Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
vylizplech

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#661 Příspěvek od vylizplech »

baui píše:
vylizplech píše:U mně je to horší ho udržet v invertu na simu než v reálu,zkus si sním na simu vyletět do větší výšky v invertu,pak přestan ovládat klopení a klonění a on se sám přetočí z invertu a krásně srovná do polohy jakou měl při startu,to ti v reálu určitě neudělá.

Kdyz na simu vypnes autostabilizaci, je to uz o malinko realnejsi a nechova se jako FP. Vlez do Flybar nastaveni modelu a tam prehod Active Flybarless volbu na Passive Flybarless.
Muzes zkusit mou variantu - bladeMCPX_baui. Je to sice verze a la stridak, ale litat se s tim da. Kapku jsem si pohral s haldou dalsich parametru, takze se chova dost odlisne od te zakladni varianty.

díky to mě nenapadlo,ale na simu lítám stejně raději s většími modely,už jen k vůli tomu,že jdou víc vidět chyby které dělám a jak jsi psal,na větším modelu mám více času tu chybu napravit.
keras

#662 Příspěvek od keras »

baui píše:Vlez do Flybar nastaveni modelu a tam prehod Active Flybarless volbu na Passive Flybarless.

Hele není to to samé když vlezu do nastavení vysílače tak tam mám v pokročilém nastavení "mod bez pádel" a mám tam na to klávesovou zkratku.
Když to zapnu tak když do něj cuknu výškovkou nebo křidýlkama tak se za chvíli sám srovná (jakoby ho srovná flybar nebo pádla). Pokud to klávesovou zkratkou vypnu tak tím směrem jde furt dál a takhle se vlastně chová i ve skutečnosti takže to tak mám i na simu.

Ty malé modely jsou fakt malé, ale zase jdou přiblížit nebo nazvětšovat nebo se tam dá dát dalekohled což je paráda... Ale nesmí se na to zvyknout :lol: :lol: :lol:

Zkusím ten Tvůj upravenej model. Dík moc. zdar
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
baui

#663 Příspěvek od baui »

Mas pravdu, to je to same, prepina to mezi obycenjnym (pasivnim) bezpadlem a aktivnim bezpadlem, jinymi slovy stabilizaci do visu. Ja tuhle volbu vubec nepouzivam, stabilizace je mi k nicemu. V uprave modelu to muzes nastavit natvrdo pro konkretni model.
U vetsiho modelu jde spis o jeho chovani nez velikost ;)
Tom
keras

#664 Příspěvek od keras »

jo jo jasně tak jsem to myslel. Malej nemá žádnej vztlak a chová se to jak pytel blech. :lol:
Zeptám se v čem más odlišnost ohledně stř. motoru? Můžu zkusit u té Tvé verze jen snížit výkon na motoru + menší váhu (ostatní nechat) abych se přiblížil setovému mcpx se ss motorem?
baui

#665 Příspěvek od baui »

Urcite, to by nemel byt problem. Setovemu se priblizis jeste snizenim ucinnosti vrtulky, moje verze reaguje vic jako motorek ze 120SR s 4g3 vrtulkou. Takze snizit otacky zhruba na 10k, snizit prumer ocasniho rotoru na nejake 3cm a gyro sensitivity asi na 90% (tohle poladit samostatne podle citu). Max piro rate bude taky zhruba o tretinu nizsi. Jestli letas s ploutvi, spocitej si plochu te, protoze ma slusny vliv na let pozadu nebo pripadne tail slidy, ktere s ni vubec nejdou.
Sniz i otacky hlavniho motoru. Setovy motor na setove baterce o jmenovitem napeti ti hodi podle mych mereni cca 35000rpm.
Tom
prochel
Kontaktovat uživatele:

#666 Příspěvek od prochel »

baui píše:Ondro, tusim ze Prochy tu desku uz mel, ze se to tu nejak kdysi resilo :)
tak pro všechny deska mcpx V2 rozdíl
foto deska V2 předek[album]1083[/album] zadní strana [album]1084[/album]

foto deska V1 předek [album]1085[/album] zadní strana[album]1086[/album]
a je to napsané i na sáčku :D
keras

#667 Příspěvek od keras »

2baui - díky moc. Určitě vyzkouším!!!

Takže ta desdka se liší ze strany konektorů - je tam přidanej čip, to bude asi to nový AS3X gyro, si myslím...

Edit: Jo prdlajs na V2 tam právě chybí :?
Naposledy upravil(a) keras dne čtv 29.03.2012 13:46, celkem upraveno 1 x.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#668 Příspěvek od OPR »

Díky !!! Objednáno u p. Procházky
baui

#669 Příspěvek od baui »

keras píše:2baui - díky moc. Určitě vyzkouším!!!

Takže ta desdka se liší ze strany konektorů - je tam přidanej čip, to bude asi to nový AS3X gyro, si myslím...

Edit: Jo prdlajs na V2 tam právě chybí :?

