JosefSvejk píše:H1N1 píše:zajímavé vlákno... Já bych šel za domovníkem, jak jsi zjistil že to nemáš zapojené na jističe? tím že jsi vše vypl a digestoř jela? Pokud by domovník nevěděl tak bych stříhal.... (i když je možný že stříhneš někoho dalšího, jako to kdysi bejvalo s TV anténou...)
jak to myslíš, že odstřihne dalšího? Já to chápu tak, že ze zdi trčí delší kabel a tazatel ho chce zkrátit na minimum ev. úplně zrušit. Nikam dál nevede.
Každý elektrikář to bez problému odizoluje a ustřihne i pod napětím. Pokud to jde, namontoval bych malou krabici, na konce zkrácených vodičů navlékl wago svorky a nechal bych to pro jistotu v té krabici. Dá se to i šikovně schovat do zdi, ale je dobré si pamatovat, že to tam je.
Jinak já jsem to pochopil tak že digestoř je stále pod proudem i když vypl jističe... kdyby totiž nebyla tak tím pádem toto vlákno nemá nějak moc smysl (střihnout kabel snad můžeš i sám bez rady)
Na Kladně třeba ve starších domech je centrální šachta do které jsou přivedené právě tyto el. digestoře a jsou napájené na patře společně, tzn: tím že by přeřušil obvod, odpojil by i ostatní byty. Co jsem slyšel to posílám... U Nás v domě třeba nemáme ani ty hajzl krabičky ve stoupačkách.