Rada Velox
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rada Velox
To je divny, mel by byt cca rovne, dolu ne. IMHO problem ve vyoseni, veloxu u nas v LMK par proletelo, rozhodne to nebylo problemove letadlo, naopak.
OK2WY
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
To velký vyosení motoru dolů by se už ale muselo projevit při základním záletu...
Edit:
Psal jsi, že jak dolů tak na horu ti letí rovně...tak v tom případě musí být motor vyosen dobře, protože jinak by ti musel při kolmém stoupání (nejvíce se to projeví při zpomalení) jít za podvozkem. Ale na druhou stranu 3° u akro je moc.
Tak tomu nějak nerozumím...
Edit:
Psal jsi, že jak dolů tak na horu ti letí rovně...tak v tom případě musí být motor vyosen dobře, protože jinak by ti musel při kolmém stoupání (nejvíce se to projeví při zpomalení) jít za podvozkem. Ale na druhou stranu 3° u akro je moc.
Tak tomu nějak nerozumím...
Naposledy upravil(a) pikus 1 dne ned 18.03.2012 21:42, celkem upraveno 2 x.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
JirkaA píše:To je divny, mel by byt cca rovne, dolu ne. IMHO problem ve vyoseni, veloxu u nas v LMK par proletelo, rozhodne to nebylo problemove letadlo, naopak.
Já neříkám, že je problémové, je super, ale prostě při ubrání plynu by nahoru letět nemělo..... A při přistání katastrofa......
To se mě nezdá, to je blbost aby ti udělali tak blbě výřezi, nebo to někdo tak blbě slepil,že by jsi měl motor vyosený 3 stupně dolů. To je na 100mm 5,24 mm, to by i blbce tlouklo do očí. Tak jak to má OM je to správně, do prava 3 stupně,nahoru dolu 0, tak to funguje. Je pravda, že letadla OM
mají snahu při stáhnutí plynu vyplavat a letadlo občas hlavně když fučí více vítr musíš dolů tlačit, což je někdy trochu problém poněvadž je jen kousek
k přibití.Ale asi je to zkrátka vlastnost a daň za minimálku které letadlu umí.Nicméně ti popíšu mojí zkušenost, kdy jsem na tuto sezonu vyměnil baterie ( za težší) a upravoval VOP ( na vytouženou výchylku 80 stupňů
) no a težiště se mě posunolo a cca 4 - 5 mm dozadu a z letadla
co přistávalo skoro samo se stalo to co tu popisuješ, zkrátka se vzpíná.
Takže pokud to máš ARF postavené od Lukáše, neveř že bude chyba tam
a zkus posunovat težiště dopředu.Ideál 170mm od NH.Zkus tohle a pak
bych přemýšlel dál.
mají snahu při stáhnutí plynu vyplavat a letadlo občas hlavně když fučí více vítr musíš dolů tlačit, což je někdy trochu problém poněvadž je jen kousek
k přibití.Ale asi je to zkrátka vlastnost a daň za minimálku které letadlu umí.Nicméně ti popíšu mojí zkušenost, kdy jsem na tuto sezonu vyměnil baterie ( za težší) a upravoval VOP ( na vytouženou výchylku 80 stupňů
bych přemýšlel dál.
nitro píše:To se mě nezdá, to je blbost aby ti udělali tak blbě výřezi, nebo to někdo tak blbě slepil,že by jsi měl motor vyosený 3 stupně dolů. To je na 100mm 5,24 mm, to by i blbce tlouklo do očí. Tak jak to má OM je to správně, do prava 3 stupně,nahoru dolu 0, tak to funguje. Je pravda, že letadla OM
bych přemýšlel dál.
To je nepříjemná daň, při každým stažení plynu na volnoběh mít letadlo ve visu.....
Tak to není, špatně jsi to pochopil.Zkrátka je potřeba zvolit správný
kompromis v nastavení težiště, což je těch zmíněných 170 mm.
A nebo si kup Jeta př. letadlo typu trenér ty mají opadávání
při přistání plynulé
kompromis v nastavení težiště, což je těch zmíněných 170 mm.
A nebo si kup Jeta př. letadlo typu trenér ty mají opadávání
při přistání plynulé
pavelxy píše:nitro píše:To se mě nezdá, to je blbost aby ti udělali tak blbě výřezi, nebo to někdo tak blbě slepil,že by jsi měl motor vyosený 3 stupně dolů. To je na 100mm 5,24 mm, to by i blbce tlouklo do očí. Tak jak to má OM je to správně, do prava 3 stupně,nahoru dolu 0, tak to funguje. Je pravda, že letadla OM
bych přemýšlel dál.
To je nepříjemná daň, při každým stažení plynu na volnoběh mít letadlo ve visu.....
Pokud letadlo po ubrání plynu vyplave nahoru, tak bych viděl chybu jinde než v těžišti. A rozhodně bych s takovým akrobatem létat nechtěl. Akrobat má létat pořád stejně.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS píše:Pokud letadlo po ubrání plynu vyplave nahoru, tak bych viděl chybu jinde než v těžišti. A rozhodně bych s takovým akrobatem létat nechtěl. Akrobat má létat pořád stejně.
Jsem rad ze se mnou konecne nekdo souhlasi....
Krom toho vyosení a vop, čirou náhodou... křidélka máš v ose?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS píše:Krom toho vyosení a vop, čirou náhodou... křidélka máš v ose?
Taky me to napadlo ale jsou....
Až tento problém vyřešíš, napiš prosím výsledek.Mám Veloxe před dokončením, a rád bych věděl co všechno bych mohl ještě vychytat.Doufám , že problém který řešíš,není problém
všech Veloxů . Děkuji
všech Veloxů . Děkuji
Tak sem podlozil motor celkem dost a zatim se zda ze se to zlepsilo....
Tak to je super. Ono se občas stane, že správné řešení je to nejlogičtější. Ale většinou není
Já jsem se už rozhodl, že některé chyby je lepší odmixovat, než se je snažit odladit. Ehm, čím víc křídel, tím víc problémů. Čím víc serv, tím víc problémů. Čím hezčí a propracovanější, tím víc problémů.
Bohužel co je hnusný a stupidní funguje vždycky napoprvé dobře
Bohužel co je hnusný a stupidní funguje vždycky napoprvé dobře
Musím se všem omluvit.... Po večerním pořádném přeměření se zjistilo, že všechno nastavení bylo OK takže bádání pokračuje..... Teď se doštelovalo těžiště, takže v pátek další pokus......
Prosímtě odkud jsi? víc hlav se víc zapotí.