Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
RadekCe

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#376 Příspěvek od RadekCe »

prochel píše:
RadekCe píše:Trošku si rýpnu: Máš i nějaké video s lítáním nebo všude jen visíš v invertu :mrgreen:?
se vším co je na těch videech lítám já

Víš, proč jsem se ptal?
Protože na můj první příspěvek v RCmanii jsi mi odpověděl jako první a to otázkou:
prochel píše:jen tak pro zajímavost kolik máš pádů na start(baterku) s mcpx ?
já jsem udělal i 5 ran na baterku když jsem trénoval kolečko v invertu a ocasem na před :D

:wink:
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od ddano007 »

Chlapci, nemate nejaku lacnejsiu alternativu chvostoveho motorceka? 13E za origos je dost...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
seltino

#378 Příspěvek od seltino »

ahoj nemám to osobně vyzkoušené, ale nevidím důvod proč by to nemělo fungovat stejně jako originál

http://www.miracle-mart.com/store/index ... ts_id=8321
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
vylizplech

#379 Příspěvek od vylizplech »

Tak serva už jsou asi k mání i u nás,kukal jsem na Astru i Prochymodel mají skladem.
Jarmil

#380 Příspěvek od Jarmil »

Tak jsem si dneska pěkně zalítal :lol: . Přiběhnu z práce (16:45pm), letim na louku, vylítal jsem půl baterky, plác do závěje a hurá domů sušit :lol: . Ale účel to splnilo, absťák je pryč :mrgreen: .
hawaj

#381 Příspěvek od hawaj »

OK tak jsem se konečně utrh a po 150 letech okukování si to du konečně koupit a připojit se k tomudle masochismu. Tadle malá sranda bezpádlá, co snad nebude stát tolik na ND a umí i akrobatit mě dostala. :mrgreen:

1.- Jenom mi poraďtě mám si k BNF verzi koupit DX6i nebo mi bude stačit i nižší verze vysílačky? Časem plánuju i jiné modely - samokřídla, el. lety, větroně...
2. - Budu kromě základních úprav který jsem nakoumal zde na foru, (např. od Bauio: "Rozlétáváme E-Flite Blade mCPx") potřebovat do začátku navíc ještě nějaký náhradní díly, či rovnou pořídit nějaké ty tuning části pohonu, ovládání nebo draku pro lepší funkci? Lepší aku apod.?
3. Koukal sem že asi nejlepší ceny maj na RcKane.cz, nebo víte o lepším šopu?
4. Jakej simulátor si mám k té vysílačce sehnat?

klikoheptýrám zdar! :D
baui

#382 Příspěvek od baui »

Nazdar :) Dobre delas, s mrnousem si uzijes spoustu srandy a dost se naucis.

1.- DX6i bych povazoval za absolutni minimum, jestli to ma byt tvoje hlavni radio. Pri dnesnich cenach bych se nebal ani DX7.
2. - Nic kupovat nemusis, ale silne ti doporucim koupit tyto baterie (aspon 4 kusy, klidne vic) - Hyperion G3 CX - 1S 250mAh for mCPx Heli
S konektory nemusis pro zacatek nic delat, kdybys pak konvertoval na stridak, da se to resit taky. Na setovku je to, co se tyce konektoru, jedno. Pocitam, podle dotazu na sim, ze jsi zacatecnik, takze s vykonem na tvrdsi akro bych se netrapil.
3. Nemyslim, ze tu moc lidi ceny sleduje :) Takze hledej
4. Phoenix, jednoznacne. Nejlepsi vrtulnikovy sim na trhu.

Kup si baleni Orbitek v plastove krabicce a zvykej s chuti usilovnou, at mas na podvozky :mrgreen:
Tom
hawaj

#383 Příspěvek od hawaj »

baui píše:Nazdar :) Dobre delas, s mrnousem si uzijes spoustu srandy a dost se naucis.

1.- DX6i bych povazoval za absolutni minimum, jestli to ma byt tvoje hlavni radio. Pri dnesnich cenach bych se nebal ani DX7.
2. - Nic kupovat nemusis, ale silne ti doporucim koupit tyto baterie (aspon 4 kusy, klidne vic) - Hyperion G3 CX - 1S 250mAh for mCPx Heli
S konektory nemusis pro zacatek nic delat, kdybys pak konvertoval na stridak, da se to resit taky. Na setovku je to, co se tyce konektoru, jedno. Pocitam, podle dotazu na sim, ze jsi zacatecnik, takze s vykonem na tvrdsi akro bych se netrapil.

Kup si baleni Orbitek v plastove krabicce a zvykej s chuti usilovnou, at mas na podvozky :mrgreen:

Supéér díky Baui!!!
- jojo total začátečník (ale se sakra dlouhou historií :mrgreen:)
- no jo ale tu DX7 nemaj zalevno v modu 2 to leda až od 7000,-! Co to?
http://www.zbozi.cz/vyrobek/dx7-special-edition-dsm2-pouze-vysilac-mode-2/?seradit=nejlevnejsi
- orbit podvozek už sem mezitím nakoumal :lol:
prochel
Kontaktovat uživatele:

#384 Příspěvek od prochel »

hawaj píše:
baui píše:Nazdar :) Dobre delas, s mrnousem si uzijes spoustu srandy a dost se naucis.

