Crack YAK EPP kit

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bub60

Re: Crack YAK EPP kit

#181 Příspěvek od bub60 »

Je pravda,že jsem nezkracoval ani kabely od serva. Ani jsem neodstraňoval z ničeho obaly.
Spar

#182 Příspěvek od Spar »

Koukám, že je tu z toho slušný hon na čarodějnice :-) už toho nechejme, asi byla první várka z lehčího depronu - jiné vysvětlení není.

Včera jsem byl poprvé létat u nás na letišti. I tam se létalo perfektně - hala je na začátek lepší, ale i venku se mi létalo přijemně a celkem už se mi dařilo éro chytat do ruky. Aktuálně mám doma šest letadel a tohle mě bere teda zdaleka nejvíc - přemýšlím o pořízení té vektorovatelné vrtule, abych mohl létat hlavou dolů :)
LASER EXP, SU29-1m,08m,IL2 a SE5a na ACES,halolety
Robinsson

#183 Příspěvek od Robinsson »

to je hrozně těžký chytat takový ero do ruky, třeba pilně trenovat :-D Zavisíš sebereš a jdeš
Spar

#184 Příspěvek od Spar »

Tak mám další poznatek a dotaz na Honzu V. - jaké máš výchylky na kormidlech? Já jsem si je dal opravdu hodně velké a to letadlo je ostré, ale líbí se mi to. Problém je, že po cca týdnu létání mi skoro odpadla směrovka a začaly praskat i křidélka - konce na obou stranách. Přetřel jsem to uhuporem, ale i tak mě to mrzí. Je možné, že bych to éro měl z nějaké "horší" série, že to snadněji praská. Nebo je to tím, že jsem si dal velké výchylky a je to má chyba?
LASER EXP, SU29-1m,08m,IL2 a SE5a na ACES,halolety
Honza.V

#185 Příspěvek od Honza.V »

Do jisté míry za to mužou velké výchylky. Já mám výchylky a max. a občas musim uhuporem konce pantů trošku přilepit.
JirkaSo

#186 Příspěvek od JirkaSo »

Doporučuju na konce kormidel (konce křidýlek, obě strany výškovky i směrovky) a i na křidýlko k páce dát proužek skelné lepenky, stačí proužek 1,5x3cm nalepený přes pant (nalepen jakoby ve směru letu, takže kratší hrana lepenky je rovnoběžna s pantem). Aby to opravdu hodně drželo, je dobré předtím tence potřít EPP uhu-porem (stačí opravdu tence),5min počkat, a na to to pak přilepit. A je lepší to udělat z obou stran-jak zezhora, tak zezdola..
Honza.V

#187 Příspěvek od Honza.V »

JirkaSo píše:Doporučuju na konce kormidel (konce křidýlek, obě strany výškovky i směrovky) a i na křidýlko k páce dát proužek skelné lepenky, stačí proužek 1,5x3cm nalepený přes pant (nalepen jakoby ve směru letu, takže kratší hrana lepenky je rovnoběžna s pantem). Aby to opravdu hodně drželo, je dobré předtím tence potřít EPP uhu-porem (stačí opravdu tence),5min počkat, a na to to pak přilepit. A je lepší to udělat z obou stran-jak zezhora, tak zezdola..

Je to skvělé, ale už méně hezké ;) :D :D :D
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od TomasC »

Ještě lepší a přijatelně hezké je použít proužek Skytexu.
JirkaSo

#189 Příspěvek od JirkaSo »

Honza.V píše:Je to skvělé, ale už méně hezké ;) :D :D :D

O kolik mín hezké než utržené křidélko?
bub60

#190 Příspěvek od bub60 »

Méně hezké to je, ale zase funkční. :) V nouzi pod tu skelnou pásku tuknu řídký vteřiňák a drží to taky výborně.
Honza.V

#191 Příspěvek od Honza.V »

JirkaSo píše:
Honza.V píše:Je to skvělé, ale už méně hezké ;) :D :D :D

O kolik mín hezké než utržené křidélko?

Měl si na SBachovi pásku na pantech??? a pomohlo to, bez toho abys měl utržené křidélko?? :D :D
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od pikus 1 »

Spar píše:. Problém je, že po cca týdnu létání mi skoro odpadla směrovka a začaly praskat i křidélka - konce na obou stranách. Přetřel jsem to uhuporem, ale i tak mě to mrzí. Je možné, že bych to éro měl z nějaké "horší" série, že to snadněji praská. Nebo je to tím, že jsem si dal velké výchylky a je to má chyba?

Není to tvoje chyba a ani chyba velkých výchylek.
Je to 3D akro a tam 50° výchylka na křidelkách je naprosto normální...
Kdyby se ti to stalo při lítání v zimě, tak je to jasný, ale teplota venku a v hale je jaká je a nezbyde ti opravdu než UHU a popř. přelepit. No jo jenže už zase budeš o maličko těžší a místo aby to bylo naopak... :wink:
Otázkou zústává, proč to praská...? :!:
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
JirkaSo

#193 Příspěvek od JirkaSo »

Myslím že to nepřidá tolik aby nestalo za to to udělat..

A proč to praská? protože když přistaneš na zádech, škrtneš křídlem v noži nebo tak něco, zachytí to o zem nejdřív pravě tim co je na pantu, tak není divu že to po čase praská..
Honza.V

#194 Příspěvek od Honza.V »

Praská to opotřebováním při velkých výchylkách nebo špatným zacházením s letadlem. EPP je v bodě pantu velice tenké a po delší době ten nápor nevydrží, stane se toto skoro u všech EPP modelů po delší době.

Souhlasím s JirkouSo, při škrtání o zem je jasné že to prostě někdy prasknout musí.
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od pikus 1 »

Na tom co píšete něco bude, ale...
Jak znám Spar, tak si nemyslím, že má éro za sebou nějaké pády, jestli vůbec nějaké a éro má týden... a velké výchylky? Na to je přeci éro dělané ne?
Vlastním většího Yaka 1000mm od RCF asi 2-3 roky. Nastaveny max výchylky a začalo to trochu praskat až letos a to jsem s ním lítal i -15°C.(asi pro to.. :D )
Tak proto ten můj údiv, že mu to po týdnu začlo praskat...
Naposledy upravil(a) pikus 1 dne pon 19.03.2012 18:15, celkem upraveno 1 x.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“