Žádost o doporučení modelu pro začátečníka

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
dusi
Kontaktovat uživatele:

Re: Žádost o doporučení modelu pro začátečníka

#16 Příspěvek od dusi »

začátečník píše:můžete mi prosím doporučit nějaký rc akrobatický elektrický model

: Aký model pre začiatočníka?
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Romis

#17 Příspěvek od Romis »

Ahoj,

jsem začátečník. Uvažuji o koupi svého prvního modelu a po přečtení rcmánie a dalších webů mým favoritem je nakonec Easy Glider Pro.

Jak jsem postupoval? (Moje požadavky jsou - elektro-větroň pro začátečníka, kde budou ovládaní letadla včetně křidýlek.)

Původně jsem chtěl set...vybral jsem si Robina, ale prý je malý a ta vysílačka...nic moc. Pak jsem přemýšlel o Sky surferovi, ale přijde mi strašně velký (i když je to prý výhoda).
Viděl jsem Easy stara a Betu, ale přišlo mi, že Easy Glider má lepší hodnocení a navíc není z Číny. Je to tak?

Doporučili byste mi Easy Glidera jako první model pro naučení? Má nějaké nevýhody(nikde jsem nenašel, že by si stěžoval..)?

Díky.
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Bumpy_SK »

preco nie, ale budes si ho musiet postavit
nevyhoda je aj cena
kratas
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od kratas »

Romis píše:Ahoj,
jsem začátečník. Uvažuji o koupi svého prvního modelu a po přečtení rcmánie a dalších webů mým favoritem je nakonec Easy Glider Pro.
Jak jsem postupoval? (Moje požadavky jsou - elektro-větroň pro začátečníka, kde budou ovládaní letadla včetně křidýlek.)
Původně jsem chtěl set...vybral jsem si Robina, ale prý je malý a ta vysílačka...nic moc. Pak jsem přemýšlel o Sky surferovi, ale přijde mi strašně velký (i když je to prý výhoda).
Viděl jsem Easy stara a Betu, ale přišlo mi, že Easy Glider má lepší hodnocení a navíc není z Číny. Je to tak?
Doporučili byste mi Easy Glidera jako první model pro naučení? Má nějaké nevýhody(nikde jsem nenašel, že by si stěžoval..)?
Díky.

Když už zmiňuješ EasyGlider Pro od firmy Multiplex tak od té samé firmy je i EasyStar II. Má také křidélka a také není z Číny. Beta je od našeho lokálního dovozce Daniela Pelikána, z Číny je, ale lítá také výborně.

EasyGlider je na naučení vhodný, nicméně má drobnou, pro začátečníka, nevýhodu a tou je motor vpředu. Tedy je náchylnější na poškození motoru při pádu na čumák. V tomto má Beta i EasyStar výhodu. Další nevýhodou je u EasyGlider Pro cena oproti EasyStar a Betě.

Výhodou zas je větší rozpětí a to že to vypadá více jako větroň.

Nyní již záleží hodně na Tvém výběru. Jít do jisté bezpečné jistoty a nebo jít trochu do rizika. To že s tím praštíš je dost pravděpodobné, ale jsou i tací, kteří mají talent a cit od boha.

Než půjdeš do vzduchu, najdi si někoho, kdo Ti bude průvodcem v prvních letech, potrénuj páčky na nějakém simulátoru a hlavně poslechni rad zkušenějších. Žádný učený z nebe nespad, tak se neboj.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Hunger

#20 Příspěvek od Hunger »

Kraťasi kategoricky s tebou nesouhlasim, jsem nešika, dobře nejsem sice mám podvozek, ale vrtuli jsem po 3 týdnech lítání nezničil. Na čumák jsem spadl jen jednou a to, když jsem chtěl rychle přistát ohnul jsem lehce přední kolo. Easyg sice nemá podvozek, ale zase má sklopku, takže nevim jestli jsem výjmka nebo ne, ale podle mě stačí natrénovat na simu a poslouchat rady lidí z letiště. Mám teprve asi 30 přistání, třeba to někdy zapíchnu, ale příjemně mě ty přistání překvapily.
"Šmirgl to jistí!"
kratas
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od kratas »

Hunger píše:Kraťasi kategoricky s tebou nesouhlasim, jsem nešika, dobře nejsem sice mám podvozek, ale vrtuli jsem po 3 týdnech lítání nezničil. Na čumák jsem spadl jen jednou a to, když jsem chtěl rychle přistát ohnul jsem lehce přední kolo. Easyg sice nemá podvozek, ale zase má sklopku, takže nevim jestli jsem výjmka nebo ne, ale podle mě stačí natrénovat na simu a poslouchat rady lidí z letiště. Mám teprve asi 30 přistání, třeba to někdy zapíchnu, ale příjemně mě ty přistání překvapily.

