Autobazar - skusenosti ?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

Re: Autobazar - skusenosti ?

#61 Příspěvek od Bumpy_SK »

robotmz píše:2. nemajú elektrické okná ani zrkadlá /jedna kolegyňa v meste nemohla opustiť fábiu vtedy asi 5 ročnú, lebo okno jej nešlo vytiahnuť + moja šéfka musela dať na oktávii opraviť pred dovolenkou tento istý problém/
3. nemajú centrál /neverím mu hlavne u týchto lacných šuniek/

kup si AUTO, nie nejake hracky za 5000 a toto netreba vobec riesit
psena
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od psena »

Rada k nezaplaceni :roll:
Mimochodem kdyz bude mit kliku tak taky nemusi nic resit a vubec.. je to jeho vec. Proc mu do toho vubec kecate? :D Vzdyt on bude tou klikou tocit.
robotmz

#63 Příspěvek od robotmz »

PUMPY-SK :lol: :lol: :lol:
Čo znamená pre teba auto?
V AUTÁCH som už jazdil, mne stačí hračka, ak sa raz narodím znova, kúpim si AUTO ktoré som testoval v r. 2007 a stálo vtedy 3 mil. Czk. a toľko nemám. Teraz by som na ten konkrétny kus už mal /zlomok z nákupky/ - ale zas by to bola už len STARÁ šunka a ja dám radšej prednosť NOVEJ hračke.
Vieš, vždy je zachovaná určitá postupnosť. Podľa x-ľudí si práve TY - dnes išiel buď NOVOU hračkou domov alebo STAROU šunkou /teda ak nechodíš MHD/.
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Bumpy_SK »

ale ved fajn, skodovka je najlepsie a jedine auto, takisto francuze a nic ine ani v podobnej kategorii nie je ze? skodovkam nejde elektrika tak teraz nejde na ziadnom aute..
robotmz

#65 Příspěvek od robotmz »

Vieš čo, neviem aké máš SÚKROMNÉ auto/písané na rodné číslo/, lebo mudrlantov s "IČO" autami je až moc ...
Poraď mi teda ekvivalent za 6 tisíc eur /minimálne na 10 rokov s karosériou a nie SITOM a 2 roky platím iba olej a filter?/ , alebo mi napíšeš že ak mám IBA toľko nech chodím MHD??? a potom ešte porovnajme bezpečnosť i keď k tomu sa nedostaneme, lebo za 6 tisíc nič nenájdeš čo bude ešte 5 rokov AKO-TAK držať..

ps: veril by si mi, že bratová toyota corolla 1,4 benzín 16V /ten nizučký sedan čo si sedel skoro na ceste,/ bola v roku 2004 keď som kupoval rovnako starého citronika bez jediného mm2 - prehnitá vo dverách skrz na skrz ??
motor by v nej priadol ešte 15 rokov, spotreba tiež malá na to že to bol benzín /6,5/ ale karoséria zhnitá.... čo z toho...
googie
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od googie »

robotmz píše:lebo za 6 tisíc nič nenájdeš čo bude ešte 5 rokov AKO-TAK držať..

Ale nájdeš, ceny sú dnes úplne dole. Začni mobile.de, prejdi nejaké domáce portály a nájdeš. Ale riziko tam bude vždy. Dovolujem si tvrdiť, že za 6000 nájdeš kvalitnejšie jazdené, ako novú Thaliu, ktorá sa vyrába bohvie kde v riti.

napriklad

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
petr07

#67 Příspěvek od petr07 »

Jaký je podle tebe rozdíl mezi autem soukromým a autem na "IČO" ?
Traxxas E-Revo 2.4GHz Brushless(5608)
avionic
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od avionic »

robotmz
obdivuji tvoje presvedceni ze kazde starsi auto je sunka (alespon to v kazdem prizpevku bylo).......kup si nove ale za tri roky to bude taky sunka, kterou by jsi si nikdy nekoupil........
Nemyslim si, ze je nahoda to, ze FR. auta po roce stoji polovinu svoji porizovaci ceny narozdil od japonce VW, forda..... ono aby ty soucasne 3-5 let stare "sunky" nejezdily o deset let dele nez to NOVE auto
robotmz

#69 Příspěvek od robotmz »

1. Pokiaľ nie som "ja" to ičo tak to kupujem za "cudzie" vrátane všetkých nákladov a opráv, ktoré platí CUDZIA osoba /js som iba vodičom daného auta, ale nie majiteľ/
2. Pokiaľ SOM JA to IČO, tak ho mám lacnejšie momentálne podľa platnej legislatívy o 20 %-nú DPH, ktorú si vyúčtujem štátu + ďalších 19 percent, o ktoré si znížim základ pre výpočet dane z príjmu + a takisto všetky opravy v budúcnosti, pohonné hmoty a všetky náklady súvisiace s prevádzkou auta /mám o 1 náklad viac ako súkromná osoba a to cestná daň/