Supéér díky Baui!!!
- jojo total začátečník (ale se sakra dlouhou historií :mrgreen:)
- no jo ale tu DX7 nemaj zalevno v modu 2 to leda až od 7000,-! Co to?
http://www.zbozi.cz/vyrobek/dx7-special-edition-dsm2-pouze-vysilac-mode-2/?seradit=nejlevnejsi
- orbit podvozek už sem mezitím nakoumal :lol:
DX7 SE špatná volba nemá výstup na sim
DX7 už je v nové verzi
Ale DX6 ti na MCPX a i letadla uplně stačí
erotel

#385 Příspěvek od erotel »

Tak jsem neodolal a koupil jsem v2.Zatím dvakrát ve vzduchu a je to fakt supr vrťas.
LOGO 600 SE ,MPX Gemini,DX8,Phoenix 3.0,Protos 500 stretch FBL Beastx
no jo začínám
hawaj

#386 Příspěvek od hawaj »

Ještě jsem se chtěl zeptat jestli si tu vysílačku DX6i mám koupit v Modu 2 nebo 1? Jsem totální začátečník tak chci mít jasno. Nějak jsem nabyl dojmu že na helinu je lepší mít Mod 2 (plyn vlevo). Zároveň jsem zjistil že v čechách je nejvíc rozšířená 1, ale to se jedná asi hlavně o ostatní éra... Jak moc mi to bude vadit když si pak pořídim nějaký ty klasický éra? Neni u nich přirozenější přidávat plyn pravou rukou když jsem pravák? :?:
prochel
Kontaktovat uživatele:

#387 Příspěvek od prochel »

hawaj píše:Ještě jsem se chtěl zeptat jestli si tu vysílačku DX6i mám koupit v Modu 2 nebo 1? Jsem totální začátečník tak chci mít jasno. Nějak jsem nabyl dojmu že na helinu je lepší mít Mod 2 (plyn vlevo). Zároveň jsem zjistil že v čechách je nejvíc rozšířená 1, ale to se jedná asi hlavně o ostatní éra... Jak moc mi to bude vadit když si pak pořídim nějaký ty klasický éra? Neni u nich přirozenější přidávat plyn pravou rukou když jsem pravák? :?:
to si musíš vyzkoušet co ti bude víc vyhovovat :D
seltino

#388 Příspěvek od seltino »

hawaj píše:Ještě jsem se chtěl zeptat jestli si tu vysílačku DX6i mám koupit v Modu 2 nebo 1? Jsem totální začátečník tak chci mít jasno. Nějak jsem nabyl dojmu že na helinu je lepší mít Mod 2 (plyn vlevo). Zároveň jsem zjistil že v čechách je nejvíc rozšířená 1, ale to se jedná asi hlavně o ostatní éra... Jak moc mi to bude vadit když si pak pořídim nějaký ty klasický éra? Neni u nich přirozenější přidávat plyn pravou rukou když jsem pravák? :?:

Je to o zvyku, já jsme pravák a lítám Mod1 plyn v pravo,ale to protože jsem s tímhle modem lítal 2,5 roku letadla a nechtělo se mi už na helinách přecházet na jiný mod.
Jestli máš nějakého známeho co má colibri V4, nebo 4,5 tak tam se dá vysílačka jednoduše během chvíle přepnout na druhý mod, takže by jsi si to mohl vyzkoušet co ti bude vyhovovot.
U té DX6tky není problém při trochu zručnosti změnit mod, tam se jen přehodí pérko s válečky v páčkách a v menu se to pak přepípá na druhý mod, vše je otázkou 20min
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
hawaj

#389 Příspěvek od hawaj »

Hm, tak kámoše s helinou nemám takže to asi těžko odzkouším. A koukám že změnou módu u vysílačky můžu přijít i o záruku a to se mi zase nechce. Ještě bych si to vyzkoušet na simulátoru ale ten taky nemám. :) :cry:

Ale jak tak koukám tak lze simulace ovládat i gamepadem tak to zkusim toudle cestou jesti to půjde.
Naposledy upravil(a) hawaj dne čtv 02.02.2012 15:09, celkem upraveno 1 x.
Dino A

#390 Příspěvek od Dino A »

hawaj píše:Hm, tak kámoše s helinou nemám takže to asi těžko odzkouším. A koukám že změnou módu u vysílačky můžu přijít i o záruku a to se mi zase nechce. Ještě bych si to vyzkoušet na simulátoru ale ten taky nemám. :) :cry:

Poslal jsem ti ohledne vysilacky SZ. Mrkni na ni.
Blade mSR, Blade mCPX 2, Mini Titan E325 SE, Radian
Phoenix v.4.0.m
Spectrum DX8
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“