Griffin 450 RTF

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

Re: Griffin 450 RTF Novinka za super cenu?

#226 Příspěvek od Kenny McCormick »

Filip píše:Zase se naše rodinka miniPROTOSÁKŮ rozrostla o jednoho šťastného majitele.
Jinak dneska se stal novým majitelem miniProtose i ZAPLIK.
Zaplik? Vcera? 8O
Jeden MP Zaplik predava uz od 23.2. V sekcii "prodam". Objednal a medzitym zmenil plan? :oops:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
kolaCZek

#227 Příspěvek od kolaCZek »

Tak panove...
Vypada to, ze taky v dohledne dobe vymenim Griffina za MiniProtose. Oujeee... :lol:
Konecne se nebudu bat, ze se mi vrtas rozsype uz pri sundavani ze skrine. :lol:

EDIT: A na toho v sekci "prodam" mi nesahejta... Po tom jdu ja. :twisted:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Filip

#228 Příspěvek od Filip »

Kenny McCormick píše:
Filip píše:Zase se naše rodinka miniPROTOSÁKŮ rozrostla o jednoho šťastného majitele.
Jinak dneska se stal novým majitelem miniProtose i ZAPLIK.
Zaplik? Vcera? 8O
Jeden MP Zaplik predava uz od 23.2. V sekcii "prodam". Objednal a medzitym zmenil plan? :oops:

ZAPLIK je pan pilot, ale nebaví ho stavět, montovat a opravovat. Navíc díky práci na to ani nemá čas. Protos, kterého prodává je zcela nový nerozbalený a nesestavený v krabici. Nabídla se mu možnost koupit mírně olítaného, ale hlavně postaveného, osazeného elektronikou a seřízeného. Tak to bych asi viděl jako hlavní důvod. Nic jiného v tom nebude :-) Prostě vyměnil nový KIT za RTF :-)
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG
IVOSGSM

#229 Příspěvek od IVOSGSM »

Filip píše:
IVOSGSM píše:Tiche,presne a bez vůlí......to byla ma dobra volba...dily skladem a za rozumne penize u p. Deklevy.

Včera objednal, dneska si jej vyzvedl :-) Super !!! Zase se naše rodinka miniPROTOSÁKŮ rozrostla o jednoho šťastného majitele. V létě asi uděláme nějaké mini setkání :lol:
Lítáš s tím teď v zimě? Já zvažuji, že už jej odzimuju. Ale nějak časově nestíhám... Ale nějaký ten hopánek v parku by se dal :-)
Jinak dneska se stal novým majitelem miniProtose i ZAPLIK. Takže už je nás fáááákt požehnaně :-)

Jinak od Března už budu mít díly na miniProtose trvale skladem :-)

Filip Dekleva

Ahoj ja uz byl 3x venku a z toho 2x ve vzduchu...jen je jeste zima na ruce :) A ty dily skladem to je parada ze nebudes muset do krabic...:)
Logo550 SE-HC3-SX,Kontronik Jive 80HV+AR8000,MSH-MiniProtos
Spektrum DX8-DSMX.DJI SPARK Combo
kolaCZek

#230 Příspěvek od kolaCZek »

Takova zajimavost ze vcerejsiho litani s Griffinem...
Krome toho, ze me celou dobu otravoval nejakej chlapik s zenskou... A na otazky typu "Jak vysoko to dokaze vyletet? A jak dlouho tomu vydrzi baterka? A jakej ma ta vysilacka dosah?" uz se mi pomalu nechtelo odpovidat. Tak jsem si nakonec kvuli jejim psisku (furt mi pobihal pod nohama zmetek) zkusil prulet bokem asi 15cm nad zoranym polem pod plnym plynem a pod uhlem 45°. (Uz jsem sahal po Thr. hold a pripravoval se na prvni crash, ale nakonec se to nejak povedlo ustat.) Uzasny, co chvilka nepozornosti dokaze. Budu muset najit min zalidneny misto...

Kazdopadne se mi stala zajimava vec...
Zniceho nic mi zacal vrtasek klopit do prava. Jako bych parkrat tuknul na vysilajde do trimu. Tak jsem pristal a koukam, ze nic. Tak jsem znovu vyskocil do vzduchu a vsechno bylo v pohode. Ale po par minutach letu, kdyz uz jsem se chystal na pristani, znovu. Tak jsem to sbalil a frcel domu. Az doma jsem si vsiml, ze kdyz zatahnu za hl. hridel, tak skace asi o 0,25cm nahoru a dolu. A reminek k vrtulce byl docela volny. Mohlo to byt tim? Mam za to, ze soupani hridele a cele rot. hlavy ma vliv na celou cykliku rovnomerne. Takze jenom na stoupani a klesani. Nebo ne?
Spektrum DX8, PhoenixRC
Kady

#231 Příspěvek od Kady »

Zdarec, jak prosím nejjednodušeji u grifina vyměním řemínek k náhonu vyrovnávacího rotoru? Pořád se mi pootáčí celá mechanika vyrovnávacího rotoru :(
RadekCe

