27MHz - 40MHz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
vgr_plavec

27MHz - 40MHz

#1 Příspěvek od vgr_plavec »

Dobrý den,

prosím o kvalifikovaný názor.
Hodlám si koupit na večerní polety na chalupě vrtulníček, takovou koaxiální hračku.
Bohužel setová vysílačka pracuje na 27MHz a přestavba na 2,4GHz jde mimo.
Byla by možnost to vyměnit za 40MHz.
Je těch 40MHz bezpečnější nebo stejná loterie jako 27? Děkuji.
JosefSvejk

Re: 27MHz - 40MHz

#2 Příspěvek od JosefSvejk »

U takové hračky je to asi fuk.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Drondys

#3 Příspěvek od Drondys »

vgr_plavec píše:Dobrý den, prosím o kvalifikovaný názor. Hodlám si koupit na večerní polety na chalupě vrtulníček, takovou koaxiální hračku. Bohužel setová vysílačka pracuje na 27MHz a přestavba na 2,4GHz jde mimo. Byla by možnost to vyměnit za 40MHz. Je těch 40MHz bezpečnější nebo stejná loterie jako 27? Děkuji.

Namísto hračky s vysílačkou na Mhz doporučuji koupit trošku lepší hračku s vysílačkou na 2,4GHz třeba Blade MCX viz tento odkaz.
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od maroslong »

vgr_plavec píše:Je těch 40MHz bezpečnější nebo stejná loterie jako 27? Děkuji.

Určite áno, 40 MHz je ešte stále modelárske pásmo, kdežto na 27 MHz je aj CB a kadečo...
Na druhej strane prerábať koaxiálnu hračku na iné pásmo..., neviem ako si to myslel, každopádne sa mi to zdá byť úplne zbytočná strata času.
Jardátor

#5 Příspěvek od Jardátor »

Drondys píše:
vgr_plavec píše:Dobrý den, prosím o kvalifikovaný názor. Hodlám si koupit na večerní polety na chalupě vrtulníček, takovou koaxiální hračku. Bohužel setová vysílačka pracuje na 27MHz a přestavba na 2,4GHz jde mimo. Byla by možnost to vyměnit za 40MHz. Je těch 40MHz bezpečnější nebo stejná loterie jako 27? Děkuji.

Namísto hračky s vysílačkou na Mhz doporučuji koupit trošku lepší hračku s vysílačkou na 2,4GHz třeba Blade MCX viz tento odkaz.

Jako začátečník moc radit nemůžu,ale tímto jsem si asi taky prošel.Jak se vrtulník dostal ven,byl prakticky neovladatelý-malý dosah,rušení.Nebrat ani omylem.
vgr_plavec

#6 Příspěvek od vgr_plavec »

Na druhej strane prerábať koaxiálnu hračku na iné pásmo..., neviem ako si to myslel, každopádne sa mi to zdá byť úplne zbytočná strata času.[/quote]

Ale ne předělávat, to jsi špatně pochopil.
Bylo mě to nabídnuto prodejcem když se mi nechtělo do 27MHz.
vgr_plavec

#7 Příspěvek od vgr_plavec »

Drondys píše:

Díky za radu ale tohohle diblíka ani neuvidím. Já se chci v klidu kochat na zahrádce. Můj favorit je T623 :-)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od arda1 »

Vem 40MHz jen se vyhni prvním pěti kanálům(50-54) jedou tam třeba dětský chůvičky s bůhvíjakým výkonem-Radek
ICQ 638556901
Drondys

#9 Příspěvek od Drondys »

vgr_plavec píše:Díky za radu ale tohohle diblíka ani neuvidím. Já se chci v klidu kochat na zahrádce. Můj favorit je T623 :-)

Obávám, se, že pokud se jím budeš chtít kochat tak si ho na zahrádce budeš muset leda tak dát do záhonu namísto trpajzlíka, ale jinak nic moc a nejspíš by nakonec byl lepší i ten Blade MCX. Doporučuji k přečtení téma ohledně zkušeností s T623 viz tento odkaz. Už po cca čtyřicátém startu u T623 začínají odcházet motory pokud se létá dle prodejcem deklarovaných hodnot okolo cca 10 minut v kuse. Takže létat zhruba jen 2 až 4 minuty v kuse a sednout a dát vždy pár minut pauzu jinak dost brzo odcházejí motory. Navíc i když je vrtulník větší stačí jen malý vítr a začne jej unášet přičemž boj s větrem je obvykle zcela marný.
Jardátor

