Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
prosim vas vrtulnik zacal strasne vybrovat vic nez pred tim
tak moc ze je to i slyset mam tam novou hridelku pricnou
kdyz na miste ted v klidu zahejbu s listama tak ma deska cykliky vuli aspon milimetr
protoze ty jezdci v servech maj vuli a kdyz ve vzduchy visim tak sam maliknko krouzi a rek bych ze to je tim ale ty vule tam byly uz jako u novyho nebo je mozny ze se ty serva vomlatily a je tam vetsi vule ktera je na skodu
ty veliky vybrace nechapu novou pricnou hridel mam hlavni hridel je utazena nelita nahoru dolu tak nvm listy tak strasne osekany nejsou aby to tak priserne vybrovalo..nemam merku listu ale na vaze mi ukazujou stejnou hodnotu
nenapada vas neco?
diky
tak moc ze je to i slyset mam tam novou hridelku pricnou
kdyz na miste ted v klidu zahejbu s listama tak ma deska cykliky vuli aspon milimetr
protoze ty jezdci v servech maj vuli a kdyz ve vzduchy visim tak sam maliknko krouzi a rek bych ze to je tim ale ty vule tam byly uz jako u novyho nebo je mozny ze se ty serva vomlatily a je tam vetsi vule ktera je na skodu
ty veliky vybrace nechapu novou pricnou hridel mam hlavni hridel je utazena nelita nahoru dolu tak nvm listy tak strasne osekany nejsou aby to tak priserne vybrovalo..nemam merku listu ale na vaze mi ukazujou stejnou hodnotu
nenapada vas neco?
diky
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
ad baterky:
Mě někdo brání? Vždyť jsem psal, že je mám objednané.
Já i kolega už je máme od šikmookejch poněkolikáté a vždy jsme byli spokojení.
Ty serva by neměli mít žádnou vůli. Je tam zvrchu matka a je zakáplá lepidlem. Zkus to dotáhnout. Ale asi jsi myslel vůli ohlejch táhel v uchycení v servu? Tam vůle malinko jsou, ale také ne velké... Tam by šlo použít nějakou akorát bužírku a natáhnout jí na táhla v místě uchycení. Z nějakých slabonkých drátků...
Zkus se podávat jestli máš dobře utaženou hlavu a jestli už není na hlavní hřídelce volná a je ke straně.
Zkus jestli je dobře v zářezu ozubené kolečko na hl. hřídeli. (že nemá vůli jsi říkal...)
Jestli se nerozjíždí listy ses díval?
Nemáš listy moc utažené? Jdou Ti volně gripy a nemají moc vůli?
Nemá vůli samotná el. deska?
Mě někdo brání? Vždyť jsem psal, že je mám objednané.
Já i kolega už je máme od šikmookejch poněkolikáté a vždy jsme byli spokojení.
Ty serva by neměli mít žádnou vůli. Je tam zvrchu matka a je zakáplá lepidlem. Zkus to dotáhnout. Ale asi jsi myslel vůli ohlejch táhel v uchycení v servu? Tam vůle malinko jsou, ale také ne velké... Tam by šlo použít nějakou akorát bužírku a natáhnout jí na táhla v místě uchycení. Z nějakých slabonkých drátků...
Zkus se podávat jestli máš dobře utaženou hlavu a jestli už není na hlavní hřídelce volná a je ke straně.
Zkus jestli je dobře v zářezu ozubené kolečko na hl. hřídeli. (že nemá vůli jsi říkal...)
Jestli se nerozjíždí listy ses díval?
Nemáš listy moc utažené? Jdou Ti volně gripy a nemají moc vůli?
Nemá vůli samotná el. deska?
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
vuli v gripech mam mini jaka byla od zacatku dotahnout to vic nejde jedina vule co vznika je u toho serva na tom uchyceni tahla a taky ten jezdec ve kterym je uchycene tahlo tak ma vuli
uz mam uplne celej vrtas rozebraenj musim si koupit novy telo a nevim jak tomu zabranit ale uchyty kabinky se strasne snadno lamou a to sem to resil tak ze jsem rozhavenou jehlou vypalil dirku do tela a dirku do tycinky co drzi kabinu a dal mezi to tak pul cm jehlu jako kost cely zapatlla lepidlem a doted to drzelo na vsech trech uplne pevne v pohode ale dneska sem padnul z vysky tak 6-8 metru a ulomil se i ten nejkratsi uchyt co je pod zarazkou na cykliku tak nvm uz to mam tak rozlamany a zalepeny ze to uz nedam protoze ty jehly mi tam zustaly a zlamalo se to jinde
nemate nejakou vychytavku na ty drzaky? nebo proste nepadat
uz mam uplne celej vrtas rozebraenj musim si koupit novy telo a nevim jak tomu zabranit ale uchyty kabinky se strasne snadno lamou a to sem to resil tak ze jsem rozhavenou jehlou vypalil dirku do tela a dirku do tycinky co drzi kabinu a dal mezi to tak pul cm jehlu jako kost cely zapatlla lepidlem a doted to drzelo na vsech trech uplne pevne v pohode ale dneska sem padnul z vysky tak 6-8 metru a ulomil se i ten nejkratsi uchyt co je pod zarazkou na cykliku tak nvm uz to mam tak rozlamany a zalepeny ze to uz nedam protoze ty jehly mi tam zustaly a zlamalo se to jinde
nemate nejakou vychytavku na ty drzaky? nebo proste nepadat
někdo tu psal že existuje uhlíková kostra...
to existuje ale nemaj ji ted skladem a stoji asi 60 babek a jestli k tomu bude jeste postovny...
nakonec abych s tim jednou spadnul a bylo to uplne rozsekany pac karbon je pevnej lehkej ale hrozne krehkej..
no nvm
nakonec abych s tim jednou spadnul a bylo to uplne rozsekany pac karbon je pevnej lehkej ale hrozne krehkej..
no nvm
no pane jo. 60 dolarů??? Hm děkuju pěkně
Ono by to chtělo spíš vymyslet něco pružného než pevného.