Probůh proč tak silná slova? Kategoricky se mnou nesouhlasíš v čem? Přiznám se, já již vrtuli 3x zlomil a to modelařím 4tým rokem. Nicméně pojďme k mému příspěvku.

- Nesouhlasíš se mnou v tom, že EasyStar II je stejně kvalitní produkt jako EasyGlider Pro (oba od firmy Multiplex(?
- Nesouhlasíš se mnou v tom, že EasyGlider II a Beta mají křidélka stejně jako EasyGlider?
- Nesouhlasíš se mnou v tom, že pokud narazím do země čumákem tak je větší pravděpodobnost, že u letadla s motorem můžu poškodit motorové lože nebo ohnout hřídel nebo poškodit motor?
- Nesouhlasíš se mnou v tom, že letadlo s tlačným motorem je na poškození motoru méně náchylné až imunní oproti letadlu s motorem v čumáku?
- Nesouhlasíš se mnou v tom, že u začátečníka je jistá pravděpodobnost, vyšší než u zkušenějšího, že s letadlem havaruje (Přetáhne letadlo, to sklopí čumák a narazí o zem? Neodhadne prostor při přistání? Neodhadne prostorovou orientaci a narazí do překážky? Nezvládne řízení a s letadlem spadne? Zafoukne ho vítr a spadne? Nezvládne přistání a udělá hodiny? atd. atd.)
- Nesouhlasíš se mnou v tom, že výhodou EasyGlidera Pro je to, že má větší rozpětí?
- Nesouhlasíš se mnou v tom, že výhodou EasyGlidera Pro je to, že vypadá více jako větroň?
- Nesouhlasíš se mnou v tom, že nevýhodou EasyGlidera Pro je jeho větší cenová náročnost (drak + vybavení) oproti EasyStar II či Betě?
- Nesouhlasíš se mnou v tom, že EasyGlider Pro je vzhledem k poškození o trochu větší roziko než Easy Star II a Beta?
- Nesouhlasíš se mnou v tom, že je vhodné si najít pro první lety průvodce, který má zkušenosti a poradí, pomůže?
- Nesouhlasíš se mnou v tom, že je vhodné před prvními lety trénovat na simulátoru, aby si člověk aspoň trochu zažil páčkování?
- Nesouhlasíš se mnou v tom, že u začátečníka je mnohem větší pravděpodobnost havárie než u zkušeného?
- Nesouhlasíš se mnou v tom, že i výjimka potvrzuje pravidlo a že tedy jsou i tací, kteří neměli v začátcích vážnější nehodu? (Já osobně si 2x bouchl až s FW190 před rokem a půl. Do té doby musím zaklepat ťuk ťuk a teď taky OK i když krizovky byly - zaseknutá klapky za 3m kompozitu v silném větru.)
- Nesouhlasíš se mnou v to, že by měl poslechnout rad zkušených i když se mu to v počátcích nemusí úplně líbit?
- Nesouhlasíš se mnou v tom, že žádný učený z nebe nespadl?

Vím, tato odpověď je úlet, ale Tvůj kategorický nesouhlas s něčím, co bylo stokrát, tisíckrát ověřeno a vyzkoušeno je v tomto dosti podobné. Nechci se nad nikoho povyšovat a tak nebudu uvádět kolik mám odlítáno a s čím, ale několika lidem jsem už v začátku pomáhal a pořád pomáhám dalším. Byli i tací jako Ty, kteří to zvládli naprosto dokonale, ale byli i tací, kteří s tím chvíli zápasili.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Romis

#22 Příspěvek od Romis »

Kratas: JJ Easy Star 2 jsem také viděl, ale má křidélka? Bych si je musel dodělat, ne? Nevím, jestli bych si na to troufnul...

Jj s tím počítám, že budu nejdříve létat na simulátoru a pak se mnou někdo půjde...

