Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
keras

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#646 Příspěvek od keras »

NO supér, perfektní odpověď. Díky Ti...
Takže takto jsi to myslel s tím zadkem. Jasně chápu rozdíly mezi colibri a mcp x... Je to něco úplně jiného... ano
Ovšem vidíš to, čeká to právě na mě. Myslím to otočení zadního motoru.
Ještě teď mám spálenej ret. Věřím, že právě ta životnost je tou teplotou.
Pokud to funguje na colibri, nevidím důvod proč to neskusit na mcp x. Je přece úplně jedno kde ten motor bude. Když ho otočím, bude sice dolů, ale úplně dolů nepůjde. Navíc ostruhu chci zatím nechat a ta bude furt o něco delší. Vychází to že bude hrana vrtulky o 12mm níž.
A věřte tomu že zezadu ta vrtulka nasává vzduch relativně "ode všad" a průvan kolem motoru je o dost menší. Zato dopředu je směrován rovnoběžně a chladící efekt je daleko lepší! Takže dám vědět jak to dopadlo!
Ahoj
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
baui

#647 Příspěvek od baui »

Pockej, pockej, ty chces otacet celou tu konzoli s motorem na tycce? 8O Proc radsi nevytahnout motorek z konzole a neotocit ho v ni jen do opacneho smeru? Podstatne je prece mit centrum tahu vrtulky v urcitem miste relativne k poloze rotoru - idealne vys, nez niz. Kdyz ho otocis s konzolkou dolu, rozhodis si helinu aerodynamicky. Uvazuj: kompenzujes kroutici moment vznikajici odporem vzduchu, ktery je kladen rotujicim listum. V te same rovine, zjednodusene receno, bys mel proti tomuto kroutaku kompenzovat. Jinak zpusobujes prece paky, ktere jsou konstrukcne nezadouci.

Zivotnost i teplota je bohuzel problemem horsimi vyrobnimi tolerancemi, tenhle problem se objevuje celosvetove. Kazdy z tech ocasnich motorku je vyrazne jiny.
Tom
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#648 Příspěvek od Dejfak »

Kamarádovy se podařilo zlomit hlavní hřídel
Nezkoušel to někdo vyrobit?
Stojí 340,- a to mi přijde docela mazec za kousek kulatinky
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
seltino

#649 Příspěvek od seltino »

Jasně, kup 3mm uhlíkovou trubku za pár kaček a nařež jich do zásoby. Vyrobit hřídel je otázka chviličky
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
keras

#650 Příspěvek od keras »

jo to mi je jasné, že to bude pod osou k hlavním listům. Ovšem vezmi si, že originál už je cca 38mm pod osou :!:
To si myslím, že další cenťák tomu vadit nebude.
Ale zlaté pravidlo říká "neser se do toho co funguje" :lol:
Budu dělat delší pauzy mezi lety :?
Uvidím jak dlouho to vydrží a kdyžtak to předělám potom :?
Stejně díky!!!
zdar

Edit: Občas se mi stane, že z ničeho nic ulítne směrovka (50-70°) a přitom do toho nešehám, nepřidávám ani neubírám plyn, prostě kniply úplně v klidu, jen vysím. Tak vyndám a zandám baterii, nechám zkalibrovat gyro a udělá to zase. Potom přendám baterii a neudělá to ani jednou. Co to je???
keras

#651 Příspěvek od keras »

zdar, pokud děláte čistě směrovkou otáčku na místě (kolem své osy) utíká Vám? Musíte mu ještě pomáhat křidýlkama aby stál?
Ono totiš na phoenixu při točení jenom směrovkou na místě stojí jak přibitej. Ovšem skutečnost je úplně jiná. Mám chybu v modelu nebo se tak chová normálně?
Kdysi jsem se ptal jestli je ve phoenixu msrx stejnej jak ve skutečnosti. Tohel je diametrálně odlišné :(
vylizplech

