Ano, pískání bude asi to správné slovo
Něco v letadle pípá
Re: Něco v letadle pípá
cilek:
No zkoušela jsem s tím pohýbat a moc to nepomohlo, akorát to vypadá, že to ovlivňuje servo výškovky.
Jane
A zkoušela jsi ten trim?
cilek
Nezkoušela, buď si s tím zkusím pohrát zítra nebo počkám na pomoc někoho zkušenějšího, nerada bych to ještě celé nějak rozházela
Nezkoušela, buď si s tím zkusím pohrát zítra nebo počkám na pomoc někoho zkušenějšího, nerada bych to ještě celé nějak rozházela
Jane
Máš recht, ráno moudřejší večera
.
jen tak mimochodem - "E-flite 30A Pro Switch-Mode BEC Brushless ESC installed" .... ( http://www.horizonhobby.com/products/ap ... io-EFL2725 )
pokud to je slabe piskani, ktere se meni/mizi pri nejake zatezi BECu (treba pohnuti servem), pak to docela klidne muze delat spinany BEC - s malou zatezi pracuje menic v nespojitem rezimu a pak piska, nebo je blbe navrzeny a pak piska taky ...
pokud to je slabe piskani, ktere se meni/mizi pri nejake zatezi BECu (treba pohnuti servem), pak to docela klidne muze delat spinany BEC - s malou zatezi pracuje menic v nespojitem rezimu a pak piska, nebo je blbe navrzeny a pak piska taky ...
jyrry.webnode.cz
OT:
Já jsem pro fotku z avataru ve větším....
Já jsem pro fotku z avataru ve větším....
jyrry:
A je to pískání normální? Není to nic závažného?
Robinsson:
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 2757_n.jpg
A je to pískání normální? Není to nic závažného?
Robinsson:
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 2757_n.jpg
Jane
jooo to už je lepší
já to pořád řikám,že modeliřina umí bejt nejen hezká..
ale i.......
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
Pěkný sluší vám to
, jinak jyrry by mohl mít pravdu že by zvuk mohl dělat BEC reglu a ty jsi i dokonce říkala, že se to mění s pohybem výškovkou. Může to být vlastnost i když je divné, že to předtím nedělalo, ale třeba je teď trochu jiná voltáž baterek než byla a ....... to je jedno já bych to neřešil a létal.
Robinsson
Děkuji
No já už si právě nejsem jistá, jestli to dřív dělalo nebo ne. Prostě uvidím
Děkuji
No já už si právě nejsem jistá, jestli to dřív dělalo nebo ne. Prostě uvidím
Jane
ono to piskani muze byt na hranici slysitelnosti (frekvence) a muze ho navic slyset jen nekdo, napriklad vyssim vekem se rapidne snizuje citlivost ucha na vyssi frekvence...
Nas mladej (15) slysi piskat televizi (Vn zdroj v CRT, v tech novejch to nejni) a ja ani manzelka to neslysime (taky spinany zdroj)...
jinak to piskani funkci menice nevadi, vadilo by to v nejakych meznich stavech a jeste jen nekdy, to se v eru neprihodi. Ony se menice daji postavit na ruznych frekvencich, od jednotek kHz (krasne slysitelne) az po cca 1MHz. Tenhle muze jet neco kolem 16-20kHz a je podminene poslouchatelny :-)
ale je to jen teorie, podle popisu toho pisteni by to tak mohlo ale nemuselo byt ... ani to nemuselo delat driv, mohlo prasknout jadro impulzni civecky a rozeznelo se to az ted. Na osciloskopu by neco videt bylo, ale nemyslim ze to bude mit nejaky pozorovatelny vliv na napajeni palubni soustavy
jeste ke zminenym digitalum - to odhaduju ze za to nemuzou, jedou na nizsich frekvencich
Nas mladej (15) slysi piskat televizi (Vn zdroj v CRT, v tech novejch to nejni) a ja ani manzelka to neslysime (taky spinany zdroj)...
jinak to piskani funkci menice nevadi, vadilo by to v nejakych meznich stavech a jeste jen nekdy, to se v eru neprihodi. Ony se menice daji postavit na ruznych frekvencich, od jednotek kHz (krasne slysitelne) az po cca 1MHz. Tenhle muze jet neco kolem 16-20kHz a je podminene poslouchatelny :-)
ale je to jen teorie, podle popisu toho pisteni by to tak mohlo ale nemuselo byt ... ani to nemuselo delat driv, mohlo prasknout jadro impulzni civecky a rozeznelo se to az ted. Na osciloskopu by neco videt bylo, ale nemyslim ze to bude mit nejaky pozorovatelny vliv na napajeni palubni soustavy
jeste ke zminenym digitalum - to odhaduju ze za to nemuzou, jedou na nizsich frekvencich
jyrry.webnode.cz
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
U toho Radiana mi to dělá taky, jak psal kolega u serv klapek.
Zkus odpojit vidličku od páky, pak mi to dycky přestalo.
Pak snad zjistíš jestli je to servo nebo regulátor.
Zkus odpojit vidličku od páky, pak mi to dycky přestalo.
Pak snad zjistíš jestli je to servo nebo regulátor.
Ja píše Jyrry. Udělej pokus: zavolej dědu, bábu, když nic neuslyší, lítej spokojeně dál. Pokud je to opravdu slabé a hodně vysoké pískání, tak bych to neřešil. 
nakonec ono to servo muze byt taky, kolik maji spinaci frekvenci digitaly? Davaji se vubec do toho era v zakladu?
Analogy nepiskaji, tam je spinani v rytmu PWM servosignalu (20ms).
Analogy nepiskaji, tam je spinani v rytmu PWM servosignalu (20ms).
jyrry.webnode.cz