Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
No a to prodávají jako zalétaný jo? Parchanti. Zkusím do něj kápnout olej. Uvidíme. Nevíte jestli má ložiska kluzné nebo kuličky?
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
Mazání asi nepomůže, problém bude v uhlících. Stejnosměrným motorům z konstrukčních důvodů může záběh nějaký čas trvat. U autíček, kde je výkon požadovaný okamžitě, se to dělá záběhem ve vodě - takto: http://www.youtube.com/watch?v=RmURaDC8_Nc&feature=related. Jednodušší je ale připojit ho na dvě spojené tužkové baterie a nechat ho ve vodě půl minutky točit. NEdávej ho do vody neroztočený!
Uhlíky se lehce obrousí, voda funguje jako chladivo a zárověň vymývá obroušený materiál. Pak ho vypláchni nebo vyfoukej stlačeným vzduchem, přes noc nech na topení a druhý den letíš.
Uhlíky se lehce obrousí, voda funguje jako chladivo a zárověň vymývá obroušený materiál. Pak ho vypláchni nebo vyfoukej stlačeným vzduchem, přes noc nech na topení a druhý den letíš.
Tom
No ty vooogo to bys tomu dal!!!
Pokud sis všimnul tak ten motor cos dal v odkazu má pro uhlíky otvory v plášti!!! Tam dejme tomu to je relevantní...
Ale prosím Vás tohle nikdo nezkoušejte u našeho blejda
Ještě mě napadlo jestli jsem měl vůbec dost nabitou baterku. Dával jsem jí tam já vůl přímo z balení - nenabitou
Zadek se sice motal, ale hlavní motor je žrout... To bude asi ono
Zkusím to na nabitou a dám vědět...
Pokud sis všimnul tak ten motor cos dal v odkazu má pro uhlíky otvory v plášti!!! Tam dejme tomu to je relevantní...
Ale prosím Vás tohle nikdo nezkoušejte u našeho blejda
Ještě mě napadlo jestli jsem měl vůbec dost nabitou baterku. Dával jsem jí tam já vůl přímo z balení - nenabitou
Zkusím to na nabitou a dám vědět...
Není s tím problém, jen ho pak musíš rozhodit a vysušit 
A kdyby ti nestačilo moje slovo, pohledej po netu a pobav se s lidma na HF, kteří to úspěšně udělali.
Jen osobní názor - s reklamací bych se vůbec nezalamoval. I kdybys nedělal záběh, raději kup nový motor ať můžeš lítat.
A kdyby ti nestačilo moje slovo, pohledej po netu a pobav se s lidma na HF, kteří to úspěšně udělali.
Jen osobní názor - s reklamací bych se vůbec nezalamoval. I kdybys nedělal záběh, raději kup nový motor ať můžeš lítat.
Tom
mam otazku bohuzel nevhodnou sem ale zajima me kdyz ma vrtulnik 3osy gyroskop jako mcpx tak ho porad musim ridit..a kdyz bych mel treba t-rex 450 s padlama tak tam to vyrovnavaj ty padla nebo ne? tam kdyz pustim do neutralni polohy ridici packy tak se musi sam vyrovnat ne? nebo tak porad leti tim smerem ve kterym ho necham?
rozumite? poje popisovaci schopnosti jsou chaby...
diky
rozumite? poje popisovaci schopnosti jsou chaby...
diky
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
morphix69: Rex 450 s padlem i mcpx se chovaji uplne stejne (tedy velice podobne). Jak ho naklonis, tak zustane. Zadne vraceni do vodorovne polohy a stabilniho vysu se nekona. Jenom v pripade MCPX se o stabilizaci v poloze, jak jsi ho nechal stara elektronika a 3ose gyro a u padloveho Rexe to resi padla. 
