Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
OPR
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#766 Příspěvek od OPR »

RadekCe píše:
OPR píše:Jeden tip mám, jen ale zkušenost vůbec ne. :(

http://www.omnitron.cz/akumulatory-a-ba ... -5062.html

Za tu cenu bych to ani nezkoušel. Už jsem měl Duremax (taky kolem 250Kč) a stačilo mi. S Hyperionama mám přes 500 startů a super. A to nelítám na čas (setovka).

Za tu cenu, dvě na zkoušku, myslím že se žádná katastrofa konat nebude.

S Durexem do vrtulníku souhlasím. Až na pár vyjímek nemá ve vrtulníku co dělat.
keras

#767 Příspěvek od keras »

no 240ka a 25C za 250Kč je fááákt dost. Ale máš to hotové pokud se ti z ničím nechce dělat no.
Ovšem kdybys řekl někomu kdo má paypal tak tady http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... mCPx_.html
tě vyjdou 300vky přímo se stejným konektorem na cca 95 kaček... A doprava je levnější než u nás v čechách. Do 100g mají 3 dolary to jich můžeš vzít 5ks. Takže budeš mít za 532kč 5ks třístovek...
Ovšem seltino psal že turnigy (nano-tech) moc dlouho nevydrží. Nevím no.
Já byl spokojenej. Nabíjel jsem pro jistotu menším proudem (tak cca 3/4 - 1 hod. k příslušné kapacitě) a vždycky v pohodě.
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
baui

#768 Příspěvek od baui »

Duremaxy jsem měl kdysi v mSR a odešly hodně rychle. Thunder Power co napsal OPR jsou prý fajn. Lítá na nich ve státech spousta lidí a jsou z nich docela nadšení. Obecně jsou TP opravdu kvalitní baterky.

@keras: Ty vykřičníky plně chápu. Tys paušálně urazil všechny obchodníky, dobré i špatné a vůbec se nedivím, že si to osobně někdo může brát :idea: Je otázka triviální účetní matematiky zjistit, kolik na jedné baterce v tomhle antipodnikatelském kašpárkově člověk vydělá.

Stejně je otázka jednoduché matematiky, kolik tě stojí baterka ve skutečnosti - cena/počet plnohodnotných cyklů. Baterie z HK mají obecně dvě základní vady: C-rating musíš ořezat o třetinu abys dostal ten skutečný a nárůst vnitřního odporu článků je směšně rychlý. Ty baterie jdou do koše než se Hyperionky v helině zahřejí.

Hmotnost 550mAh baterky jde s originálním JST konektorem k 18g, s Mico Deans mi vážily cca 14g.
Tom
RadekCe

#769 Příspěvek od RadekCe »

RadekCe píše:Já dnes vyměnil zadní vrtulku za verzi 2 a zdá se mi to lepší. :) Ale chytřejší budu po záletu.

Tak jsem s tou vrtulkou dal 5 baterek a moc jsem si nepomohl. Má velký záběr a vrťas strašně rychle zatáčí. A jelikož mám setovku, tak tu rychlost nijak neovlivním. :?
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
keras

#770 Příspěvek od keras »

baui jasně :wink: ok.... :wink:
Byla to reakce na ten post od OPR... Mrkni se... :wink: 250 korun za 250mAh no jako sorry to mě chápeš ne? Ale neřešmě to, ano? Konec. Mír. Klid. A hlavně ucta :)

Možná že právě tím, že jsem používal menší nabíjecí proud jsem s nimi byl spokojenej. Díky tomu, že jsem jich měl 6ks nevadilo mi, je nabíjet déle...
Ovšem vnitřní odpor to je prevít, to ano.
Ještě k těm hyperionkám - vážně jdou za 10 až 12 minut našťouchat tak aniž se to podepíše na jejich životnosti?????? Je to pro mě staršího člověka dost nepředstavitelné do toho rvát takovej proud. Bál bych se určitě životnosti. Pořád mám totiš zafixované (i když je to asi přežitek) že ideální je nabíjet jednou destinou celkové kapacity. Jasně že právě u vrtulníků je to dost nereálné když je po baterii za tak velmi velmi krátkou dobu.

edit: Radku a co teplota motoru na zadku? Je rozdíl v teplotě mezi první a druhou verzí nebo ne???
baui

#771 Příspěvek od baui »

Já se na ně díval, neboj ;) Jak jsem říkal - Thunder Power je kvalitní značka a ta cena není nijak závratná. TP byly dlouhou dobu považované v US za naprostou špičku spolu s Revolectrix. Co zaplatíš z nich dostaneš nazpátek i s úroky.

