Něco v letadle pípá

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Něco v letadle pípá

#76 Příspěvek od jyrry »

teda mne by zajimalo jak by ten technik technicky oduvodnil jak muze piskat klasicky analogovy servo ...

Jane - kdyz za paku toho vyskovkovyho serva zaberes (vse zapnute), jak se ozve? Muzes to natocit?
... mi to neleze do hlavy ...
jyrry.webnode.cz
Drondys

#77 Příspěvek od Drondys »

Jane píše:Zrovna jsem mluvila s technikem z Astry, kde toto letadlo prodávají. Říkal, že občas se může stát, že servo píská, ale že to není pravidlem.

Já bych doporučoval zkusit napsat dotaz ohledně pískání serva EFLR7140 přímo výrobci toho serva viz tento odkaz na kontaktní formulář pro dotazy a technickou podporu k produktům.

Kromě toho je-li to možné tak zkusit ověřit i to jestli to bude pískat bez regulátoru tj. pokud se při dalším testu k napájení přijímače použije třeba ten provizorně z NiMH složený přijímačový pack jak jsem už popsal dříve.
Jane

#78 Příspěvek od Jane »

jyrry

Tady je další záznam: http://dl.dropbox.com/u/59286503/06042012006.zip

Drondys

Ten přijímačový pack nemám a zas takový technický typ nejsem, to bych se spíš asi zkusila poradit s nějakým modelářem osobně tady u nás v okolí. Zkusím tam napsat.
Jane
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše:.... je poněkud divné, že se to projevuje jen pokud je zapojeno to jedno servo......

jojo, to mi ted docvrnklo ....
ctu a pisu ve strojnim case masiny u ktere makam, tak obcas mam myslenkove skoky a salta :-)
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od jyrry »

Jane píše:....další záznam......

servem jsi hybala jen pres vysilac?
zkus zabrat rukou, nechat servo stat a trochu ho namahat rukou, staci lehce, jestli bude piskat vic nebo klasicky vrnet
jyrry.webnode.cz
Drondys

#81 Příspěvek od Drondys »

Jane píše:Ten přijímačový pack nemám a zas takový technický typ nejsem, to bych se spíš asi zkusila poradit s nějakým modelářem osobně tady u nás v okolí.

Pokud myslíš, že bys opravdu nezvládla složit k sobě čtyři běžné NiMH články (nějaké se snad doma najdou, používají se běžně do různých domácích spotřebičů na baterie) propojit je a připojit je k servo konektůrku viz obrázek níže tak se zkus s někým v okolí domluvit.

Obrázek
Jane

#82 Příspěvek od Jane »

jyrry

No já nevím, to bych radši nedělala, aby to nakonec nedopadlo špatně...

Zkoušela jsem to trochu, ale asi to nebude moc jednoduché, nerada bych tam něco pokazila.
Jane
Drondys

#83 Příspěvek od Drondys »

Pro Jane:

Ohledně toho přijímačového packu na otestování se zkus telefonem domluvit a pak stavit s modelem v Astrě. Mají sídlo u vás v Uherském Brodu takže by se to dalo otestovat s nějakým hotovým přijímačovým packem u nich aniž bys ho musela kupovat. Nějaký tam mít určitě budou. Třeba viz tento píšou, že mají skladem, ale nemusíš ho kupovat tj. prostě se domluv, že si to u nich s tím NiMH packem jen vyzkoušíš.
Obrázek
Bude-li příčina opravdu v tom servu tak se s nimi domluv raději na jeho výměně. Ať si říkaj co chtěj, lepší bude když tam budeš mít servo co nepíská (u analogového serva obecně je to opravdu dost neobvyklé chování).
JosefSvejk

#84 Příspěvek od JosefSvejk »

Samozřejmě ten zkušební "pack" nemusí být jen z NiMh akumulátorů, ale třeba i z běžných (4) alkalických článků nebo NiCd. Pokud tomu ale vůbec nerozumíš, nechej to radši zkušenějšímu kolegovi. Riziko při zkratu nebo přepólování je zbytečné.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
skodovak

#85 Příspěvek od skodovak »

a nejlíp ne do obchodu,ale k někomu kdo opravdu ví... :wink:
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
Drondys

#86 Příspěvek od Drondys »

skodovak píše:a nejlíp ne do obchodu,ale k někomu kdo opravdu ví... :wink:

Já myslím, že není třeba házet všechny do jednoho pytle. Navíc v Astře mají ten pack už hotový i se správným konektorem jak jsem už zmínil a případnou výměnu toho serva by tam technik taky bez problému měl zvládnout.
skodovak

#87 Příspěvek od skodovak »

"výměnu toho serva by tam technik taky bez problému měl zvládnut." :arrow:

nevím jak tam,neznám,u nás bych k nikomu nic do obchodu nedal..věřím jen starým dobrým modelářským rukám..pokud je možno...

Tim jako nikde neříkám že jsou tam lemplové :!:
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
Jardátor

#88 Příspěvek od Jardátor »

Všeci kurňa jak vidijů krásnů cérečku od nás z Moravy,toš radijůjak o dušu.Toš já sa ani nedivím.Toš kurňa s tím pípáním ti cérko zlatá neporadím,já jak doma enom trošku pípnu,toš mě moja hned usadí.Ale neboj,tady sů šikovní chlapci,ti umijů poradit.
JosefSvejk

#89 Příspěvek od JosefSvejk »

Toš tys nám tady chyběl. :wink: Huš!! Dávaj si pozor, nepřítel naslůchá.. :!:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
coro

#90 Příspěvek od coro »

Jane píše:Takže jsem zkusila odpojit serva. Křidélka jsou v pohodě, těch se to netýká. Když jsem odpojila i výškovku i směrovku, tak zvuk zmizel, když zůstala připojená směrovka, tak byl zvuk minimální, takové slabé bzučení a když jsem připojila výškovku, tak opět ten klasický zvuk, co slyšíte z toho záznamu v tom odkazu.

Fakt to vyzerá, že by to mohol robiť BEC.
A pretože bec nie je ako počuť (do motora nič z bec nejde), je ho počuť len ak je tam servo, a dokonca (aj keď toto už sa mi až tak nezdá), aj len ak to servo nie je v nejakej krajnej polohe..

Ak nemáš príjmačovky, skús kondenzátor. Vidím Spektrum príjmač, oni s tým tuším začali.. Oplatí sa ti to kúpiť viac než príjmačovky, keď neplánuješ lietať s vetroňmi alebo niečím väčším.
http://www.spektrumrc.com/products/defa ... id=spm1600
Inak je to úplne obyčajný kondenzátor na krátkom servokábliku.

Nebyť tohoto popisu že bez serv to prestane, stavil by som sa že ide o regulátor a drobný posun páky plynu nad nulu (možno trim). Ale to by bolo jedno či tam je alebo nieje servo..

Inak analogové servo pískať takouto frekvenciou nevie, 50Hz znie úplne inak, a dokonca aj digi servá väčšinou "hrajú" úplne iným zvukom.
Ale keby tam náhodou bolo servo s digi elektronikou, ľahko by sa to rozoznalo - stačilo by počas toho pískania rukou zaťažiť kormidlá, zvuk by sa výrazne zmenil alebo aj prestal.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“