Cyklika se ma naklonit do smeru, kam se ma klonit vrtulnik, je to tak...?

ANO :). A aby ti to tak fungovalo, musíš mít ve vysílači nastaveno:
SERVO REVERSE: CH1: AILE - Normal, CH2: ELEV - Normal, CH3: THRO - Normal, CH4: RUDD - Normal, CH5: GYRO - Normal, CH6: PITCH - Reverse
SWASH MIX: AILE: 40% - Normal, ELEV: 40% - Reverse, PITCH: 65% - Normal
PS: Serva musí být připojena k jednotlivým kanálům přijímače dle tohoto nastavení, aby ti toto nastavení fungovalo. A servo na CH1 je fyzicky to vlevo při pohledu na vrtulník zezadu a CH6 to vpravo :wink:.

Ale podle tohohle je to tak v poradku...
Spektrum DX8, PhoenixRC
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“