#652 Příspěvek od vylizplech »

keras píše:zdar, pokud děláte čistě směrovkou otáčku na místě (kolem své osy) utíká Vám? Musíte mu ještě pomáhat křidýlkama aby stál?
Ono totiš na phoenixu při točení jenom směrovkou na místě stojí jak přibitej. Ovšem skutečnost je úplně jiná. Mám chybu v modelu nebo se tak chová normálně?
Kdysi jsem se ptal jestli je ve phoenixu msrx stejnej jak ve skutečnosti. Tohel je diametrálně odlišné :(

nazdar,v simulátoru se mcpx chová úplně jinak než v reálu a pokud točím směrovkou v reálu,musím ho stále korigovat,jinak bude stále někam utíkat,ten model se v phoenixu moc nepovedl a to co dělá v invertu na simu radši ani nebudu komentovat.
baui

#653 Příspěvek od baui »

To je normalni chovani ;) Trenink piruet je tema samo pro sebe, neni to uplne sranda.

mCPx ve phoenixu je strasny pokus, stejne jako vetsina vsech malych helin (tak do petistovky). Radeji si vyber nejakou padesatku nebo devadesatku a trenuj na ni. Nejen ze se chovaji civilizovaneji, ale mas mnohem vic casu na to skutecne uceni.
Tom
OPR
Kontaktovat uživatele:

#654 Příspěvek od OPR »

Klucí, potřebuju poradit. Asi před měsícem se mi zakouřilo ze základní desky a šla regulérně srát.

Dostal jsem tip že je mezi jedničkovou základní deskou a verzí 2 docela rozdíl. Netušít odkud kopit tu novou tak aby byla OPRAVDU z té verze 2?
keras

#655 Příspěvek od keras »

No chce se to poptat u prodejců (poslat hafo mailů) a podle odpovědí budeš vědět kdo je fundovanej... Je sranda jak někteří prodejci jsou úplně mimo :lol: Mě třeba verzi 2 jeden prodejce (myslím káně) ozačoval jako mode 2 :lol: :lol: :lol:

Super chlapi, díky za odpovědi. To jsem rád, že nemám špatný třeba to 3osý gyro. No mě se zdá, že právě paradoxně na symu je to "horší" na ovládání než ve skutečnosti.
Hele jak jsi to myslel když je mcpx na zádech? Kde je horší ho udržet otočenej? Na symu nebo fyzicky?
baui

#656 Příspěvek od baui »

Ondro, tusim ze Prochy tu desku uz mel, ze se to tu nejak kdysi resilo :)
Tom
vylizplech

#657 Příspěvek od vylizplech »

U mně je to horší ho udržet v invertu na simu než v reálu,zkus si sním na simu vyletět do větší výšky v invertu,pak přestan ovládat klopení a klonění a on se sám přetočí z invertu a krásně srovná do polohy jakou měl při startu,to ti v reálu určitě neudělá.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#658 Příspěvek od OPR »

Dík Tome, já tam koukal skoro hned jak se z desky zadýmilo a dal bych ruku do ohně že ji tenkrát na webu neměl. Už jsem na jeho webshop kouknul a dovolil jsem si jednu stupidní otázečky na Prochyho, dofám že mne za ni nezbííííje :D
keras

#659 Příspěvek od keras »

tak to je dobrá zpráva ře v reálu je to "jednodužší".
Chápu, že učení na simu není to pravé ořechové, ale určitě nějaké návyky to člověku dá... Pokud to zvládnu na simu tak doufám, že v reálu také :oops:
Chce to louku a vyžší trávu a kdyžtak to nachat s trotlholdem padnout do ní :lol:
baui

#660 Příspěvek od baui »

vylizplech píše:U mně je to horší ho udržet v invertu na simu než v reálu,zkus si sním na simu vyletět do větší výšky v invertu,pak přestan ovládat klopení a klonění a on se sám přetočí z invertu a krásně srovná do polohy jakou měl při startu,to ti v reálu určitě neudělá.

Kdyz na simu vypnes autostabilizaci, je to uz o malinko realnejsi a nechova se jako FP. Vlez do Flybar nastaveni modelu a tam prehod Active Flybarless volbu na Passive Flybarless.
Muzes zkusit mou variantu - bladeMCPX_baui. Je to sice verze a la stridak, ale litat se s tim da. Kapku jsem si pohral s haldou dalsich parametru, takze se chova dost odlisne od te zakladni varianty.
Tom
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“