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
diky...
jo to s tim 3osym gyrem vim ze to dela ten gyskop vychyluje serva sam podle naklonu vrtulniku...
tak jsem tak nejak dedukoval ze ty padla jak mile se deska cykliky srovno ze se budou snazit taky srovnat tim padem automaticky srovnat vrtas...
ale nevadi aspon je s tim velika zabava...
uz se tesim az se naucim dobre ovladat prcka a budu si moct s klidem koupit rexe a maketovej trup augustu...
jo to s tim 3osym gyrem vim ze to dela ten gyskop vychyluje serva sam podle naklonu vrtulniku...
tak jsem tak nejak dedukoval ze ty padla jak mile se deska cykliky srovno ze se budou snazit taky srovnat tim padem automaticky srovnat vrtas...
ale nevadi aspon je s tim velika zabava...
uz se tesim az se naucim dobre ovladat prcka a budu si moct s klidem koupit rexe a maketovej trup augustu...
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
Ale ponořovat motor do vody když je zapouzdřenej??? To snad ne
To pak ztrácí smysl.
Voda a je tady úplně zbytečná (na vymývání částic a pod.) a chladit se dá proudem vzduchu nebo odvovodem tepla v nějakém přípravku...
A ty starosti s rozebíráním, čištěním a s nasazováním kartáčků
To už pak nemusí rozchodit vůbec. Neuděláš stejné přítlaky a pod. Prostě tyhle motory nejsou rozebírací! Tady vodu nee!
A ještě pro zájemce podotýkám, když vodu tak destilku (vodivost, minerály)
Voda a je tady úplně zbytečná (na vymývání částic a pod.) a chladit se dá proudem vzduchu nebo odvovodem tepla v nějakém přípravku...
A ty starosti s rozebíráním, čištěním a s nasazováním kartáčků
A ještě pro zájemce podotýkám, když vodu tak destilku (vodivost, minerály)
keras píše:...
Destilka je snad samozrejmost
Jinak o rozebiratelnosti techto motoru bych se moc nerozepisoval. Rozebrat ho a vycistit i v ramci bezneho provozu (taky se zanasi) neni vubec problem. Motor pak chodi bez potizi dal. Ten ocasni je jiny pribeh, ale ten neresim, jak uz jsem psal, je to spotrebni zbozi.
Jestli mas strach, ze ho znovu nerozchodis...mas co ztratit, kdyz uz ti nechodi ted?
morphix69: Pohledej na foru v tematech zabyvajicich se bezpadlovymi (FBL) systemy, mozna najdes trochu vic informaci. FBL jednotka (aneb 3-ose gyro) i padla jsou zalezitosti stabilizujici vrozenou nestabilitu rotoru, ne vrtulniku jako takoveho
Tom
no jo koukám na Tvůj podpis, ty ho nemáš
Jasně motor od mcp x žádné větrací otvory nemá!!! Je totálně skorohermeticky zavřenej...
Jinak tedy lítá parádně. Už ho zkouším...
Zase dotazy:
1.Také se vám stává (mě tedy zatím 2x a pokaždé když byla baterka úplně K.O.) a úplně uberu plyn tak se hl. motor nezastaví, ale přejde do takového režimu pomalého motání. Poprvé to šlo vypnout vlevo trotl holdem a teď ani prakticky tím ne. Furt se jako domotával... Vše přikládám asi té totálně vyfluslé baterii (chápu, že jí tak ničím -jen to testuju), ale nevím no.
2. Co zadní motor a jeho teplota? Neodchází Vám??? Tady topí jak hrom tedy...
Na kolibříkovi jsem místo pracného vymýšlení chlazení otočil napájení, motor dal na druhou stranu a otočil vrtulku. Tím foukala vrtulka přes motor a byl krásně studenej.
Tady je to podobné a šlo by to také tak udělat. Ovšem nechce se mi jak je to nové do toho zatím moc hrabat.