Hyperionky 240mAh jsem dřív nabíjel opatrně 2C (asi 150 cyklů), ale posledních tak 80-100 cyklů do nich láduju 1,1A a absolutně se to neprojevuje. Je pravda, že už v nich začíná růst odpor, ale mají svůj věk. Nejstarší packy, které používám, jsem kupoval do mcpx vloni v létě a pořád na nich jsem schopný poletovat akrobacii s letadlem.
Tom
prochel
Kontaktovat uživatele:

#772 Příspěvek od prochel »

baui píše: 80-100 cyklů do nich láduju 1,1A a absolutně se to neprojevuje.
já hyperioneky láduju 1,5A a taky se to neprojevuje :D když deme lítat tak kolegové říkaj že sem blázen že je brzo oddělám , po 100 cyklech to neřeším a to i když sem dal setovou baterku a zapoměl jsem snížit nabíjecí proud a taky to přežily ono těch 1,5A tam stejně teče tak 1/3 doby nabíjení pak se začíná proud snižovat
ono taky dost záleží na nabíječce já je nabíjím na Hyperion EOS-0610i DUO
baui

#773 Příspěvek od baui »

prochel píše:...já je nabíjím na Hyperion EOS-0610i DUO

Zase ten Hypík :lol: Nějak se tu vynořují podivné souvislosti 8O 8)
Přidám se, za mě Hyperion EOS-0720i NET3.
Tom
prochel
Kontaktovat uživatele:

#774 Příspěvek od prochel »

baui píše:
prochel píše:...já je nabíjím na Hyperion EOS-0610i DUO

Zase ten Hypík :lol: Nějak se tu vynořují podivné souvislosti 8O 8)
no máš novější :D
baui

#775 Příspěvek od baui »

prochel píše:
baui píše:Zase ten Hypík :lol: Nějak se tu vynořují podivné souvislosti 8O 8)
no máš novější :D

Ty zase dvě v jedné. Vyměníme? :mrgreen:
Tom
keras

#776 Příspěvek od keras »

tak 1,5A je pořád u 550tek "jen" necelých 3C. Já jsem se ptal na 5C (10-12min.) - to by bylo 2,7A.
To už mi přijde moc. To se musí na cyklech podepsat a neříkejte že ne kluci? :)

Jak jste hovořili o poměru cena výkon.
250mAh Hyperionky vyjdou na 128Kč (u prochyho... výborná cena mimochodem... :wink: )
300mAh Turnigy (do solo pro 100) vyjdou na 33Kč (1,72$).
Pokud tedy pominu výkon který může být díky ratingu cca stejný tak nevěřím tomu, že opravdu vydrží hyperionky skoro 4x více jako ty turnigy??? Zvlášť když použiju 5C :roll:
Navíc turnigy má vybíjecí proud 35C a hyperion "jen" 25C.
baui

#777 Příspěvek od baui »

Nevím, jak Prochy, ale já mluvil o 240mAh Hyperionkách dostávajících 1,1A zhruba polovinu své dosavadní životnosti ;)
Proudovou zatižitelnost Nanotechů je potřeba ořezat tak o třetinu a reálně skutečně dostaneš zhruba 20-25C, tudíž ekvivalent Hyperionů. Bylo to tak na všech dosavadních bateriích z HobbyKinga, které mi prošly rukama a více méně stejné informace mám od lidí, kteří létají ty mCPx nanotechy na stříďáku. Po 30-50 cyklech prostě přestanou dávat.

Na tohle téma je i na HeliFreaku spousta vláken a po prvnotním nadšení ze super levných baterek je od HK znát silný odklon.
Tom
keras

#778 Příspěvek od keras »

no jo stříďák. Ten si ale zobne krapet jiný proudy a vše je pak malinko jinak.
Ano jedna věc je počet cyklů, ale druhá věc je, že jsou za směšné prachy.
Podle mě je to na konci minimálně šul nul...

Nechme to tak.
Zkoušel někdo nabíjet ty hyperionky opravdu souvisle 5C? Jaká je pak jejich životnost?
prochel
Kontaktovat uživatele:

#779 Příspěvek od prochel »

keras píše:no jo stříďák. Ten si ale zobne krapet jiný proudy a vše je pak malinko jinak.
Ano jedna věc je počet cyklů, ale druhá věc je, že jsou za směšné prachy.

Nechme to tak.
Zkoušel někdo nabíjet ty hyperionky opravdu souvisle 5C? Jaká je pak jejich životnost?
já sem taky psal o Hyperion 1s 250mAh a nabíjím je 1,5A to je podle mě 6C
tak nevím co chceš víc mají přes 100 cyklů tutově nepočítám to lítám to mě baví víc než počítat cykly nabíjení :D
OPR
Kontaktovat uživatele:

#780 Příspěvek od OPR »

keras píše:baui jasně :wink: ok.... :wink:
Byla to reakce na ten post od OPR... Mrkni se... :wink: 250 korun za 250mAh no jako sorry to mě chápeš ne? Ale neřešmě to, ano? Konec. Mír. Klid. A hlavně ucta :)

keras píše:....Ano jedna věc je počet cyklů, ale druhá věc je, že jsou za směšné prachy.
?

A kdo Ti konkrétně brání používat články z HK za ony směšné prachy? Pokud si myslíš, že je to nejlepší co můžeš udělat, směle do toho. :D
Stejně jako nikdo nebrání mne zkusit pohonný článek od TP. :D

BTW, a jestli rvu prachy nějakejm, dle Tebe, "našim vychcánkům" nebo nějakýmu šikmo očku, Ti upřímě může být jedno. Že? !!! :D
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“