Rada Velox

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada Velox

#31 Příspěvek od JirkaA »

To je divny, mel by byt cca rovne, dolu ne. IMHO problem ve vyoseni, veloxu u nas v LMK par proletelo, rozhodne to nebylo problemove letadlo, naopak.
OK2WY
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od pikus 1 »

To velký vyosení motoru dolů by se už ale muselo projevit při základním záletu...
Edit:
Psal jsi, že jak dolů tak na horu ti letí rovně...tak v tom případě musí být motor vyosen dobře, protože jinak by ti musel při kolmém stoupání (nejvíce se to projeví při zpomalení) jít za podvozkem. Ale na druhou stranu 3° u akro je moc.
Tak tomu nějak nerozumím...
Naposledy upravil(a) pikus 1 dne ned 18.03.2012 21:42, celkem upraveno 2 x.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
pavelxy

#33 Příspěvek od pavelxy »

JirkaA píše:To je divny, mel by byt cca rovne, dolu ne. IMHO problem ve vyoseni, veloxu u nas v LMK par proletelo, rozhodne to nebylo problemove letadlo, naopak.

Já neříkám, že je problémové, je super, ale prostě při ubrání plynu by nahoru letět nemělo..... A při přistání katastrofa......:)
nitro

#34 Příspěvek od nitro »

To se mě nezdá, to je blbost aby ti udělali tak blbě výřezi, nebo to někdo tak blbě slepil,že by jsi měl motor vyosený 3 stupně dolů. To je na 100mm 5,24 mm, to by i blbce tlouklo do očí. Tak jak to má OM je to správně, do prava 3 stupně,nahoru dolu 0, tak to funguje. Je pravda, že letadla OM
mají snahu při stáhnutí plynu vyplavat a letadlo občas hlavně když fučí více vítr musíš dolů tlačit, což je někdy trochu problém poněvadž je jen kousek
k přibití.Ale asi je to zkrátka vlastnost a daň za minimálku které letadlu umí.Nicméně ti popíšu mojí zkušenost, kdy jsem na tuto sezonu vyměnil baterie ( za težší) a upravoval VOP ( na vytouženou výchylku 80 stupňů
:twisted: ) no a težiště se mě posunolo a cca 4 - 5 mm dozadu a z letadla
co přistávalo skoro samo se stalo to co tu popisuješ, zkrátka se vzpíná.
Takže pokud to máš ARF postavené od Lukáše, neveř že bude chyba tam
a zkus posunovat težiště dopředu.Ideál 170mm od NH.Zkus tohle a pak
bych přemýšlel dál.
pavelxy

#35 Příspěvek od pavelxy »

nitro píše:To se mě nezdá, to je blbost aby ti udělali tak blbě výřezi, nebo to někdo tak blbě slepil,že by jsi měl motor vyosený 3 stupně dolů. To je na 100mm 5,24 mm, to by i blbce tlouklo do očí. Tak jak to má OM je to správně, do prava 3 stupně,nahoru dolu 0, tak to funguje. Je pravda, že letadla OM
mají snahu při stáhnutí plynu vyplavat a letadlo občas hlavně když fučí více vítr musíš dolů tlačit, což je někdy trochu problém poněvadž je jen kousek
k přibití.Ale asi je to zkrátka vlastnost a daň za minimálku které letadlu umí.Nicméně ti popíšu mojí zkušenost, kdy jsem na tuto sezonu vyměnil baterie ( za težší) a upravoval VOP ( na vytouženou výchylku 80 stupňů
bych přemýšlel dál.

To je nepříjemná daň, při každým stažení plynu na volnoběh mít letadlo ve visu.....:D
nitro

#36 Příspěvek od nitro »

Tak to není, špatně jsi to pochopil.Zkrátka je potřeba zvolit správný
kompromis v nastavení težiště, což je těch zmíněných 170 mm.
A nebo si kup Jeta př. letadlo typu trenér ty mají opadávání
při přistání plynulé :lol:

pavelxy píše:
nitro píše:To se mě nezdá, to je blbost aby ti udělali tak blbě výřezi, nebo to někdo tak blbě slepil,že by jsi měl motor vyosený 3 stupně dolů. To je na 100mm 5,24 mm, to by i blbce tlouklo do očí. Tak jak to má OM je to správně, do prava 3 stupně,nahoru dolu 0, tak to funguje. Je pravda, že letadla OM
bych přemýšlel dál.

To je nepříjemná daň, při každým stažení plynu na volnoběh mít letadlo ve visu.....:D
HonzaS

#37 Příspěvek od HonzaS »

Pokud letadlo po ubrání plynu vyplave nahoru, tak bych viděl chybu jinde než v těžišti. A rozhodně bych s takovým akrobatem létat nechtěl. Akrobat má létat pořád stejně.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
pavelxy

#38 Příspěvek od pavelxy »

HonzaS píše:Pokud letadlo po ubrání plynu vyplave nahoru, tak bych viděl chybu jinde než v těžišti. A rozhodně bych s takovým akrobatem létat nechtěl. Akrobat má létat pořád stejně.

Jsem rad ze se mnou konecne nekdo souhlasi....;-)
HonzaS

#39 Příspěvek od HonzaS »

Krom toho vyosení a vop, čirou náhodou... křidélka máš v ose?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
pavelxy

#40 Příspěvek od pavelxy »

HonzaS píše:Krom toho vyosení a vop, čirou náhodou... křidélka máš v ose?

Taky me to napadlo ale jsou....
ferdas

#41 Příspěvek od ferdas »

Až tento problém vyřešíš, napiš prosím výsledek.Mám Veloxe před dokončením, a rád bych věděl co všechno bych mohl ještě vychytat.Doufám , že problém který řešíš,není problém
všech Veloxů . Děkuji
Přílohy
DSCN4230.JPG
pavelxy

#42 Příspěvek od pavelxy »

Tak sem podlozil motor celkem dost a zatim se zda ze se to zlepsilo....
HonzaS

#43 Příspěvek od HonzaS »

Tak to je super. Ono se občas stane, že správné řešení je to nejlogičtější. Ale většinou není :lol: Já jsem se už rozhodl, že některé chyby je lepší odmixovat, než se je snažit odladit. Ehm, čím víc křídel, tím víc problémů. Čím víc serv, tím víc problémů. Čím hezčí a propracovanější, tím víc problémů.

Bohužel co je hnusný a stupidní funguje vždycky napoprvé dobře :lol:
pavelxy

#44 Příspěvek od pavelxy »

Musím se všem omluvit.... Po večerním pořádném přeměření se zjistilo, že všechno nastavení bylo OK takže bádání pokračuje..... Teď se doštelovalo těžiště, takže v pátek další pokus......
HonzaS

#45 Příspěvek od HonzaS »

Prosímtě odkud jsi? víc hlav se víc zapotí.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“