3. Jak jsem psal o hl. motoru a jeho těžšímu chodu (psal jsem dozat i prodejci, zatím neodepsal...) také vám při startu jakoby cukne? Mě se roztočí až tak na 1/3 plynu. Na méně se mu nechce. Zadek se už dávno točí a pak se teprv přidá hl. motor. Pak už maká a vzlétne v pohodě.
Trochu jsem ho promáznul tak se to zlepšilo. Chápu, že je novej a musí si sednout no...
Díky
Edit: Řešili jste tu někde nabíjení a jakej proud nejběžněji používáte na origo dvoustovky?
Jasně motor od mcp x žádné větrací otvory nemá!!! Je totálně skorohermeticky zavřenej...
Jinak tedy lítá parádně. Už ho zkouším...
Zase dotazy:
1.Také se vám stává (mě tedy zatím 2x a pokaždé když byla baterka úplně K.O.) a úplně uberu plyn tak se hl. motor nezastaví, ale přejde do takového režimu pomalého motání. Poprvé to šlo vypnout vlevo trotl holdem a teď ani prakticky tím ne. Furt se jako domotával... Vše přikládám asi té totálně vyfluslé baterii (chápu, že jí tak ničím -jen to testuju), ale nevím no.
2. Co zadní motor a jeho teplota? Neodchází Vám??? Tady topí jak hrom tedy...
Na kolibříkovi jsem místo pracného vymýšlení chlazení otočil napájení, motor dal na druhou stranu a otočil vrtulku. Tím foukala vrtulka přes motor a byl krásně studenej.
Tady je to podobné a šlo by to také tak udělat. Ovšem nechce se mi jak je to nové do toho zatím moc hrabat.
3. Jak jsem psal o hl. motoru a jeho těžšímu chodu (psal jsem dozat i prodejci, zatím neodepsal...) také vám při startu jakoby cukne? Mě se roztočí až tak na 1/3 plynu. Na méně se mu nechce. Zadek se už dávno točí a pak se teprv přidá hl. motor. Pak už maká a vzlétne v pohodě.
Trochu jsem ho promáznul tak se to zlepšilo. Chápu, že je novej a musí si sednout no...
Díky
Edit: Řešili jste tu někde nabíjení a jakej proud nejběžněji používáte na origo dvoustovky?
keras píše:no jo koukám na Tvůj podpis, ty ho nemáš![]()
Ts ts, zpomal
Prvni verze ss motoru (a taky jedina, kterou jsem mel, diky bohu) vetraci otvory mela a to pres dobrou polovinu delky motoru.
K tvym otazkam....bodu 2 se jen zasmeju a prejdu bez komentare. Ale bod 3...hlavni motor se roztaci az na vyssi urovni plynu a se zpozdenim proti VR proto, aby nedochazelo k otaceni heliny na zemi hned pri roztaceni. Bezpadlovy system se s tim ne uplne dobre vyrovnava a vrtulnik se pak otaci na bok.
Tom
Díky za reakci...
Takových zkušeností a Ty nevíš že dvojka nemá větrací otvory?
Ne hele nechci se v žádném případě hádat, určitě ne, je to sranda, doufám, že to také tak bereš...! Vážím si Tvých zkušeností a díky že odpovídáš.
No Prostě tenhle motor otovry nemá no. Proto jsem Ti i psal a varoval ostatní ať tento typ do voda nedávají.
A ještě mi prosím napiš proč se bodu 2 směješ a nekomentuješ. Nechápu. Stačí jedna věta nebo odkaz. díkes.
Takových zkušeností a Ty nevíš že dvojka nemá větrací otvory?
Ne hele nechci se v žádném případě hádat, určitě ne, je to sranda, doufám, že to také tak bereš...! Vážím si Tvých zkušeností a díky že odpovídáš.
No Prostě tenhle motor otovry nemá no. Proto jsem Ti i psal a varoval ostatní ať tento typ do voda nedávají.
