1. Pokiaľ nie som "ja" to ičo tak to kupujem za "cudzie" vrátane všetkých nákladov a opráv, ktoré platí CUDZIA osoba /js som iba vodičom daného auta, ale nie majiteľ/
2. Pokiaľ SOM JA to IČO, tak ho mám lacnejšie momentálne podľa platnej legislatívy o 20 %-nú DPH, ktorú si vyúčtujem štátu + ďalších 19 percent, o ktoré si znížim základ pre výpočet dane z príjmu + a takisto všetky opravy v budúcnosti, pohonné hmoty a všetky náklady súvisiace s prevádzkou auta /mám o 1 náklad viac ako súkromná osoba a to cestná daň/
Takže ak ja kúpim na svoje rodné číslo auto za 20000 eur, zaplatím v konečnom dôsledku 20 000 eur.
Ak kúpim to isté vozidlo na IČO, zaplatím v konečnom dôsledku /po doodpisovaní auta/ iba 14 005,61 eur / 20000-16666,67=3333,33 eur je DPH z 20 tisícového auta, ktorú mi vráti štát a o 16666,67 si znížim svoj daňový základ v priebehu určitého obdobia - ak som platca dane, vediem podvojné účtovníctvo tak je to na SK 4 roky/.
- Nie som ochotný už u starého šrotu podstúpiť žiadne riziko keď môžem mať nové... bez rizika.
Mimochodom čo je to auto? motor + karoséria + kolesá + čalúnenia + ostatné somariny....
- motor - používa sa rovnaký v x-autách, dovolím si tvrdiť že v tom aute pre rómov čo sme kúpili "RÓMster" bude ten motor ešte na horšej úrovni ako ten môj
- gumy a disky - nepoužívajú sa iba u thálie
- čalúnenie, to ma nezaujíma
- benzín - spotreba je menšia ako u ktoréhokoľvek auta pokiaľ to nie je nejaký špičkový yaris 1,0 za 15 tis. eur, alebo koľko teraz stoja...
- ja pristupujem k tomu na rozdiel od tých, ktorí kupujú staré šroty veľmi zodpovedne:
1. bezpečnosť je stále vyššia všeobecne u novších áut /určite nová thalia bude disponovať vyššou bezpečnosťou ako 7-ročná octavia/
2. prečo ma niekto núti kupovať k***tiny bez ktorých sa dá žiť keď ich nechcem /klíma?/
3. pokiaľ viem, na tej zemeguli kde jazdím nie je nikde vyššie povolená rýchlosť ako 160 km/h a to mám ešte rezervu.
Thalia sa montuje v Turecku ako kopec iných áut z celého sveta, napr. Fiaty /Doblo 1,9 CDTi - konkrétne tento motor sa dávaj aj do alfa romeo/ čo podľa mňa takisto nie je šrot, a "nechcel by som vidieť čelnú zrážku s nejakým osobným nemcom za 3 x toľko"...
PS: avionic, ja to nehodnotím celoplošne, ale dobré slúžiace auto sa jednoducho nepredáva a ak sa ho chcem zbaviť, posuniem ho do rodiny... predsa pre niečo to auto niekto predáva.....
- ja mám s francúzami niekoľkoročné skúsenosti, aj súkromne, aj pracovne a aj v rodine.
Ja som presvedčený o tom, že nemecké auta sú umelo dlhodobo neprávom nadhodnotené, hlavne VW, na ktorý som už takmer alergický... ale to vychádza z nemeckej povahy...... jednoducho nemci sa nezaprú svojím povýšeneckým správaním či už v EU, automobilovom priemysle atď.... v II sv. vojne