Něco v letadle pípá

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jane

Re: Něco v letadle pípá

#16 Příspěvek od Jane »

Děkuji za radu, momentálně jsem bez nabíječky a čekám, až mi přijde, takže tak :) Nemám tedy do té doby riskovat svůj první letošní let? Jako já bych to normálně hodila do vzduchu, tah to má a pípák na kontrolu napětí, který mě bude varovat, taky, ale nedokážu říct, jestli se v důsledku toho pípání regulátoru něco nepřihodí...

Nakadah
No právě, ale bohužel jsem ty baterky přes zimu neměla na starosti já...
Jinak se jedná o slaboučké pípání ne to, které bývá na začátku, když se páruje vysílač s přijímačem, tam je to v pohodě.
Naposledy upravil(a) Jane dne čtv 05.04.2012 20:45, celkem upraveno 1 x.
Jane
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Kissman »

Pokud ma clovek jakekoliv pochyby o letuschopnosti sveho modelu, nema ho poustet do vzduchu. Misto toho radeji poradne overit i kdyby to byl plany poplach. Jedno z nepsanych modelarskych pravidel... ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Earl
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Earl »

Nakalibruj si plyn. Zapni vysílačku dej plný plyn, sundej vrtuly a zapoj baterii do regulatoru. Mělo by to začít pípat po odpípání stahni plyn na nulu. Možná to přestane pokud ne je ještě možné zkusit trimem plynu jít dolu jakoby do mínusu.
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Mlhos »

Měl jsem pár dnů zpět v rukách Radiana Pro od stejné firmy, má náhodou i stejný regulátor a serva občas vydávali pískavý zvuk, někdy téměř stálý tón, jindy přerušovaný, není to náhodou ono? Zdá se mi že úplně přesně nevíš odkud ten zvuk vychází.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Nakadah »

earl> cetl si ten manual? O kalibraci plynu sem tam nic nenasel, jenom zmenu dvou rozsahu plynu - 1,1-1,7 a 1,2-1,8ms ... pakou naplno se za 5s dostane do programovaciho menu.

Jane> nemas doma multimetr? Neco co zmeri napeti...zkus pomerit napeti baterie. Jinak pokud to pipa pri parovani tak bych sazel ze regulator behem toho nez se to sparuje nema platny signal a pipa chybu. Jak se to sparuje tak uz mi prijimac posila spravny signal a on prestane pipat.

Nak
Jane

#21 Příspěvek od Jane »

Mlhos:
Přesně tak, přijde mi, že ten zvuk nevychází z regulátoru, protože ten se nachází přece jenom trochu jinde, proto jsem podezírala přijímač, ale je možné, že to můžou být i ta serva.

Nakadah
Na ten měřič zatím čekám, má mi přijít poštou i s nabíječkou :)
Jane
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Nakadah »

jane> zvuk nikdy nevychazi z regulator. To co pipa regulator vychazi z motoru. Regulator ho pouziva jako primitivni reprak nebo spis akusticky menic :) Nekdy umi takhle motor rezonovat celym trupem a pak se ti zda ze to pipa odevsad.

LiPol priste skladuj vybite na napeti cca 3,85V na clanek a idealne v chladu - nekdo to dava do lednicky. Skladovani rozumej dlouhodobe - delsi nez tri tydny nebo mesic. Nechal sem takhle rok lezet baterku a v podstate ji ted muzu vyhodit - zmekla, ztratila kapacitu a napeti pri zatezi silene klesa dolu. Nak
Jane

#23 Příspěvek od Jane »

Nakadah:
Díky, příště to tak udělám, no doufám, že se ty tři baterky ještě nějak vzpamatují, snad to nebude tak hrozné :)
Jane
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Mlhos »

[quote="Jane"]Mlhos:
Přesně tak, přijde mi, že ten zvuk nevychází z regulátoru, protože ten se nachází přece jenom trochu jinde, proto jsem podezírala přijímač, ale je možné, že to můžou být i ta serva.

Zapni to a zkus trochu pohnout pákami na servech, pokud jsou někde v trupu příliš nepřístupná, můžeš i někde u kormidel za táhlo , pokud je to ono změní se zvuk nebo pípání přestane.
REX

#25 Příspěvek od REX »

Jane píše:Nejsem kolega, ale kolegyně, když už :)

Tak s takovouhle kolegyní bych se rád potkával na ploše, akorát nevím, jestli bych se dokázal soustředit na letadlo 8)
Každopádně, přeju ať to dobře lítá a v pořádku se vrací zpátky na zem...
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Jane

#26 Příspěvek od Jane »

Mlhos

Díky za radu, problém je možná někde v těch servech. Když byla páka výškovky dole, tak pípání přestalo nějakým škubavým zvukem a byl klid, když jsem ji dala normálně, tak pípání pokračovalo.

REX

Děkuji, snad se problém s pípáním vyřeší a já budu moct bezpečně létat :)
Jane
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Nakadah »

Myslim ze pipani signalizuje naprosto jasne nutnou vymenu za lepčí a vykonejsi model :D A urcite hezci. Nak
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Mlhos »

Chtělo by to vidět, takhle těžko říct. Mít to trochu blíž tak na to mrknem osobně, no kdybys někdy měla cestu do Břeclavi, žádný problém. Létáme pravidelně na břeclavském letišti.
Naposledy upravil(a) Mlhos dne čtv 05.04.2012 21:50, celkem upraveno 1 x.
Jane

#29 Příspěvek od Jane »

Mazák

Momentálně jsem spokojená, nad něčím lepším budu uvažovat příští rok. Jinak co se týče vzhledu, mně se líbí :P

Mlhos
Cestu do Břeclavi mít pravděpodobně nebudu, ale tady u nás určitě taky někdo pomůže, pokud bude problém :)
Jane
cilek

#30 Příspěvek od cilek »

Já si pod slovem "pípá" spíš představuju přerušovaný tón, ale tobě to spíš nepřerušovaně píská, že? To bude nejspíš to servo a nebo ještě těsně nerozběhnutý motor. :roll: Zkus, jestli to jde utišit pohybem páček a popř. dej trim plynu ještě víc dolů (pod nulu).
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“