Létání v sibiřských mrazech
Re: Létání v sibiřských mrazech
Děláte z toho zbytečnou vědu,kondezace,tolerance součástek a výpadky,chodím lítat normálně tak do -13°C,a nic z toho se mi neděje,mám Optica6 s frsky a všechno ostatní z chiny,jediné co jsem pozoroval jsou trochu pomalejší serva,ta vazelína tam prostě víc ztuhne,jinak lítání na lyžích je nádhera.
éééééééééééééééééééé
Naposledy upravil(a) ladaxvx dne pon 06.02.2012 10:45, celkem upraveno 1 x.
Zajtra chcem tu nad chalupu vybehnúť s TOROM 900. Dnes ráno -27 st. celzia asi tak 5 cm na poschodí na nezateplenom múre.
V práci hovorili o -30, čo verím že ak by bol teplomer v záhrade na kolíku tak 2 m vo vzduchu, bolo by tých -30. Paradoxne na dedinách v okolí kde je vždy väčší chlad je teraz tento týždeň teplejšie zhruba o 5 stupňov.
Celý deň sa tu doma držalo -20 st. celzia, párkrát som volal domov. V 5 km vzdialenom meste kde pracujem bolo o 6-7 stupňov teplejšie.
Dúfam že tu zajtra nenapíšem že bola totálka
edit, ešte som chcel napísať názor na toho kolegu že nenabíjať na plnú kapacitu 4,2V na článok....
Koľko sekúnd po nabíjaní to má ešte 4,2 V ?
Koľko sekúnd po hode má baterka ešte 4,2 V /resp. menej ako nejakých 4,15V/?
Lipolky hádam nikto nenecháva cez noc mrznúť... ak už sa aj niekde ide /krčma, frajerka, domov... nie je problém ich hodiť aj 10 ks v zime do káps všade možne na oblečení.../
V práci hovorili o -30, čo verím že ak by bol teplomer v záhrade na kolíku tak 2 m vo vzduchu, bolo by tých -30. Paradoxne na dedinách v okolí kde je vždy väčší chlad je teraz tento týždeň teplejšie zhruba o 5 stupňov.
Celý deň sa tu doma držalo -20 st. celzia, párkrát som volal domov. V 5 km vzdialenom meste kde pracujem bolo o 6-7 stupňov teplejšie.
Dúfam že tu zajtra nenapíšem že bola totálka
edit, ešte som chcel napísať názor na toho kolegu že nenabíjať na plnú kapacitu 4,2V na článok....
Koľko sekúnd po nabíjaní to má ešte 4,2 V ?
Koľko sekúnd po hode má baterka ešte 4,2 V /resp. menej ako nejakých 4,15V/?
Lipolky hádam nikto nenecháva cez noc mrznúť... ak už sa aj niekde ide /krčma, frajerka, domov... nie je problém ich hodiť aj 10 ks v zime do káps všade možne na oblečení.../
- Eduard
- Kontaktovat uživatele:
Taky sem byl včera při -15 a bez trvalých následků. Byla by škoda nepoužít pro vzlet a přistání na zamrzlý rybník !!!
Jardátor píše:Do Km to mám kousek,občas tam mrknu na letiště.Nechcete mě někdo vzít do učení?Mám na lítání levé ruce,zkušenější modeláři na mě měli málo času,nebo možná na neměli nervy.Tak se trápím sám a podle toho moje éro vypadá
No vidíš, klidně se ozvi - třeba SZ - teď v těchto mrazech tam moc velký provoz není
Je tady v KM dobrá parta, myslím že by ti každý přispěl radou a pomocí.... Jaký mod lítáš? jaký máš strojový park?
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
Tak to bych byl moc rád,protože nelítám,ale spíše padám.Začínal jsem loni v létě na mikroletadýlku Aeronca Champion,to jsem v pohodě zvládnul,je to spíše pro děcka,potom jsem koupil Minimaga.Mělo by to být taky hodné začátečnické letadlo,al bohužel,pro mě začátečníka s levýma rukama je to sviňa divoká.Navíc asi není v pořádku těžiště ana vyosení,takže lítám jak postřelené vrabec.Vysílačku mám DX5e,mod.1
Práve som dolietal.
Teplota -15,5 st. celzia ma nejako nerozhádže, ale nevedel som /nebol som predtým vonku/ aký strašný severák tu fúka, odhadujem tak v nárazoch 19m/s /smerom od poľska/ s čím defacto korešponduje aj modul aladin u nás... Plný plyn a bez potlačenia to cúvalo. Dal som dva štarty a dve úspešné pristátia, druhé som síce dokočíroval na kolenách /neudržal som balanc v hlbokom snehu/ ale obidve úspešne bez poškodenia ako do perinky.
Celkový let asi 15 minút dokopy...
Teplota -15,5 st. celzia ma nejako nerozhádže, ale nevedel som /nebol som predtým vonku/ aký strašný severák tu fúka, odhadujem tak v nárazoch 19m/s /smerom od poľska/ s čím defacto korešponduje aj modul aladin u nás... Plný plyn a bez potlačenia to cúvalo. Dal som dva štarty a dve úspešné pristátia, druhé som síce dokočíroval na kolenách /neudržal som balanc v hlbokom snehu/ ale obidve úspešne bez poškodenia ako do perinky.
Celkový let asi 15 minút dokopy...
Jardátor píše:Tak to bych byl moc rád,protože nelítám,ale spíše padám.Začínal jsem loni v létě na mikroletadýlku Aeronca Champion,to jsem v pohodě zvládnul,je to spíše pro děcka,potom jsem koupil Minimaga.Mělo by to být taky hodné začátečnické letadlo,al bohužel,pro mě začátečníka s levýma rukama je to sviňa divoká.Navíc asi není v pořádku těžiště ana vyosení,takže lítám jak postřelené vrabec.Vysílačku mám DX5e,mod.1
ok, tak se určitě ozvi jak bude trochu lepší počasí a doladíme to.
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
Nikdo z toho nechce dělat vědu. Jde jen o to si uvědomit, jaké jsou při létání v mrazu rizika a dát si na ně pozor.myš píše:Děláte z toho zbytečnou vědu,kondezace,tolerance součástek a výpadky,chodím lítat normálně tak do -13°C,a nic z toho se mi neděje...
Ze srdce ti přeju, že s tím nemáš žádné problémy, ale vůbec nic to nedokazuje. Je to jen tvoje konkrétní kombinace modelu, vybavení, podmínek, doby letu atd.
Já třeba například létám s Futabou a pokud bych použil Fasst kompatibilní přijímač od Frsky http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... tible.html , tak ten má rozsah provozních teplot -10 až +60 st. C. Při nižší teplotě za jeho funkčnost výrobce neodpovídá. Může to fungovat, nemusí to fungovat, jeden konkrétní kus může pracovat a jiný ne (rozptyl parametrů součástek) atd. Je to pak prostě naprostá loterie.