Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
petrct
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#691 Příspěvek od petrct »

ja bych to viděl asi tak ... mam trex 450pro snipr II ted skladam LA 700, mněl jsem trex 250 , 500 600Nitro. a přesto jsem si koupil mcpx :wink: ale proč :?: je to malé levné jak s tím jebnu 20x tak se nic neděje semo tamo nejaká drobnost a cíl . Odzkoušet zaletět neco co jse z velkým vrtasem bojím abych s tím nejebl. tzn couvané věci inverty takový ten 1 stupen heli skoly bo mcpx je reál a cloveka nenechá spočnout narozdíl od simu, a co zaletím z mcpx tak z jakým koli vrtasem to zaletím levou zadni. a na závěr kdzž spočteš kolik te vyjde mcpx plus komplet tuning kovová czklika hlava to má smysl ale přestavba na střídák za to jsi pořídím 2heho tarota 450pro a ten líta uplně jinak. takže kdo chce do toho rvát prachy no koment ale nikdy to nebude plnohodnotný 3d 450. ja to vidím tak ale jiný to mužou videt a očekávat od toho uplne neco jiného. :wink: a proto je to zábavné bo nekdo se zamiluje do mcpx a někdo do LA700 8O
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
zablabla

#692 Příspěvek od zablabla »

.......a v životě už nemusíš motor řešit......

A to je jedno jádro z pudla. Ten výkon je samozřejmě další pohled na věc.......
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Tsisters

#693 Příspěvek od Tsisters »

Tak já lítám 3 až 4 baterky za sebou bez přestávky a jediné co mi zatím z motorické stránky odešlo,je zadní motor a ten jen proto že se mi ulomil drátek od motoru.Baterky a polámané díly po pádech nepočítám,serva jsem zatím čistil jen jednou.
Ps. baterek mám 8,proto 4 lítám a zbytek najednou nabíjím,pauzy mezi dobitím baterek jsou cca 10 až 15 minut
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
petrct
Kontaktovat uživatele:

#694 Příspěvek od petrct »

jo jistě ..... ale chování mcpx není zdaleka stejné jak třeba trex 450pro, takže jde spíš jen o pocit a odvahu a postřeh , myslým že vím očem mluvím a kdo lítá i něco většího než mcpx tak vi o čem mluvím trěba prochel by to mohl odborně posoudit ale tuning je kšeft větší než prodej samo mcpx má své místo, ale myslým že tak jak ho prodávají plní tu svou pravou funkci případně drobný upgrade :wink:
baui

#695 Příspěvek od baui »

petrct: To je právě to. Jediná kovová věc která má funkční opodstatnění na mcpx je cyklika. Všechno ostatní jsou jen vzhledové frajeřinky. Motory jsou o něčem jiném...

Slabý Helimax motor není nic drahého a už vůbec bych to nepovažoval za nějaký velký upgrade nebo výkonovou změnu. Celá konverze tě stojí cenu 3 hlavních motorů, což je rozpočet, který za rok stejně do motorů vrazíš. S velkou pravděpodobností ho i překročíš. Můžeš tak skutečně odlítat 6-8 baterek za sebou v pauze na oběd, což bylo přesně to, co jsem od mcpx chtěl, když jsem potřeboval věnovat velkou část denního světla práci a nemohl se na parkovišti roztáhnout naplno s miniprotosem :wink:
Upgrade na silné motory typu HP05s nebo HP08s je úplně jiná kategorie a tam už o zbytečně vysokých cenách polemizovat jde.
Tom
zablabla

#696 Příspěvek od zablabla »

To petrc: mcpx nijak zvlášť nemiluju, ale mohu s ním lítak kde by mě i s 250-kou vyhodili a ani bych kvůli bezpečnosti sám nelítal. Na nácvik je to dobý, i když má své muchy. Ten stříďák si tam dám, protože se o ten hlavní motor už nechci starat. Jinak co se týká toho 20x jebeš a nic, tak podle mých zkušeností záleží jak s tím jebneš, někdy stačí jen jednou a týden můžeš hledat jak to, že to lítá "jinak". Ale je pravda, prcek vydrží -stejně tak jako msr.
keras

#697 Příspěvek od keras »

tak předně je mcpx mezi vrťasema držák. Protože je lehkej a relativně dobře vychytanej na crash zóny.
Je to prostě koníček. Já osobně mám rád malé vrťasy proto jsem šel do mcpx. A když má někdo něco rád tak to vylepšuje né :D
Ohledně těch 4 baterek zasebou: To se Ti ještě neroztavil vocas (na vrtulníčku) :lol: Já ho mám po jedný baterce vařící :( Možná to moc řeším.
OK proč ho šetřit když se to dá za pár kaček koupit nové...

