ČMMA pojištění modelů letadel CZ i SK

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Homer.Simpson

Re: CMMA pojištění modelů letadel CZ i SK

#16 Příspěvek od Homer.Simpson »

Dufam ze nebudete mat s Allianz-om take skusenosti ako ja :evil:
Dlzia mi 380€ za celne sklo, nakolko si nejaka pi.a zmyslela.Mam vsetky doklady co odo mna chceli a na dve odvolania ma to akurat stalo viac nervov a prachov...Nakoniec som rezignoval a s Allianz-om nechcem mat v zivote nic spolocne.Pokial clovek plati, tak je vsetko v poriadku.Akonahle maju platit oni...neda sa :evil: Banda zlodejska :evil: Hlavne ze skoro denne otvaraju nove pobocky napchate mramorom a zulou :evil:Vazne mam chut poslat vsetky dokumenty niekam do telky, ale akurat by som im urobil reklamu(aj negativna je stale reklama).Fuj jak som sa zas na.ral :(

Hlavne, ze denne preplacaju milionove poistne podvody a potom sa zahoja na beznych ludoch... :evil:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ferulik »

Nie je mi jasné- manipulačný poplatok 100.-Kč pre ČMMA sa platí zvlášť?
bee_free
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od bee_free »

Zdravím všechny letce, přišel mi papír na prodloužení pojištění, a je v něm uvedeno, že od 1.3.2012 je platné nové znění pojistné smlouvy, kdy provoz pojištěných modelů bude probíhat v souladu s Bezpečnostním opatřením ministerstva dopravy - odboru civilního letectví č. 2/2008.

z tohoto opatření je zejména zajímavé to, že se za letu nesmíte přiblížit jakékoliv osobě, prostředku nebo stavbě na 100 metrů. Takže si myslím, že když modelem poškodíme například zaparkované auto, tak jsme v rozporu s tímto opatřením, tedy v rozporu s pojistnou smlouvou, tedy pojištění je pak na nic.

Pokud mi někdo vysvětlíte že se pletu budu rád...
Ulimate 1000, Mustang P-51, OMEI, Flash, X-treme, Volcano 50, Katana 2m MH
Fredy
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Fredy »

no nazdar, taky se připojuji k pochybnostem a souhlasím s bee-free

přečtěte si bod 7) a 18) 8O 8O 8O
podle těchto "bezpečnostních opatření" , které jsou součástí pojistné smlouvy od 1.3.2012
se v podstatě nedá létat NIKDE,
tedy létat lze skoro všude , ale pojistka se na to nezvtahuje

pojistka by tedy platila pouze na srážku modelů ve vzduch v "ideálním prostoru"

takže tahle pojistka u CMMA se mi jeví jako nepoužitelná :(
Přílohy
pojistka-bezpecnost.pdf
(804.44 KiB) Staženo 121 x
Naposledy upravil(a) Fredy dne stř 07.03.2012 16:54, celkem upraveno 2 x.
Modroň ; Mustang P-51
Toro 900 ; Cessna 480
Optic 6 - 2,4
holda29
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od holda29 »

Přesně tak, taky mi to smrdí. Otázka je kde jinde se pojistit.
Homer.Simpson

#21 Příspěvek od Homer.Simpson »

A je to tu... :evil:

Poisťovne sú iba banda, ktorá nasľubuje hory-doly a keď majú platiť, zamestnajú tým ľudí, ktorý nájdu dôvod, ako sa vyhnúť plneniu pohľadávok... :(
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od RCModely »

Fredy píše:no nazdar, taky se připojuji k pochybnostem a souhlasím s bee-free

přečtěte si bod 7) a 18) 8O 8O 8O
podle těchto "bezpečnostních opatření" , které jsou součástí pojistné smlouvy od 1.3.2012
se v podstatě nedá létat NIKDE,
tedy létat lze skoro všude , ale pojistka se na to nezvtahuje

pojistka by tedy platila pouze na srážku modelů ve vzduch v "ideálním prostoru"

takže tahle pojistka u CMMA se mi jeví jako nepoužitelná :(

Pánové nepanikařte! to platí momentálně jen pro 20+ tedy pro modely nad 20 kg. A ten doplněk z roku 2008 už neplatí. Allianz přislíbila, že upraví smluvní vztah tak, aby výsledek byl stejný jako v minulém období. Nejpozději do konce měsíce. Sledujte www.cmma.cz jakmile budu mít nové informace dám zde okamžitě vědět.
Václav Janko
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od RCModely »

Homer.Simpson píše:Dufam ze nebudete mat s Allianz-om take skusenosti ako ja :evil:
Dlzia mi 380€ za celne sklo, nakolko si nejaka pi.a zmyslela.Mam vsetky doklady co odo mna chceli a na dve odvolania ma to akurat stalo viac nervov a prachov...Nakoniec som rezignoval a s Allianz-om nechcem mat v zivote nic spolocne.Pokial clovek plati, tak je vsetko v poriadku.Akonahle maju platit oni...neda sa :evil: Banda zlodejska :evil: Hlavne ze skoro denne otvaraju nove pobocky napchate mramorom a zulou :evil:Vazne mam chut poslat vsetky dokumenty niekam do telky, ale akurat by som im urobil reklamu(aj negativna je stale reklama).Fuj jak som sa zas na.ral :(

Hlavne, ze denne preplacaju milionove poistne podvody a potom sa zahoja na beznych ludoch... :evil:

Záležitosti kolem předního skla a domělého dluhu si řeš někde jinde. Podle zkušenosti vím, že nemáš vpořádku nějaké dokumenty. protože by allianz tuto drobnou platbu jinak uhradila.
S tím CMMA a pojištění modelů nemá nic společného :evil:
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od RCModely »

ferulik píše:Nie je mi jasné- manipulačný poplatok 100.-Kč pre ČMMA sa platí zvlášť?

