Létání v sibiřských mrazech

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
myš

Re: Létání v sibiřských mrazech

#16 Příspěvek od myš »

Děláte z toho zbytečnou vědu,kondezace,tolerance součástek a výpadky,chodím lítat normálně tak do -13°C,a nic z toho se mi neděje,mám Optica6 s frsky a všechno ostatní z chiny,jediné co jsem pozoroval jsou trochu pomalejší serva,ta vazelína tam prostě víc ztuhne,jinak lítání na lyžích je nádhera.
ladaxvx
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ladaxvx »

éééééééééééééééééééé
Naposledy upravil(a) ladaxvx dne pon 06.02.2012 10:45, celkem upraveno 1 x.
robotmz

#18 Příspěvek od robotmz »

Zajtra chcem tu nad chalupu vybehnúť s TOROM 900. Dnes ráno -27 st. celzia asi tak 5 cm na poschodí na nezateplenom múre.
V práci hovorili o -30, čo verím že ak by bol teplomer v záhrade na kolíku tak 2 m vo vzduchu, bolo by tých -30. Paradoxne na dedinách v okolí kde je vždy väčší chlad je teraz tento týždeň teplejšie zhruba o 5 stupňov.
Celý deň sa tu doma držalo -20 st. celzia, párkrát som volal domov. V 5 km vzdialenom meste kde pracujem bolo o 6-7 stupňov teplejšie.
Dúfam že tu zajtra nenapíšem že bola totálka :evil:

edit, ešte som chcel napísať názor na toho kolegu že nenabíjať na plnú kapacitu 4,2V na článok....
Koľko sekúnd po nabíjaní to má ešte 4,2 V ?
Koľko sekúnd po hode má baterka ešte 4,2 V /resp. menej ako nejakých 4,15V/?
Lipolky hádam nikto nenecháva cez noc mrznúť... ak už sa aj niekde ide /krčma, frajerka, domov... nie je problém ich hodiť aj 10 ks v zime do káps všade možne na oblečení.../
Eduard
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Eduard »

Taky sem byl včera při -15 a bez trvalých následků. Byla by škoda nepoužít pro vzlet a přistání na zamrzlý rybník !!!
Doctor2

#20 Příspěvek od Doctor2 »

Jardátor píše:Do Km to mám kousek,občas tam mrknu na letiště.Nechcete mě někdo vzít do učení?Mám na lítání levé ruce,zkušenější modeláři na mě měli málo času,nebo možná na neměli nervy.Tak se trápím sám a podle toho moje éro vypadá

No vidíš, klidně se ozvi - třeba SZ - teď v těchto mrazech tam moc velký provoz není :-) ale jak to trošku povolí tak jdem na to.
Je tady v KM dobrá parta, myslím že by ti každý přispěl radou a pomocí.... Jaký mod lítáš? jaký máš strojový park?
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
Jardátor

#21 Příspěvek od Jardátor »

Tak to bych byl moc rád,protože nelítám,ale spíše padám.Začínal jsem loni v létě na mikroletadýlku Aeronca Champion,to jsem v pohodě zvládnul,je to spíše pro děcka,potom jsem koupil Minimaga.Mělo by to být taky hodné začátečnické letadlo,al bohužel,pro mě začátečníka s levýma rukama je to sviňa divoká.Navíc asi není v pořádku těžiště ana vyosení,takže lítám jak postřelené vrabec.Vysílačku mám DX5e,mod.1
robotmz

#22 Příspěvek od robotmz »

Práve som dolietal.
Teplota -15,5 st. celzia ma nejako nerozhádže, ale nevedel som /nebol som predtým vonku/ aký strašný severák tu fúka, odhadujem tak v nárazoch 19m/s /smerom od poľska/ s čím defacto korešponduje aj modul aladin u nás... Plný plyn a bez potlačenia to cúvalo. Dal som dva štarty a dve úspešné pristátia, druhé som síce dokočíroval na kolenách /neudržal som balanc v hlbokom snehu/ ale obidve úspešne bez poškodenia ako do perinky.
Celkový let asi 15 minút dokopy...
Doctor2

#23 Příspěvek od Doctor2 »

Jardátor píše:Tak to bych byl moc rád,protože nelítám,ale spíše padám.Začínal jsem loni v létě na mikroletadýlku Aeronca Champion,to jsem v pohodě zvládnul,je to spíše pro děcka,potom jsem koupil Minimaga.Mělo by to být taky hodné začátečnické letadlo,al bohužel,pro mě začátečníka s levýma rukama je to sviňa divoká.Navíc asi není v pořádku těžiště ana vyosení,takže lítám jak postřelené vrabec.Vysílačku mám DX5e,mod.1

ok, tak se určitě ozvi jak bude trochu lepší počasí a doladíme to.
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Michal_N »

myš píše:Děláte z toho zbytečnou vědu,kondezace,tolerance součástek a výpadky,chodím lítat normálně tak do -13°C,a nic z toho se mi neděje...
Nikdo z toho nechce dělat vědu. Jde jen o to si uvědomit, jaké jsou při létání v mrazu rizika a dát si na ně pozor.
Ze srdce ti přeju, že s tím nemáš žádné problémy, ale vůbec nic to nedokazuje. Je to jen tvoje konkrétní kombinace modelu, vybavení, podmínek, doby letu atd.

Já třeba například létám s Futabou a pokud bych použil Fasst kompatibilní přijímač od Frsky http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... tible.html , tak ten má rozsah provozních teplot -10 až +60 st. C. Při nižší teplotě za jeho funkčnost výrobce neodpovídá. Může to fungovat, nemusí to fungovat, jeden konkrétní kus může pracovat a jiný ne (rozptyl parametrů součástek) atd. Je to pak prostě naprostá loterie.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“