A ještě mi prosím napiš proč se bodu 2 směješ a nekomentuješ. Nechápu. Stačí jedna věta nebo odkaz. díkes.
Tak ja na prckovi dávám vždy 3 až 4 baterky rychle za sebou,mám je docela olítané tak že letový čas cca 3 až 4 minuty,ale nějak moc mi zadní motor nehřeje.Mám už sice druhý,ale ten první mi odešel bo se mi utrhl od něho drátek 
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
no přes ten krycí plast opravdu moc nehřeje, ale když dám prst/ret přímo na kov tak to pálí jak čert. Na kolibříkovi to tenrát byla supr úprava a teplotu to snížilo o hodně moc! Nevím proč se baui smál 
V pohode, ja beru forum dost s rezervou
Spousta veci je nejak myslena a jinak vyzni.
Dvojku jsem v rukach prave nemel, tak me to dost prekvapilo. Ten motor se musi i v beznem provozu hrat jako krava
No, jak rikam, lital jsem ss motor jen V1 a to opravdu kratkou dobu. Na tom novem typu by sel udelat zabeh na sucho, ale opet to chce rozhodit a vytahnout z nej tu prvotni davku cerneho humusu.
Zadni motorek trochu hreje normalne a bohuzel ty setove docela rady odchazi. Neotacel bych ho na ukor jeho primarni funkce. Uz tak ten ocas neni ani na hony blizko kvalite, jakou by mel mit a timhle mu ucinnost jeste o neco snizis. Je docela zname, ze ty ocasni motorky jsou kvalitou jeden fajn a druhy k nicemu, takze se hodi mit 1-2 v zasobe.
Jak uz jsem psal, ty drobne, co clovek do techto mikro hracek vrazi bych bral trochu s odstupem. Spousta z komponent bezi na svych limitech a neni mozne on nich ocekavat nekonecnou trvanlivost. Jenze u mcpx za 400 osadis komplet ocas, na padesatkove masine za ty same penize koupis jedny vrtulkove listy
Edit: Jen poznamka - nesrovnavej moc kolibrika a mcpx, beres v uvahu dve naprosto konstrukcne odlisne zalezitosti. Kolibrik toci nejaky ten tisic, ma asymetricky profilovane listy, zmeny krouticiho momentu na nosnem rotoru jsou pomalinke a jemne. mCPx toci 4000 a jen tim se ti otevira uplne nova sada problemu - zmeny kroutaku podstatne rychlejsi, naroky na ocas nasobne vyssi atd atd...
Dvojku jsem v rukach prave nemel, tak me to dost prekvapilo. Ten motor se musi i v beznem provozu hrat jako krava
Zadni motorek trochu hreje normalne a bohuzel ty setove docela rady odchazi. Neotacel bych ho na ukor jeho primarni funkce. Uz tak ten ocas neni ani na hony blizko kvalite, jakou by mel mit a timhle mu ucinnost jeste o neco snizis. Je docela zname, ze ty ocasni motorky jsou kvalitou jeden fajn a druhy k nicemu, takze se hodi mit 1-2 v zasobe.
Jak uz jsem psal, ty drobne, co clovek do techto mikro hracek vrazi bych bral trochu s odstupem. Spousta z komponent bezi na svych limitech a neni mozne on nich ocekavat nekonecnou trvanlivost. Jenze u mcpx za 400 osadis komplet ocas, na padesatkove masine za ty same penize koupis jedny vrtulkove listy
Edit: Jen poznamka - nesrovnavej moc kolibrika a mcpx, beres v uvahu dve naprosto konstrukcne odlisne zalezitosti. Kolibrik toci nejaky ten tisic, ma asymetricky profilovane listy, zmeny krouticiho momentu na nosnem rotoru jsou pomalinke a jemne. mCPx toci 4000 a jen tim se ti otevira uplne nova sada problemu - zmeny kroutaku podstatne rychlejsi, naroky na ocas nasobne vyssi atd atd...
Tom