Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
petrct
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#706 Příspěvek od petrct »

keras píše:já si na něj po lítání taky nešahám :lol: :lol: :lol: , ale do huby je teplej :lol: :lol: :lol:
Ne vážně, přidržím-li na něm ret (na kovu ne na tej plastovej kleci) tak se skoro spálím... To enní moc dobré pro životnost. Až budu dělat novej karbon ocas, tak vybrousím ty plošky o 180° a dám ho na druhou stranu...
Teď jsem dělal jeden novej, ale udělal jsem to po staru :( Tak se dá na to hnípnout sekunďákem třeba kousek alobalu na odvod tepla...

jěšte mně nenapadlo dát si ocasní motor po lítání do huby :lol: ale každý má nějakou uchylku
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
keras

#707 Příspěvek od keras »

:lol: :lol: :lol: jo dobře řečeno. :lol:
Byl jsem zvyklej z kolibříka to hlídat. A prstama se povrchu motoru nedotkneš protože je tam ta klec, takže se zdá celkem chladnej. Ale není... Ono fakt ty teploty jsou na hraně.
Ještě se vrátím k mému dotazu ohledně začátku s 6ch. Je někde kluci nějakej popis? Nic nemůžu vyguglit :(
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
baui

#708 Příspěvek od baui »

Jaký popis bys přesně rád? Máš na mysli nějakou metodiku, nebo vyloženě "jak zalétnout prvek x"?
Tom
zablabla

#709 Příspěvek od zablabla »

......ja na nej po létání ani nešahám . jak tolétá neřeším problémy :wink:

A to já si občas šáhnu (na motorek!!!!! ). Aspoň vím, kdy bych měl začít přehrabovat krabice s ND, případně příležitostně navštívit prodejce...... :roll: :roll: :roll:

to keras: taky to zkoumám rtem ten je hodně citlivej. ale pokud je ten kov tak teplej, že se spálíš, tak to ten motor bude mít brzy za sebou. Problém je, že bude mít vydřený komutátor a tudíž taky zkraty mezi cívkami rotoru => zvýšená zátěž do baterek a může to taky shodit celou elektroniku.

Já bych Ti doporučil sundat vrtulku, odpojit přívod motoru do elektroniky a připojit na normální článek 3,7 V. Pokud ten motor kvičí, nebo má vibrace - vyměnit. Pokud se Ti za letu sekne na tvrdo, tak to u tohodle typu asi žádná katastrofa nebude, ale je to podle mě zbytečný zadělávání na problém.
Naposledy upravil(a) zablabla dne stř 04.04.2012 22:11, celkem upraveno 1 x.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Tsisters

#710 Příspěvek od Tsisters »

Co se týče zadního motoru,tak mi každou chvíli má dorazit ze světa,tak až ho odskouším tak poreferuju jak se osvědčil,ale když srovnám cenu celého zadního dílu cca 300,- a motoru za cca 100,- tak je rozdíl jasný
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
keras

#711 Příspěvek od keras »

Jo jenže já mám mcpx novej!!! Týden a něco. A stejně je zadek horkej. Ale zase možná ten ret je faaakt hodně citlivej. Nevím no.

No tak ohledně lítání:
Umím viset, umím létat čtverce a kolečka s vocasem dozadu, učím se (a trochu umím) viset jedním a druhým bokem a čelem, učím se letět dopředu, otočit se a čelem letět nazpět... Zkoušel jsem venku už i invert :) ...
Tak prostě nějakou metodiku co prvně, co potom a co dál...
Vím že je to ot tak sorry
baui

#712 Příspěvek od baui »

Na invert se zatím úplně vykašli, maximálně tak pro srandu. Pro začátek visení budkou od sebe, visení bokem. Pak se dost vyplatí to rozletět a naučist se s ním poletovat jako s letadlem, kruhy, osmičky a tak. Člověk si zvykne na takový ten 45° pohled čumákem k sobě a naučit se viset k sobě je pak sranda. V průběhu tam stejně sem tam práskneš nějaký souvrat nebo přemet.