#10 Příspěvek od Jardátor »

Drondys píše:
vgr_plavec píše:Díky za radu ale tohohle diblíka ani neuvidím. Já se chci v klidu kochat na zahrádce. Můj favorit je T623 :-)

Obávám, se, že pokud se jím budeš chtít kochat tak si ho na zahrádce budeš muset leda tak dát do záhonu namísto trpajzlíka, ale jinak nic moc a nejspíš by nakonec byl lepší i ten Blade MCX. Doporučuji k přečtení téma ohledně zkušeností s T623 viz tento odkaz. Už po cca čtyřicátém startu u T623 začínají odcházet motory pokud se létá dle prodejcem deklarovaných hodnot okolo cca 10 minut v kuse. Takže létat zhruba jen 2 až 4 minuty v kuse a sednout a dát vždy pár minut pauzu jinak dost brzo odcházejí motory. Navíc i když je vrtulník větší stačí jen malý vítr a začne jej unášet přičemž boj s větrem je obvykle zcela marný.

Je to přesně tak.Sám jsem tím prošel,vystřídal už 3 tyto čínské h/s/račky.Kochat se budeš jen chvilku,ty motory jsou silně poddimenzované,velmi brzy odchází.Taky jsem nedal na rady zkušenějších,a jen se zbytečně vztekal s reklamacema,a nebylo to k ničemu.Fakt ani zadarmo!
vgr_plavec

#11 Příspěvek od vgr_plavec »

[/quote]Je to přesně tak.Sám jsem tím prošel,vystřídal už 3 tyto čínské h/s/račky.Kochat se budeš jen chvilku,ty motory jsou silně poddimenzované,velmi brzy odchází.Taky jsem nedal na rady zkušenějších,a jen se zbytečně vztekal s reklamacema,a nebylo to k ničemu.Fakt ani zadarmo![/quote]

V tom případě díky moc, přímá zkušenost je nakonec nade vše.
A co DH 9104? Asi taky stejná čínská kvalita?
Přeci jen to je jednorotor. Já bych čtyřkanál asi nechtěl, je už složitější na ovládání.
zdzd

#12 Příspěvek od zdzd »

vgr_plavec píše:
Je to přesně tak.Sám jsem tím prošel,vystřídal už 3 tyto čínské h/s/račky.Kochat se budeš jen chvilku,ty motory jsou silně poddimenzované,velmi brzy odchází.Taky jsem nedal na rady zkušenějších,a jen se zbytečně vztekal s reklamacema,a nebylo to k ničemu.Fakt ani zadarmo![/quote]

V tom případě díky moc, přímá zkušenost je nakonec nade vše.
A co DH 9104? Asi taky stejná čínská kvalita?
Přeci jen to je jednorotor. Já bych čtyřkanál asi nechtěl, je už složitější na ovládání.[/quote]

To máš celkem jednoduché. Heliny s méně než 6 kanály jsou zaměřením hračky pro malé děti. Tak nějak se předpokládá, že to nemusí, přímo nesmí nijak extra létat a taky že to dítka do pár desítek minut přestane bavit, případně to nějak zničí. A tomu pak opdpovídají výkony i životnost těchto hraček.
vgr_plavec

#13 Příspěvek od vgr_plavec »

Jasně, tím bylo řečeno asi vše. Díky za postřehy a ušetřené peníze. Zůstanu u letadel.
Sice si s nimi kolem chalupy taky nezalítám ale alespoň mě nestresují věčnými opravami a investicemi. Když nějaký pocuchám bývá to většinou jen chyba mezi hlavou a kniplem, ne v aušusových dílech.
Jardátor

#14 Příspěvek od Jardátor »

vgr_plavec píše:Jasně, tím bylo řečeno asi vše. Díky za postřehy a ušetřené peníze. Zůstanu u letadel.
Sice si s nimi kolem chalupy taky nezalítám ale alespoň mě nestresují věčnými opravami a investicemi. Když nějaký pocuchám bývá to většinou jen chyba mezi hlavou a kniplem, ne v aušusových dílech.

Loni v létě jsem si koupil malé éro od Hobbyzone-Aeronca Champion,a s tím se dá v pohodě lítat kolem baráku.Ale bohužel se dá lítat jen ve velmi mírném větříku.Ale pro zábavu je to super,i syn už s tím zkouší poletovat.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“