Edit: Baiu za cenu 3 stř. motorů? Spíš 5ti ne? :)
Naposledy upravil(a) keras dne stř 04.04.2012 21:46, celkem upraveno 1 x.
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
petrct
Kontaktovat uživatele:

#698 Příspěvek od petrct »

tak to bych pochopil :wink: ja ho ještě rok nemám a krom uhlikové trubky na ocas sáněk a držáku kabinky jsem nemusel nic řešit. ale co se týče letových vlastností a chování ocasu a přidušení kolektivu a následném protočeni není co polemizovat , i tak se mi líbi protože neočekávám od něj že bude jak 450. tuning by nemněj přesáhnout cenu vrtulniku, jinak je třeba koupit něco jiného
keras

#699 Příspěvek od keras »

hele když už tu tak kecáme nevíte kde je "zhruba" popsané čím začínat s 6ch? Fakt zhruba. Jako visení, visení bokem, čelem, pak čtverce s vocasem k sobě, kolečka, atd. atd.???
Už jsem zkoušel venku i invert. No vrátím se k začátkům :-)
Naposledy upravil(a) keras dne stř 04.04.2012 21:50, celkem upraveno 1 x.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#700 Příspěvek od OPR »

petrct píše:jo jistě ..... ale chování mcpx není zdaleka stejné jak třeba trex 450pro, takže jde spíš jen o pocit a odvahu a postřeh , ......

I když mám prťouse rád a jeto taková m***a na m****í a člověk se s ním vyblbne, tak to je to přesně, co mi na mcpX vadí nejvíc. Ta odlišnost chování od větší heli. :( Na doma dobrý to člověka tak nějak potěší že si zablbne okolo lustru ale ven jsem ho přestal brát. Teď to možná vyzní drobet srandovně ale při přechodu z malýho na větší byl prostě problém. :lol:
zablabla

#701 Příspěvek od zablabla »

keras píše:...... To se Ti ještě neroztavil vocas (na vrtulníčku) :lol: Já ho mám po jedný baterce vařící :( Možná to moc řeším......

.... Ani né, to spíš ten motor půjde brzy do kytek... :D :D :D :D
petrct
Kontaktovat uživatele:

#702 Příspěvek od petrct »

zablabla píše:
keras píše:...... To se Ti ještě neroztavil vocas (na vrtulníčku) :lol: Já ho mám po jedný baterce vařící :( Možná to moc řeším......

.... Ani né, to spíš ten motor půjde brzy do kytek... :D :D :D :D

ja na nej po létání ani nešahám . jak tolétá neřeším problémy :wink:
keras

#703 Příspěvek od keras »

já si na něj po lítání taky nešahám :lol: :lol: :lol: , ale do huby je teplej :lol: :lol: :lol:
Ne vážně, přidržím-li na něm ret (na kovu ne na tej plastovej kleci) tak se skoro spálím... To enní moc dobré pro životnost. Až budu dělat novej karbon ocas, tak vybrousím ty plošky o 180° a dám ho na druhou stranu...
Teď jsem dělal jeden novej, ale udělal jsem to po staru :( Tak se dá na to hnípnout sekunďákem třeba kousek alobalu na odvod tepla...
Naposledy upravil(a) keras dne stř 04.04.2012 22:00, celkem upraveno 1 x.
baui

#704 Příspěvek od baui »

keras: Máš pravdu, žil jsem v domění, že motor stojí k 500. I tak je otrava courat pro nové motory jak pako pořád dokola :lol:
Ten ocasní motor máš vážně nejspíš na pochodu. Pomalu bych se vydal na výlet do kšeftu ať nepromrháš hezké počasí :mrgreen:
Tom
petrct
Kontaktovat uživatele:

#705 Příspěvek od petrct »

proč jsem si ho pořídil: mněl jsem blok po pádu z 450 na zahradě při visu čumákem k sobě, pří lítaání couvaných osmiček a covaných věcí v invertu. z mcpx jsem to dal levou zadní a přesto z 450 se klepu ,ale to už jsou jen pocity vím že to upáčkuji. to je můj duvod proč mam mcpx
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“