VELKÁ OPRAVA: Leda tak prd tam práskneš. Ne s mcpx. Na to potřebuješ helinu, která něco váží a má setrvačnost, abys tam mohl jen tak mimochodem dát nějaký prvek na dynamice. Takže pěkně visení a chystej dospělejší helinu.
Tom
keras

#713 Příspěvek od keras »

jo super díky. Tím čumákem k sobě už mi taky začíná jít... Myslel jsem heslovitě jestli někde není postup. Za prvé, za druhé..... Ale tohle taky stačí. Dík

Edit: No jo mcpx nemá vztlak! Jasně
I kolečka s taháním vocasu za sebou mi jdou blbě :(
petrct
Kontaktovat uživatele:

#714 Příspěvek od petrct »

keras píše::lol: :lol: :lol: jo dobře řečeno. :lol:
Byl jsem zvyklej z kolibříka to hlídat. A prstama se povrchu motoru nedotkneš protože je tam ta klec, takže se zdá celkem chladnej. Ale není... Ono fakt ty teploty jsou na hraně.
Ještě se vrátím k mému dotazu ohledně začátku s 6ch. Je někde kluci nějakej popis? Nic nemůžu vyguglit :(

těžká odpověd :oops: 9 z10 helinářů lítaj nejakej klon trex 450, ale .... pokud nic nemáš kup trex450pro. Jak koupíš tarot a vybavíš ušetříš tak 2 tácy max které tam časem stejně nasoukáš, nemluve o 450 pro HK :oops: ztracený čas a peníze, taky 450miniprotos je hodně dobrá volba ,ale cena a díly jsou nekde jinde, jak koupíš trex 450pro i bazarový neprohloupíš díly kupuji na tarota nepoznaš jsem rozdíl, 500 je letove nekde jinde ale i cenově. Můj treningovej vrtas je tarot 450pro , levné díly dobré letové vlastnosti. co víc říct :wink:
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
baui

#715 Příspěvek od baui »

Mám na počítači osnovu prvků, podle které trénují na AMA zkoušky ve státech. Pošli mi sz s připomínkou, ráno sem hodím odkaz.

mcpx vztlak má, jinak by nemohl letět :D Nemá setrvačnost, která by ho protáhla velkými prvky jako je právě přemet z rychlosti nebo skutečný souvrat. A tím se opět dostáváme zpátky k tématu, že malá helina na začátek nepatří :)
Tom
keras

#716 Příspěvek od keras »

jo jo tak jsem to myslel. Např. tiktak s mcpx je peklo :lol:
Kluci když dáváte nazpět příčnou hřídelku lepíte opět závit???
Pokud ne nepovoluje se?
Pokud ano tak mechanickým nebo tepelným lepidlem?
Díkes
Edit: omlouvám se - tady to je viewtopic.php?p=788238#p788238
zablabla

#717 Příspěvek od zablabla »

keras píše:jo jo tak jsem to myslel. Např. tiktak s mcpx je peklo :lol:
Kluci když dáváte nazpět příčnou hřídelku lepíte opět závit???
Pokud ne nepovoluje se?
Pokud ano tak mechanickým nebo tepelným lepidlem?
Díkes
Edit: omlouvám se - tady to je viewtopic.php?p=788238#p788238

Možná mě tu kolegové budou viset na kříž, ale já to nelepím - je to mrňavý, blbě se mi to montuje a to lepidlo by bylo taky všude jinde. Nahřívat při demontáži, to si taky moc nedovedu představit. Prostě to trochu víc dotáhnu. Průběžná kontrola je jednoduchá - gripy nesmí mít proti rotorové hlavě vůli. Ale pozor - při montáži nové hřídele tuto opatrně zkracuji. Ještě se mi to nepovolilo.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
keras

#718 Příspěvek od keras »

no také jsem si říkal, ale kolega mi donesl mechanické lepidlo (NE tepelné) - středně silné tak proč to tam nedat. Použil jsem kulaté ostré párátko, na špičku nanesl tak za špendlíkovou hlavičku lepidla a dal jsem ho do hřídele (do vnitřního závitu) Zbytek z hřídelky hezky otřel.
Byla to hračka :wink:

K příčné hřídeli:
Měl jsem jí samozřejmě mírně ohnutou, proto se chvěl. (moje první inverty :lol: )
Původně jsem myslel že hřídelku srovnám na kruhoměru, ale bohatě stačí použít zabroušenou kostku (např. prismo) a příměrem (průsvitem) zkontrolovat přímost hřídelky. Je to krásně vidět a dá se stím v pohodě odhadnout 0,01mm. Možná i proto, že to znám z práce a jsem strojař.
Fixou jsem si udělal v nejvyžším bodě tečku a pak použil třípaknové sklíčidýlko a v příslušném směru poťukal. Poté opět přiměřil a za chvíli byla hřídelka krásně rovná!!!
Tož tak.
Naposledy upravil(a) keras dne čtv 05.04.2012 8:47, celkem upraveno 2 x.
baui

#719 Příspěvek od baui »

Tady je ta osnova vrtulnikovych prvku: http://ircha.org/index.php?pr=PPP_Levels
Cesky preklad pak tady: http://zd.wwwcity.cz/zd/IRCHA.htm.
Tom
keras

#720 Příspěvek od keras »

Díky moc chlape. To bude ono. A začnu pěkně od začátku :wink:
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“