A AS3X neni nove, logo uz je na krabici prvnich prodavanych serii V1 (jeste ty se spatnymi gripy). Jedina zmena je, ze ho zacali cpat do letadel, brick prijimacu a buh vi ceho jeste a je kolem toho reklamni humbuk ;)
Tom
keras

#670 Příspěvek od keras »

baui prosím Tě, ten Tvůj "bladeMCPX_baui.pxv" patří do:
\Phoenix RC v3.0s\Phoenix RC v3.0s\resources\objects\aircraft\helicopters\Electric\bladeMCPX\ ???
V originálu tam pxv žádné není. Některé modely tam pxv ale mají co jsem se díval...
Ovšem nějak nepozoruju změny na tom vrťasovi? Dávám to do dobrého adresáře? A co by to mělo dělat-měnit? Díkes

Edit: Jo jsem blbej tam je ještě u výběru modelu šipka a tam je teprv ten Tvůj... :oops: Sorry
Člověče s tím Tvým se skoro nedá létat :twisted: To originál je skutečnosti podobnej víc. Stejně dík.
baui

#671 Příspěvek od baui »

Šikula, našel to :D
Tahle varianta je blíž podobná mé poslední verzi mcpx - HP05s hlavní motor, 10A regl s plným rozlišením, 120SR ocasní motor, vrtulka z Walkery 4g3, žádná ploutev a snížená hlava o 4mm a pár dalších ptákovin. No, pravda, je možná trošku ostřejší :oops:
Pěkně mě štve ta vrozená nestabilita mcpx v simu, jak neustále jakoby padá z visu. Ale už jsem to neřešil, ve visu stejně trávím tak 10 vteřin celého letu :D

Edit: Ta nestabilita se dá řešit zvýšením Hovering stability v menu Main rotor v dialogu úpravy vrtulníku. Jenže pak zase přestane utíkat tak, jako to dělá ten skutečný, což je na prd.
Tom
keras

#672 Příspěvek od keras »

paráda kluku, díky za vysvětlení. Hele prosím tě, už si pěkně dlouho v simu hraju s tím otáčením kolem své osy. Tam se prostě samotnou směrovkou točí kolem své osy jak přibitej!!!
Nikde v nastavení nemůžu najít nv co by to ovlivnilo. Aby prostě utekl do strany a nebyl furt ve své ose.
Zkoušle jsem měnit spoustu věcí (ladění uhábaní ocasu atd. atd.), ale pořád nic.
Nevíš (nevíte) co by to mohlo ovlivnit??? Dík

Edit: Co jsem zkoušel tak na phoenixu jsou všechny modely kolem své osy velice stabilní :evil: To mi vadí. Třeba u našecho mcp x nehrozí takto ve skutečnosti otočit model jen směrovku aniž by utekl...
baui

#673 Příspěvek od baui »

Kombinace snížení té hover stability a zvýšní tail-wash tuning tomu kapku pomůže, ale ne moc :?
Trochu si s tím teď hraju... Zkusil jsem Lift tuning na 90 a Knife edge tuning na 110 a zdá se mi, že to malinko zpříjemnilo průchody přes boční polohy nebo je třeba trochu civilizovanější ve funnelu.
Tom
keras

#674 Příspěvek od keras »

to je dobré, díky. Jde mi o to aby při otáčení směrovkou kolem své osy utíkal tak jako ve skutečnosti... Aby to prostě bylo reálnější :wink:
Všechno je to podle mě (i podle mého kolegy vrtulníkáře) tím, že v simu visí všechny modely perfektně kolmo (k zemi). Ovšem malé modely jako je třeba mcpx ve skutečnosti visí našikmo a proto se při otáčení kolem své osy obzvláště na tu druhou (neuzavřenou) stranu prostě dost rozjedou (z otočky je kolečko) !!!

Edit: Hele s těma Lift a Knife edge to létá lépe! Víc to poslouchá, jakoby to mělo více vztlaku, je to podobnější fyzickému modelu. Chová se to jako větší model. Super. Akorát to otáčení asi napodobit nejde :(
Nikde v nastavení jsem nenašel možnost aby "visel vrtulník mírně nakřivo"...
RadekCe

#675 Příspěvek od RadekCe »

Hoj, začal mi blbnout hlavní motor. Nejprve začal zpomalovat, pak zase jel, pak zase zpomalil až vypl a vrťas šel k zemi. Se vším jsem pohýbal a minutu normálně lítal i v invertu a pak zase. Dělalo to i při visu, takže úhel náběhu hl. listů na to neměl vliv (to mám OK). Zadní vrtulka jela pořád normálně. Teď ráno jsem to zkoušel a už se neroztočil, i když jsem hýbal drátky k motoru i k baterce. Zadní vrtulka i cyklika jede v pohodě.
Napadá vás, čím by to mohlo být? Lítaný je hodně, tak nevím, jestli je to už motorem (kartáče nebo uhlík v motoru) nebo kabeláží nebo deskou? Těžko říct, otázka je, cím začít? :?
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“