Já osobně bych nechal z kostry jen menší a slabší čudlíky (klidně jen ty jehly) a na ty dal nějakou tvrdou bužírku nebo nějakej jinej matroš co se může trochu hýbat... Teď mě nic nenapadá. Třeba jak je trubička z WDčka nebo něco takového podobného
A ani bych to nelepil. Jen nasunout.
Ono by to chtělo spíš vymyslet něco pružného než pevného.
Já osobně bych nechal z kostry jen menší a slabší čudlíky (klidně jen ty jehly) a na ty dal nějakou tvrdou bužírku nebo nějakej jinej matroš co se může trochu hýbat... Teď mě nic nenapadá. Třeba jak je trubička z WDčka nebo něco takového podobného
morphix69 píše:nemate nejakou vychytavku na ty drzaky? nebo proste nepadat
blog.php?u=2341&b=40
Na jedné kostře jsem takto postupně opravil všechny 4 kolíky.
Co se týče vibrací, tak já už mám vůli od držáku táhla v servu, přes dírku v držáku, desku cykliky až po gripy takovou, že mi asi nepomůže nic.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
no to on už přece psal, že to tak dávno má, ale že se to láme jinde 
Na ten rám a praskající kolíky má supervychytávku Michalll viewtopic.php?f=104&t=35622&p=735214&hilit=Michalll#p735214
PS: Kdo si přečetl všechny fóra mCPX, tak má přehled
. A hlavně se pak neřeší stejné otázky 10x. 
PS: Kdo si přečetl všechny fóra mCPX, tak má přehled
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Tak to je super. Jen to řezání nové kostry by mě asi štvalo 
to:morphix69 úchty kabinky jsem už tady nedávno řešil a musím uznat,že vydrží a když ne tak troška prstolepu to okamžitě napraví :mrgreen
Ps.na opravu stačí:prstolep z aktivátorem,prázdná tuha od propisky a 2 mm uhlíková tyčinka
Ps.na opravu stačí:prstolep z aktivátorem,prázdná tuha od propisky a 2 mm uhlíková tyčinka
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
No jo, ale každý náraz je kabinka kaput. Naštěstí Tsisters si to může dovolit, protože si za 10min upeče v troubě další.

DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
me se zda dost dobrej napad toho preriznout ty kolicky napul a nasadit na ne buzirku...vrati se to do puvodni polohy a muze se to vychylit bez zlomu..sakra mit doma buzirky tak to jeste dneska udelam..ale nvm uz to mam tak navrtany ze s tim neudelam nic..objednal jsem novou kostru...:/ a mam po litani 
Tak je fakt.že si kabinku můžu kdykoliv ugrilovat v troubě
,ale ochotně ugriluju komukoliv.Ale teď vážně,kabinky z Durofolu snesou opravdu hodně někde tady na vlákně je fotka mojí totálně zdevastované,to jen pro ilustraci kolik snese.To že praskaly bylo asi tím,že byla okolní teplota kolem nuly,teď to není tak šílené.Jasně že opravuju průhlednou lepicí páskou,teď skouším malou inovaci:kabinku zavěsím jen na zadní kolíky a přední část mám položenou na baterce.Po odskoušení dodám fotku,teď nejde bo venku začlo pršet 
Ps.všem kteří si chcou doma grilovat kabinky v troubě ochotně a rád poradím
Ps.všem kteří si chcou doma grilovat kabinky v troubě ochotně a rád poradím
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
taky bych strasne rad protoze sem dneska rozsekal kabinku a nova stoji tri kila
nemam vakuovacku a ani ted nemam cas na to si ji postavit jinak jsem koukal uz na navod co tu nekde je a moc pekny
jenom s tim kopytem se delat musi bejt tezky a otravny...ja premejslim ze tuhle kabinku co mam ted rozsekanou nejak slepim a vyleju sadrou abych mel kopito orig kabinky..
pak uz jen postavit nejakou vakuovacku a honem palit kabinu za kabinou pac tri stovky...haloooo...
ted po kompletnim opetovnym slozeni vrtulnik nevybruje...takcim to bylo teda..aspon nevybruje teda tak priserne jako odpoledne vybroval..
nemam vakuovacku a ani ted nemam cas na to si ji postavit jinak jsem koukal uz na navod co tu nekde je a moc pekny
jenom s tim kopytem se delat musi bejt tezky a otravny...ja premejslim ze tuhle kabinku co mam ted rozsekanou nejak slepim a vyleju sadrou abych mel kopito orig kabinky..
pak uz jen postavit nejakou vakuovacku a honem palit kabinu za kabinou pac tri stovky...haloooo...
ted po kompletnim opetovnym slozeni vrtulnik nevybruje...takcim to bylo teda..aspon nevybruje teda tak priserne jako odpoledne vybroval..