#232 Příspěvek od RadekCe »

Hoj, jelikož přes řemínek prochází hřídel hlavního rotoru i hřidel vyrovnávacího rotoru, tak je musíš vytáhnout obě.
Hlavní hřídel se vytáhne vyšroubováním hlavního oz. kola a spodního kroužku pro zajištění hřídele a hřídel vrtulky sundáním vrtulky, zadního stabilizátoru, odšroubováním 2 šroubků fixujících ložisko a vytažením hřídele vrtulky přes otvor tohoto ložiska. :wink:
PS: Ale to, že se pootáčí celý domek vrtulky, nemá nic společného s řemínkem. Domek musí být dostatečně dotažen šrouby zadního stabilizátoru.

Jak si to myslel s tím pootáčením celé mechaniky vyrovn. rotoru?
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Kady

#233 Příspěvek od Kady »

Díky za odpověď. Právě že mám domek dotažený na krev a při letu se mi stejně celý pootočí cca o 20°, a pak to dělá paseku. Už nevím co s tím, tak to chci rozebrat a podívat se, jestli není třeba prasklá "ocasní trubka". Na eBay jsem raději objednal novou z karbonu, tak snad bude pevnější. Možná by pomohlo i zlehka zakápnout lepidlem, ale to bych bral jako krajní řešení. Na řemínek jsem se ptal pro případný servis do budoucna. Nějak jsem nemohl najít, jak hlavní hřídel vysunout :)
IVOSGSM

#234 Příspěvek od IVOSGSM »

Kady píše:Díky za odpověď. Právě že mám domek dotažený na krev a při letu se mi stejně celý pootočí cca o 20°, a pak to dělá paseku. Už nevím co s tím, tak to chci rozebrat a podívat se, jestli není třeba prasklá "ocasní trubka". Na eBay jsem raději objednal novou z karbonu, tak snad bude pevnější. Možná by pomohlo i zlehka zakápnout lepidlem, ale to bych bral jako krajní řešení. Na řemínek jsem se ptal pro případný servis do budoucna. Nějak jsem nemohl najít, jak hlavní hřídel vysunout :)

A to se ti protaci kde ??? zadni domek nebo v hlavnim ramu ??? Jelikoz zadni domek ma vylisek ktery zapada do trubky tak bych to tipoval na povoleni trubky v hlavnim ramu.Poradne prozkoumej a dej vedet.
Logo550 SE-HC3-SX,Kontronik Jive 80HV+AR8000,MSH-MiniProtos
Spektrum DX8-DSMX.DJI SPARK Combo
RadekCe

#235 Příspěvek od RadekCe »

Nepleteš si to s Mini Protosem? Griffin žádnou aretaci nemá. Taky se mi domek otáčel (i o 90°), ale jen při pádu. Určitě ne sám od sebe nebo za letu. :wink:
DX7s, Phoenix
kolaCZek

#236 Příspěvek od kolaCZek »

Tak, tak... Muj Griffin taky aretaci nema. Jenom ma trubka na konci udelane "zdrsneni", ktere vuuubec nepomaha. A kazde tvrdsi pristani znamena kroutit domek do puvodni pozice... :wink:
Spektrum DX8, PhoenixRC
RadekCe

#237 Příspěvek od RadekCe »

Našel jsem fotku, jak se mi domek otočil právě o těch 90°, když list vrtulky při přistání zavadil o kamínek na hřišti. List s unašečem už jsem nenašel. :-(
Přílohy
Griffin_vrtulka.jpg
DX7s, Phoenix
kolaCZek

#238 Příspěvek od kolaCZek »

Pridelat na ploutvicku nejakej kus plastu neni uplne spatnej napad. Vrtulka je kratsi asi jenom o 2mm a pravidelne mi pri pristani sktra o zem. Uz je vrtulka cela chudinka ozvejkana. Ale zatim se mi nepodarilo skrtnout tak moc, aby to dopadlo takhle tragicky. 8O
Spektrum DX8, PhoenixRC
RadekCe

#239 Příspěvek od RadekCe »

Tuhle reakci jsem čekal :D. Už mě nebavilo pořád měnit listy vrtulky. Ten Griffin měl tu ploutev nějakou krátkou a celkově bylo divné, že se dotýkala země i když měl připojenou baterku a tutíž ležel celou plochou na lyžinách. Ještě, že už to nemusím řešit. :wink:
DX7s, Phoenix
kolaCZek

#240 Příspěvek od kolaCZek »

JJ. Griffin stoji na lyzinach a ploutvicce i s baterkou. Je to radnej opruz. A listy vrtulky uz nemenim. Nechavam je i ozvejkany. Stejne vzdycky vysekam vrtulkou do startovaciho placku zlabek... :lol:

Kazdopadne to vypada, ze pristi tyden uz taky nebudu resit. :P
Spektrum DX8, PhoenixRC
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“