Já bych řekl, že přes Birkyho je reakce bleskurychlá...!
Já Open 9x používám a hodlám tak činiti i nadále
Již hodně dlouhou dobu nemá žádný jiný firmware rychlejší vývoj než open9xPenJo píše:A dotaz: pouzivam ER9X ale prijde mi ze Open9X my mohlo byt lepsi, zda se mi ze Open9X ma pomalejsi vyvoj ale zase lepsi ficury. Mate nekdo poznatky z praxe?
PenJo píše:Minuly tyden me definitivne prestal bavit DHT-U modul a dokopal jsem se k tomu abych si zapojil telemetrii z DHT diy modulu. Nasel jsem k tomu pomerne cestvej navod jak to udelat bez TTL prevodniku. Vyzkouseno - funguje. V zasade clovek potrebuje jenom kus dratu, neco ostreho na skrabani tistaku a zbavit se trasu rukou. Thread je tady:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1510047
Jinak, pokud to nekomu pomuze, poznatky k DHT-U a proc sem ho (zatim) odstavil. Myslenka je dobra, zapojeni bezproblemove pro kohokoliv kdo umi pripajet 3 draty, a extra displej se taky hodi. Nicmene cele to zabiji soucasny firmware (mam 2.0) ktery zdaleka nevyuziva potencial a je dost odprudujici.
- nejde ulozit nastaveni alarmu pro vice modelu, vzdy se to musi z menicka rucne prenastavit pro vsechny typy a urovne alarmu (pripadne zmenit delice napeti kdyz clovek nepouziva vsude stejne clankovy baterky) = ale fakt hroznej opruz
- alarmy nastavene v telemetrickem modu jsou aktivni i v netelemetrickem = kdyz si jdu zalitat s modelem se starym prijimacem tak musim rucne vypnout vsechny alarmy jinak to rve neb ma vsehcny hodnoty na 0 = nelogicke
- layout zobrazeni dat neprilis konfigurovatelny a nevyuziva potencial displeje
- pohyb v menu zdlouhavy a zdrzujici
Ale kazdopadne plati ze nez nemit telemetrii vubec, tak je lepsi mit DHT-U a holt tu minutu/dve do rucniho prenastaveni hodnot alarmu pri zmene modelu investovat.
A dotaz: pouzivam ER9X ale prijde mi ze Open9X my mohlo byt lepsi, zda se mi ze Open9X ma pomalejsi vyvoj ale zase lepsi ficury. Mate nekdo poznatky z praxe?
Pen
birky píše:skus Open9x, je tam super urobene zobrazenie telemetritckych hodnot. pripadne daj vediet ak mas napady na vylepsenie.
PS: asi vyhodim ten TTL prevodnik.
PenJo píše:Jooo, ja bych ideu do vyvoje mel, ale neni to nejaka prakticka drobnost, spis takovy myslenkovy cviceni. Me by se moc libilo kdyby se nekdo ujal myslenky presunout RTH nebo POSITION HOLD funkci z autopilota na palube modelu do vysilace. Frsky telemetrii - mame, gps, vyskomer, akcelerometr - mame. Mame samozrejme asi taky slusnej lag pri prenosu telemetrie a asi pomaly procesor ve vysilaci (i kdyz jsem nekde videl ze na ceste je rychlejsi nahrada) ale se stabilizovanym modelem a vzhledem k rozliseni GPS by to pro zakladni navigaci zpet nebo krouzeni na miste snad nemelo vadit.
Pak by clovek mohl dobrodini jednoducheho autopilota uzivat s kazdym svym modelem ktery vybavi frsky senzory za par supu (a nejakou stabilizaci). A navic by ho nikdo nemohl obvinit ze leta s nepovolenym UAV protoze model by rozhodne neobsahoval zadne zarizeni umoznujici samostatny let na zadane souradnice
birky píše:PS: Ma niekto ten akcelerator?
Triaxial Acceleration Sensor (TAS-01)