SkyLady vynechává mi motor

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Ladasl

#31 Příspěvek od Ladasl »

Tak jsem mu to vcera byl vyreklamovat a rikal ze to neni problem ze staci jen trochu poladit
mortir

#32 Příspěvek od mortir »

no uvidis sam, ja myslim ze to moc nepomuze a nakonec stejne zvolis koupi noveho regulatoru a budes mit naporat pokoj....
shortsword
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od shortsword »

Ladasl píše:Tak jsem mu to vcera byl vyreklamovat a rikal ze to neni problem ze staci jen trochu poladit

Mám Bellancu 480. První let byl naprosto super (z pohledu začátečníka).
Při druhém letu se mi zastavil motor cca 20m nad zemí. Snažil jsem se ji posadit na zem. když byla cca10m nad zemí objevil se za ní dým. Příčinou byl asi regulátor.Kabely k motoru a od baterky jsou u regulátoru ohořelé.Jinak dosah u Bellancy je naprosto dostačující.Pak už by nebylo možno rozpoznat chování letadla. Nevím,zda to má cenu reklamovat.
shortsword
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od shortsword »

Tak to byl opravdu regulátor. Fotografie jsou na mých stránkách
1:10 EP Citroen Xsara Kit Car (Thunder Tiger)
1:10 GP Honda NSX 2,5ccm (Carson)
1:5 Porsche 911 (FG Sportsline)
Bellanca 480
Lordareon
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Lordareon »

ohh, dost dobre spalene :lol: a ja som sa hnewal, ked sa mi iba upiekol tranzistor pri prwom pokuse lietat :D
Sky Lady - Reborned :D
Modra Balzoidna Bellanca 400
Cimmrman 4 (ASP 4ccm)
Music Buble - este vo vystavbe :D (na XM-2830-12)
+ Optic 6 :lol:
Nejake to hadzadlo a gumacik
shortsword
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od shortsword »

Lordareon píše:ohh, dost dobre spalene :lol: a ja som sa hnewal, ked sa mi iba upiekol tranzistor pri prwom pokuse lietat :D

Tak to jsi asi dopadl líp. pouze výměna? ale já si alespoň zalítal. Nevím,proč to nestojí o trochu víc a není tam lepší elektronika :( . Vždyť musejí být zavaleni reklamacemi. :lol:
Bellanca 480
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od G0tik »

staci len dat kvalitnejsi spinaci tranzistor a bude to slapat stale, taky som kupil za 11sk :lol:
Lordareon
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Lordareon »

G0tik píše:staci len dat kvalitnejsi spinaci tranzistor a bude to slapat stale, taky som kupil za 11sk :lol:

Toto aj ja mam :) nedal som regler vymenit, lebo by dlho trvalo, kym by to prislo spat a ja som chcel lietat :)
inaac je dobre, ze to stoji tolko malo :) tak mozu zacat s lietanim aj ludia, ktori si nemozu dovolit nieco ine :) alebo aj pre zaciatok je to dobre, lebo aspon mi neni luto, ked nieco znicim :lol:
Cimmrman 4 (ASP 4ccm)
shortsword
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od shortsword »

No, já už tam asi nic nevyměním,protože shořel i tišťák. Koupím regulátor JES 020.Stojí cca 800,-
A k té ceně:Chápu ale...Vždyť je to také moje první letadlo.Mám ho necelý měsíc a v sobotu jsem byl poprvé ve vzduchu.Neděle byla kritická. Myslím, že ten regulátor by tam mohl být lepší.Musejí o tom přeci vědět jaký je to šunt. Nárůst ceny by nebyl tak hrozný(o 800,-Kč) a právě začátečníkům by to ulehčilo spoustu starostí. Jak se mají učit létat, když hned něco odejde (nebo špatně funguje)? A teď si představ začátečníka (třeba mě)který létá poprvé v životě a vysadí mu motor. Neví ještě přesně jak se má zachovat (já mám alespoň dost nalétáno na pc simulátorech jako Lock on,IL 2 nebo MFS)a když s tím praští kolmo o zem(přistání jsem jen díky bohu zvládnul s odřenýma ušima) tak jsou 3000,- pryč upně nebo už musíš začít investovat. Pokud by příčinou byla pilotova chyba tak neřeknu ale selhání elektroniky v modelu který má odlétáno 15minut????
Také nemám peněz nazbyt. Kdyby se ale prodávala Bellanca "ŠPATNÁ" za 3000,- a "DOBRÁ" za 4000,- tak vemu tu dražší. Toť můj názor. Teď nebudu moct létat,dokud nepřijde nový regulátor. A to ještě doufám,že bude vstup přijímače od regulátoru v pořádku.
Bellanca 480
Lordareon
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Lordareon »

Mno ako keby spadol niekto so Sky Lady kolmo na zem, taq sa mu skoro nic nestane... ja som spadol z takej wysky, ze som sky lady tazko widel (robil som looping a zlomil som kridla :D ) a skoro nic sa s tym nestalo... Inac tiez si myslim, zeby tam mohli dat kvalitnejsiu elektroniku, ale keby skvalitnili kazdu suciastku (hoci iba par korun na kazdej), tak by to vyslo ovela drahsie a za tu cenu sa da kupit iny model napr. od Multiplexu...
Cimmrman 4 (ASP 4ccm)
shortsword
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od shortsword »

No ono by stačilo zkvalitnit jen ty rizikové.Dle mého názoru je motor dobrý,serva šlapou jak mají,přijímač má dosah velice dobrý (taky jsem byl tak daleko,že jsem ho skoro neviděl a musel se vracet).Ale s tím regulátorm má problémy spousta lidí. Jinak v návodu píšou že je určen pro motory řad 400.Ale v bellance je 480.Nemůže ta 480ka mít větší odběr než na který je regulátor stavěný a ten se pak neuchladí a odejde???
Bellanca 480
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od G0tik »

nevybodnes sa radsej na ten regulator ? za 1000kc si mozes kupit lacny set regler + motor, striedavy :)
shortsword
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od shortsword »

G0tik píše:nevybodnes sa radsej na ten regulator ? za 1000kc si mozes kupit lacny set regler + motor, striedavy :)

No každopádně se na něj vykašlu. Jsou na něm jen dobré kabely s konektory. Přemýšlel jsem co do toho koupit a dostalo se mi rady a já teď přemýšlým co udělám:
1: Koupím nový regulátor Jes 020 a ponechám stávající motor - 800,-Kč
2:Koupím nový regulátor pro střídavé motory + střídavý motor - cca 3000,-Kč

Tak nevím.............
Bellanca 480
arda1
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od arda1 »

shortsword píše:2:Koupím nový regulátor pro střídavé motory + střídavý motor - cca 3000,-Kč

Proč tak drahý? :roll:
ICQ 638556901
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od G0tik »

mna regler s motorom vysiel na 2000sk co je okolo 1600kc, a to mam slusne vybavenie :)
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“