Takže ak ja kúpim na svoje rodné číslo auto za 20000 eur, zaplatím v konečnom dôsledku 20 000 eur.
Ak kúpim to isté vozidlo na IČO, zaplatím v konečnom dôsledku /po doodpisovaní auta/ iba 14 005,61 eur / 20000-16666,67=3333,33 eur je DPH z 20 tisícového auta, ktorú mi vráti štát a o 16666,67 si znížim svoj daňový základ v priebehu určitého obdobia - ak som platca dane, vediem podvojné účtovníctvo tak je to na SK 4 roky/.

- Nie som ochotný už u starého šrotu podstúpiť žiadne riziko keď môžem mať nové... bez rizika.
Mimochodom čo je to auto? motor + karoséria + kolesá + čalúnenia + ostatné somariny....
- motor - používa sa rovnaký v x-autách, dovolím si tvrdiť že v tom aute pre rómov čo sme kúpili "RÓMster" bude ten motor ešte na horšej úrovni ako ten môj
- gumy a disky - nepoužívajú sa iba u thálie
- čalúnenie, to ma nezaujíma
- benzín - spotreba je menšia ako u ktoréhokoľvek auta pokiaľ to nie je nejaký špičkový yaris 1,0 za 15 tis. eur, alebo koľko teraz stoja...
- ja pristupujem k tomu na rozdiel od tých, ktorí kupujú staré šroty veľmi zodpovedne:
1. bezpečnosť je stále vyššia všeobecne u novších áut /určite nová thalia bude disponovať vyššou bezpečnosťou ako 7-ročná octavia/
2. prečo ma niekto núti kupovať k***tiny bez ktorých sa dá žiť keď ich nechcem /klíma?/
3. pokiaľ viem, na tej zemeguli kde jazdím nie je nikde vyššie povolená rýchlosť ako 160 km/h a to mám ešte rezervu.

Thalia sa montuje v Turecku ako kopec iných áut z celého sveta, napr. Fiaty /Doblo 1,9 CDTi - konkrétne tento motor sa dávaj aj do alfa romeo/ čo podľa mňa takisto nie je šrot, a "nechcel by som vidieť čelnú zrážku s nejakým osobným nemcom za 3 x toľko"...

PS: avionic, ja to nehodnotím celoplošne, ale dobré slúžiace auto sa jednoducho nepredáva a ak sa ho chcem zbaviť, posuniem ho do rodiny... predsa pre niečo to auto niekto predáva.....
- ja mám s francúzami niekoľkoročné skúsenosti, aj súkromne, aj pracovne a aj v rodine.
Ja som presvedčený o tom, že nemecké auta sú umelo dlhodobo neprávom nadhodnotené, hlavne VW, na ktorý som už takmer alergický... ale to vychádza z nemeckej povahy...... jednoducho nemci sa nezaprú svojím povýšeneckým správaním či už v EU, automobilovom priemysle atď.... v II sv. vojne :D
petr07

#70 Příspěvek od petr07 »

Pochopil jsem,ale i když auto odepíšeš,pořád na něho musíš vydělat.Uplně mě vždycky bere,když mi někdo řekne,že stejně je to auto firemní.Firma je moje,já na to musím vydělat,nikdo mi nic nedá.
Ještě mě zajímá,jestli máš děti.Já bych teda do AX asi svoje děti nedal.Je to nadsazené,ale je to tak.I když u tebe je to asi v klidu,protože ty jsi TOP řidič.
robotmz

#71 Příspěvek od robotmz »

Ja neuznávam to, že niekto nadáva živnostníkovi že si auto "odpíše z daní" toto nie je vôbec pravda a to auto je rovnako majetok jeho osoby, preto že živnostník ručí za svoje záväzky celým svojím majetkom, takže to auto je normálne jeho a nikoho iného, všetky firemné prachy živnostníka sú takisto jeho....
ale pýtal si sa ma na rozdiel, tak som ti ho z odborného hľadiska vysvetlil a napísal, je to moja práca sa týmto zaoberať.
Mám 13 mesačnú dcérku a jazdíme normálne autom. To, že by si ho nedal do toho auta je iba tvoj osobný blok, pretože potom by si ju nedal do žiadného auta a bývala by iba v obrnenom kryte....