Mimochodem budu potřebovat vysílačku atd., nemáte někdo v plánu kupovat si nějakou novou? O:-)

Každopádně díky za odpovědi.
Turnigy 9 V2 + Beta 1400 & SWIFT II

Bad news is time flies.Good news is you are the pilot.
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Bumpy_SK »

es2 ma kridelka
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Tchor »

osobne muzu doporucit betu - odpusti toho opravdu hodne.
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Argo22 »

zame graupner rookie :)
nema to kridla a prece to leti :D
Hunger

#26 Příspěvek od Hunger »

Kraťasi jen jsem kategericky nesouhlasil s tí dát přednost easy staru před easyg jen kvůli poloze vrtule. Zbytek všecho co jsi vyjmenoval s tím samozřejmě souhlasím, měl jsem napsal dovoluji si nesouhlasit s tím :( pardon, ale za zády mi stál učitel a spěchal jsem, mrzí mě, že jsi to vzal jako útočnou odpověď vim vyznělo to blbě, ale stejně pokud má peníze na Easyg vůli lítat, tak ES s autostalizačním profilem je dle mého nározu krok stranou nežli vpřed. Je možné, že se mýlim.
"Šmirgl to jistí!"
Chlummik
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Chlummik »

Podle mě je to asi jedno jaký model zvolíš jen bych se vyhnul modelům s vrtrulí vepředu kuli tomu že budeš každou chvíly rovnat osičku ale i s tím se dá celkem hezky naučit. spíš je důležitější si uvědomit jesli se tímto chceš zabívat i v budoucnu, nebo si se zrovna doma nudil. Protože jesli by si rád pokračoval tak nekupuj RTF jelikož komplet elektronika stojí prostě za prd a stejně jí za chvíly vyměníš počínaje reglem, servama i rádiem. VYHOZENÝ PENÍZE radši bych si koupil éro bez elektra a zbytek dokoupil zvlašť, třeba od Hitecu nejsou věci moc drahý a o 100% lepší než RTF čína. a když si to celý sečteš tak v tom nebudeš o tolik dráž a budeš mít kvalitní vybavu kterou si odzkoušíš na polystyrenu a se kterou klidně osedláš i nějakého balzáka. s přehledem ti stačí třeba Optic 6 klidně i ve verzi sport si do něj můžeš "napípat" co se ti zlíbí rádio si klidně můžeš přez usb spojit s PC a zkoušet na simu. Abych to shrnul, nekupuj RTF bude ti tech penez líto.
Romis

#28 Příspěvek od Romis »

JJ začetl jsem se ještě víc tady do fora i jinde (chtěl bych pochválit především stránky RiMra http://ok-rimr.com/ ) a RTF opravdu ne. No doma se moc nenudím, spíš moc sedím u PC a chce to chodit také trochu ven...

Každopádně jsem si už objednal vysílačku ( "zatím" Turnigy T9x), nabíječku, zdroj a batérky...stáhnul FMS a zatím létám na klávesnici :-D Ještě objednám propojku k vysílačce a budu páčkovat se simulátorem....

Jinak už mě též easy glider "přešel" a opravdu půjdu nejspíš do Easy Stara II nebo Bety nebo i Graupner Rookieho....ještě uvidím...
Turnigy 9 V2 + Beta 1400 & SWIFT II

Bad news is time flies.Good news is you are the pilot.
postylion
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od postylion »

Podobný problém jsem řešil taky,nakonec jsem dal na radu zkušenějších,koupil Hitec Optic 6,kabel,simulátor a ten mi pomohl opravdu hodně,tím bych začal.No a pak jsem koupil Betu,taky na doporučení,je cenově přijatelná a lítá parádně,dokonce jsem si ji i s roztřepanými koleny zalétnul.Tak hodně štěstí při výběru !!! :D
Aurora 9+letadla
Jane

#30 Příspěvek od Jane »

Od května létám s modelem Apprentice 15e a musím říct, že kdybych začínala s Betou nebo Easy Starem, asi už by mě to tak moc nebavilo a potřebovala bych nový, rychlejší model. Betu jsem viděla na letišti, věřím, že na naučení je dobrá, ale co potom...Apprentice je divočejší, ale i tak je to hodné letadlo. Pokud má člověk něco nalétáno na simulátoru a potom na letišti za zády schopného modeláře, tak bych v tom problém neviděla :)
Nad akrobatem uvažuji, ale bohužel si zatím nemůžu nové letadlo dovolit. Navíc určitě neudělám chybu, když budu ještě nějaký čas létat s tím, co mám, aspoň nasbírám víc zkušeností :)
Jane
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“