NE! Je součástí platby.
Homer.Simpson

#25 Příspěvek od Homer.Simpson »

RCModely píše:Podle zkušenosti vím, že nemáš vpořádku nějaké dokumenty. protože by allianz tuto drobnou platbu jinak uhradila.

Tak mi to pripada, ze si poistovaci agent...Ty nemaju s poistovnami ziadne problemi a slubuju bezproblemove vybavenie poistnej udalosti...
Uz si dostal nejake peniaze za skodu sposobenu modelom?(pokial si ich agent tak tvoja odpoved nie je objektivna :wink: )
Kludne sem piste skusenosti aj iny...

Len pre tvoju informaciu som dolozil vsetky dokumenty, ktore odo mna boli ziadane(dokonca aj kotuce a vypis z GPS) a dovod nezaplatenia sa 3krat menil :roll: Keby som sa v tom vrtal dalej, mozno by som to od nich vymamil, lenze cas, ktory by som tym zabil, by bol mozno este drahsi.A pokial je pre teba suma 380€ drobna platba, tak ku tomu nemam co dodat...(pre mna je to pol mesacneho platu :( )

Aj ked poistenie auta s poistenim modelu relativne nema nic spolocne, je to rovnaka poistovna a podla mna je na mieste podelit sa aj o takuto skutocnost.
Kazdy sa tu moze podelit aj o opacne skusenosti, ale take su podla mna skorej ojedinele.Co je dost smutne :(
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od RCModely »

Uz si dostal nejake peniaze za skodu sposobenu modelom?

Já jsem se svým modelem nezpůsobil zatím žádnou škodu a proto jsem nemohl dostat žádné peníze. Za poslední 2 roky co funguje pojištění z odpovědnosti za škody způsobené modelem se již několik událostí vyplatilo. To neznamená, že se někomu vyplatilo, ale znamená to, že byly škody likvidovány a vyplaceny. V pondělí sem dám celý přehled plnění.
Opravdu tě prosím, neobtěžuj nás tady tvojim předním sklem a řešení na Slovensku škodní události tohoto případu. měli by jste být rádi, že allianz ČESKÁ REPUBLIKA je ochtná tuto pojistku rozšířit na Slovensko. To není nic ve zlém, to je jen informace.
Václav Janko
tel: 608960242 e-mail vaclav.janko@rcmodely.cz
Homer.Simpson

#27 Příspěvek od Homer.Simpson »

Aha, teraz pozeram, ze si ich "agent"...
Tak je to jasne :wink:
Fredy
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Fredy »

RCMODELY píše:
Pánové nepanikařte! to platí momentálně jen pro 20+ tedy pro modely nad 20 kg. A ten doplněk z roku 2008 už neplatí. Allianz přislíbila, že upraví smluvní vztah tak, aby výsledek byl stejný jako v minulém období. Nejpozději do konce měsíce. Sledujte http://www.cmma.cz jakmile budu mít nové informace dám zde okamžitě vědět.
Václav Janko

dovoluji si nesouhalsit
není pravda že se to týká 20+
v dopisu od Alianz je to jasně napsané viz příloha.
jestli chce upravit smluvní vztahy, nechápu proč tedy rozeslali tohle lejstro, kde se absolutně vumezujou
Přílohy
ALIANZ.jpg
Modroň ; Mustang P-51
Toro 900 ; Cessna 480
Optic 6 - 2,4
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od RCModely »

Fredy píše:RCMODELY píše:
Pánové nepanikařte! to platí momentálně jen pro 20+ tedy pro modely nad 20 kg. A ten doplněk z roku 2008 už neplatí. Allianz přislíbila, že upraví smluvní vztah tak, aby výsledek byl stejný jako v minulém období. Nejpozději do konce měsíce. Sledujte http://www.cmma.cz jakmile budu mít nové informace dám zde okamžitě vědět.
Václav Janko

dovoluji si nesouhalsit
není pravda že se to týká 20+
v dopisu od Alianz je to jasně napsané viz příloha.
jestli chce upravit smluvní vztahy, nechápu proč tedy rozeslali tohle lejstro, kde se absolutně vumezujou

To lestro se přikládalo v době, kdy se nevědělo, že od 1.3.2012 platí Směrnice SLS To lestro již nemá patnost. Teď platí : Allianz přislíbila, že upraví smluvní vztah tak, aby výsledek byl stejný jako v minulém období. není se čeho obávat Allianz je vstřícná.
Fredy
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Fredy »

sorry , ale ten dopis mi přišel předevčírem :wink:
a pokud není smlouva opravená , není možné jí podepsat
Modroň ; Mustang P-51
Toro 900 ; Cessna 480
Optic 6 - 2,4
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“