Ťažko ti pomôže mercedes ML keď sa zrazíš s tatrovkou....
Ťažko ti pomôže tatrovka, keď sa zrazíš s vlakom.....
Ťažko ti pomôže sedieť doma v obrnenom kryte keď dostaneš rakovinu, infarkt, porážku.....
- na svete je milíon nebezpečnejších vecí ako šoférovať menšie auto ak nie si začiatočník, ktorý to nasype do prvej priekopy....
- neviem síce koľko máš rokov ale život je trošku zložitejší ako si niekto myslí a samotné zdravie a bezpečnosť nie je iba o peniazoch........

- prv sa jazdilo v 120-kach, alobalových favoritoch, poľských fiatoch a ty by si sa bál ísť normálnym zachovalým autom v 100 % stave necelý rok po STK a EK ?? bez závady? Ak by som sem-tam nepotreboval aj druhé auto, ešte by som s taliou počkal, ale som rád že som tak neurobil, lebo dnes je už o 300 eur presne tá moja drahšia /ak by som ju objednal dnes/...
- mám toho dosť odjazdené aj na moto a tam ťa nechráni nič a aktuálne aj pár rokov na štvorkolke..... ak sa používa rozum, ide všetko...
avionic
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od avionic »

Ja som presvedčený o tom, že nemecké auta sú umelo dlhodobo neprávom nadhodnotené, hlavne VW, na ktorý som už takmer alergický... ale to vychádza z nemeckej povahy...... jednoducho nemci sa nezaprú svojím povýšeneckým správaním či už v EU, automobilovom priemysle atď.... v II sv. vojne :D

To ze je VW umele nadhodnocene je klidne mozne, ale to, ze to vychazi z nemecke povahy me docela rozesmalo, asi jsi nikdy neprisel do kontaktu s francouzem, bohuzel ja ano,...... kdyz uz pracujou a nestavkujou, tak se chovaji neuveritelne povysene, arogantne a i snad na pouziti toalety musis vyplnit formular cislo 567TRE7 jinak jsi v koncich a i kdyz ho vyplnis dobre ale nemluvis FR tak jsi skoncil. Nekolikrat jsem mel tu cest letet pres Paris (letiste CDG) a na mezinarodnim letisti zcela jiste cistokrevna 150kilova cerna francouzka odmita mluvit ENG je trosku divne.......
O chovani v EU se nema cenu bavit.....staci se kouknou na toho jejich zakrsleho kasparka. Rekl bych, ze po USA je to druhy nejvetsi komunisticky narod. :-)
coro

#73 Příspěvek od coro »

robotmz píše:....a tam ťa nechráni nič a aktuálne aj pár rokov na štvorkolke..... ak sa používa rozum, ide všetko...

No, a ešte o tom presvedčiť ostatných "okoloidúcich"..
Už som mal pár nehôd, a to že u žiadnej z nich som nebol označený za vinníka by mi bolo trt platné, mať menej miesta kam sa mohli skrčiť plechy.
Inak tatra idúca oproti, bola plná štrku a mala plný aj príves - vytlačila ma pod ňu pipka prichádzajúca sprava, ja som išiel na zelenú rovno..
robotmz

#74 Příspěvek od robotmz »

vidím že si to zvýraznil a keď to čítam, väčšine ľudí to asi nejde ani k sebe :lol: :lol: :lol: :lol:
- osobne som ešte nemal s nikým problém na štvorkolke v prírode.
Ide o to, aby to nerevalo ako krava s vykuchaným výfukom a nezaškodí spomaliť ak niekoho obchádzaš či už z dôvodu slušnosti, prašnosti, alebo iba tak a väčšinou sa tu ľudia v horách aj zdravia, aj v ČR, nie len na SK.
Držím sa toho že ak idem slušne a nikoho neobťažujem /mám to tichúčke že ma na 10 metrov ani nepočuť/, tak aj ľudia sa správajú slušne.
Pridať 2 metre pred poľovníkom a chrstnúť mu do tváre blato dokáže aj ten najväčší k***t, potom sa nečudujem že sme aj tak považovaný, ale jedna pravda hovorí že "všetko je o jednotlivcoch"... a asi som mal šťastie na slušných ľudí a viackrát aj policajtov ktorých som stretol aj v lese aj na hlavnej ceste keď som ju križoval, ktorí sa pozreli, ešte mi aj dali prednosť na horskej ceste... a to som zastavil že ich púšťam...
petr07

#75 Příspěvek od petr07 »

Mám už něco po 40.Když jsi to začal vyjmenovávat od Š 120,tak já jezdil i na starších modelech.Věř,že za ty léta už něco naježděné mám,ale nebudu tu tvrdit,že zvládám každý smyk.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“