Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
polod

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#166 Příspěvek od polod »

no baterka bola samozrejme nabita a slušne balancovana, a ani nejavila ziadne vady ,ale co je pod plastom to neni videt :) tak co už... inak ma napadlo či to nebude regom,bo som tam mal 30A ,ale zasa ten motor bere sotva 20A
a baterka by mala v poho davat 30A takze toto je len spekulacia. A zistil :D novy trup som si uz objednal ,takze bude zabava. :D a tento druh nehody ma rozhodne neodradil.... v živote sa deju aj horšie veci .... len este maličkosť ,dufam že sa mi to nestane z mojim poldruha metrovym albikom ktoreho prave skladam :D
to by bola velka tragedia ....
DSC03221.JPG

ale to sem samozrejme nepatri ...
Borek
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od Borek »

Digis píše:1. Poprvé a naposled jsem koupil něco made in Pelikán vybaveno elektronikou. Chtěl jsem koupit Gamu ale moc se budu rozmýšlet.

A co si koupit Gamu v kitu a osadit si to elektronikou dle vlastního výběru?
jimiman

#168 Příspěvek od jimiman »

Kluci doporučte mi tedy kde tady v Praze mohu sehnat ten akumulátor Turnigy ?
Borek
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od Borek »

Někdo tu chtěl fotku křídla s magnety pro vzájemnou fixaci, tak jsem to dneska vyfotil (když už jsem to rozkládal):

http://voyager.lupomesky.cz/fotky/bixler/03/IMG_0496.jpg
pospassl

#170 Příspěvek od pospassl »

Zdravim, tak jsem si koupil taky betu a mám otázku co je tam za motor na první stránce tady je psanej C2822, v manuálu mám 2622. Zajímalo by mě co je to zač, ve vzduchu se to udželo ale že by to bylo něco extra to se říct nedá. Už počítám s výměnou vrtule tak uvidim jestli to bude lepší.
Borek
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od Borek »

pospassl píše:Zdravim, tak jsem si koupil taky betu a mám otázku co je tam za motor na první stránce tady je psanej C2822, v manuálu mám 2622. Zajímalo by mě co je to zač, ve vzduchu se to udželo ale že by to bylo něco extra to se říct nedá. Už počítám s výměnou vrtule tak uvidim jestli to bude lepší.

To 2822 je podle mě překlep, správně je to 26xx. Mám tam 2826 a už se pořádně do pylonu nevešel...
Digis
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od Digis »

Chci se zeptat, čím lepíte serva např. do trupu? Když jsem jedno odlepoval bylo přilepený něčím pružným, ale drželo jako čert. Přilepil jsem ho vteřiňákem, ale není to ono, zdá se , že se hýbe.
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od Bumpy_SK »

tavne lepidlo
Digis
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od Digis »

Bumpy_SK píše:tavne lepidlo

To mě taky napadlo, ale tohle bylo na tavný lepidlo moc pružný.
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od Tchor »

Digis píše:Chci se zeptat, čím lepíte serva např. do trupu? Když jsem jedno odlepoval bylo přilepený něčím pružným, ale drželo jako čert. Přilepil jsem ho vteřiňákem, ale není to ono, zdá se , že se hýbe.

chemoprenem
xpertvis

#176 Příspěvek od xpertvis »

Rozhodol som sa, ze sa pridam a kupim betu. Zatial som este nelietal, takze som uplny zaciatocnik. K bete ARF kupim vysielacku Turnigy 9x. A co sa chcem popytat: Ked uz to budem davat dohromady, je motor postacujuci, alebo by bolo fajn ho vymenit za nejaky silnejsi ? Cital som reakcie, ze minimalne vrtulu treba vasciu, ale ak by mi tu niekto skuseny odporucil vymenit cely motor, tak ho vymenim. Diky.
poustmann

#177 Příspěvek od poustmann »

xpertvis píše:Rozhodol som sa, ze sa pridam a kupim betu. Zatial som este nelietal, takze som uplny zaciatocnik. K bete ARF kupim vysielacku Turnigy 9x. A co sa chcem popytat: Ked uz to budem davat dohromady, je motor postacujuci, alebo by bolo fajn ho vymenit za nejaky silnejsi ? Cital som reakcie, ze minimalne vrtulu treba vasciu, ale ak by mi tu niekto skuseny odporucil vymenit cely motor, tak ho vymenim. Diky.

Ahoj, jsem sice taky začátečník. Myslí si, že pro začátek je ten motor dostačující dost. Celou zimu sem trenoval na simulátoru a teď už 3 dny po sobě trenuju venku na poli na betě a vůbec mě to s origo motorem a vrtulí nepříjde líné. Dá se tím dělat přemet, výkrut i let na zádech. Jen obrácený přemet se mi nedaří zalítnout. Neříkám,že by ta akrobacie z mé strany byla špičková, ale učím se sám.
Beta 1400
Borek
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od Borek »

xpertvis píše:Rozhodol som sa, ze sa pridam a kupim betu. Zatial som este nelietal, takze som uplny zaciatocnik. K bete ARF kupim vysielacku Turnigy 9x. A co sa chcem popytat: Ked uz to budem davat dohromady, je motor postacujuci, alebo by bolo fajn ho vymenit za nejaky silnejsi ? Cital som reakcie, ze minimalne vrtulu treba vasciu, ale ak by mi tu niekto skuseny odporucil vymenit cely motor, tak ho vymenim. Diky.

Myslím, že ten motor je na začátek adekvátní. Vrtuli si většina lidí dává APC 6×4. Možná místo motoru bych přemýšlel o lepším ESC, mně u Bety po nějaké době odešel a dal jsem jiný a příšlo mi, že to lítalo pak znatelně líp.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od Ancistrus01 »

Já používám v Betě už třičtvrte roku baterky ZIPPY 2200mAh 3S 20C a Turnigy 2200mAh 3S 25C, musím zaťukat, ale táhnou a jeste nejsou nafouknuté :D

Jo jinak rc-modelar.cz tam maj ty ZIPPY
Bradik

#180 Příspěvek od Bradik »

Ahoj, mate nekdo zkusenosti s nejakou stabilizaci bety, napr gyrama? Jde mi o eliminaci otresu pri kamerovani. Vyplati se to nebo to neni znat. Jde mi asi o krydelka a smerovku, vyskovku si ošefuju sam...
Spektrum DX7, Beta 1400, Funcub, NoName akrobat
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“