Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
U kopyta kabinky musíš dát pryč ty okrasné výstupky,jinak kabinku z kopyta nesundáš.Pak už jen Durofol 0,4 mm a můžeš jít na to 
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Já jsem hned u nové kabinky pěkně průhlednou práskačkou oblepil hrany a celej vnitřek jsem polepil (i přes ty průchodky a udělal pak do izolačky dírku) tak je teď o dost pevnější... Byl jsem tak naučenej z kolibříka...
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
Mě se vyplatilo jít stejnou cestou, jako je u mTDR-CPX kabinek. Rám jsem měnil jen jednou, podruhé až kvůli prodeji.
Z kabinky samotné se vyndají gumičky ze zadních otvorů. Vyndané gumičky se lehce nalepí na zadní kolíky a tím působí jen jako zarážka, aby se kabinka nedostala samovolně do dráhy serv. Na zadní kolíky se kabinka při nasazování jen nasune. Tím, jak kabinka drží jen v jednom bodě, nevzniká při nárazech mezi kolíky střih a nepraskají
Jinak na svém druhém rámu jsem na přední kolíky po délce rozšířené části nalepil vteřiňákem 1mm uhlík, omotal konce kevlarovou nití (obyčejná postačí taky) a celé to opatlal epoxidem.
Tady je to trochu vidět...

Z kabinky samotné se vyndají gumičky ze zadních otvorů. Vyndané gumičky se lehce nalepí na zadní kolíky a tím působí jen jako zarážka, aby se kabinka nedostala samovolně do dráhy serv. Na zadní kolíky se kabinka při nasazování jen nasune. Tím, jak kabinka drží jen v jednom bodě, nevzniká při nárazech mezi kolíky střih a nepraskají
Jinak na svém druhém rámu jsem na přední kolíky po délce rozšířené části nalepil vteřiňákem 1mm uhlík, omotal konce kevlarovou nití (obyčejná postačí taky) a celé to opatlal epoxidem.

Tom
Uchycení kabinky na 3 bodech,zadní kolíky a ze předu položená na baterce.Na zadní uhlíkové tyčce je lepidlem udělaná zarážka a kabinka je k ní přitlačená gumičkama,aby neměla tendenci samovolně spadnout
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
baui píše:Mě se vyplatilo jít stejnou cestou, jako je u mTDR-CPX kabinek. Rám jsem měnil jen jednou, podruhé až kvůli prodeji.
co je to za zlutou malou krabicku na te desce jak k tomu vede ten cervenej kabl
kdyz koupim stridave ja regulator tak ten regulator ma konektor do toho konektoru od moturku nebo tam musi bejt jeste neco zapojene?
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
morphix69 píše:co je to za zlutou malou krabicku na te desce jak k tomu vede ten cervenej kabl
kdyz koupim stridave ja regulator tak ten regulator ma konektor do toho konektoru od moturku nebo tam musi bejt jeste neco zapojene?
Malá žlutá krabička už je součástka na regulátoru a pokud vím, je to NiO kondenzátor
Ode mě nemusíš nutně brát tu nejsložitější možnou cestu, tohle bylo dělané dlouho před tím, než byly komerčně dostupné konverzní kity
Tom
jj ted me napadlo jestli to neni tveho primo protoze co prodavaj tak to ma konektor do toho konektoru misto motoru ss a regl je pripojenej k motoru a jeste k baterce a ten kablik do kteryho se nortmalne dava baterka je v regl..ze?
ses hrozne sikovnej a rozumis elktortechnice a pajis mikro spoje.... respekt
ses hrozne sikovnej a rozumis elktortechnice a pajis mikro spoje.... respekt
Ó díky ti 
Ten regl je klasika ten, co se dodává i v tomhle setu - http://www.amainhobbies.com/product_info.php/cPath/2_375_1482_1161/products_id/141242/n/Heli-Max-NOVUS-FP-Brushless-Conversion-Kit. Já jen nesnáším konektory tam, kde nemají co dělat
Přesně jak říkáš, z patice motoru si bere "signál", co řídí otevření reglu a na baterce je jen jakoby rozdvojka.
Ten regl je klasika ten, co se dodává i v tomhle setu - http://www.amainhobbies.com/product_info.php/cPath/2_375_1482_1161/products_id/141242/n/Heli-Max-NOVUS-FP-Brushless-Conversion-Kit. Já jen nesnáším konektory tam, kde nemají co dělat
Přesně jak říkáš, z patice motoru si bere "signál", co řídí otevření reglu a na baterce je jen jakoby rozdvojka.
Tom
baui kabinka v jednom bodě? Ve dvou ne? A jak si říkal, že nevzniká střih vždyť zas taková vůle když se ty gumičky vyndají tam není přece?
A navíc když třeba kabina narazí předkem do něčeho tak jak to drží jen na těch předních kolících tak jsou namáhané 2x tolik ne? Já vím proto jsi ty přední vyztužoval, jasně. Neprdnou ale u rámu o to dřív?
A navíc když třeba kabina narazí předkem do něčeho tak jak to drží jen na těch předních kolících tak jsou namáhané 2x tolik ne? Já vím proto jsi ty přední vyztužoval, jasně. Neprdnou ale u rámu o to dřív?
baui píše:Ó díky ti
celej tenhle set staci? http://www.amainhobbies.com/product_inf ... ersion-Kit
nebo to je nejakej silenjsi motor a potreboval bych ty 550..koukam ze to ma trosku jiny konektory nez konektory na baterkach co mam..
keras: Jasně, na dvou bodech dohromady, špatně jsem to popsal. Myslel jsem že kabinka se pak otáčí kolem osy těch jedněch kolíků. Na horním kolíku sice není vůle, ale když dírky podlepíš třeba skelnou páskou, kabinka z kolíků volně odskočí a tím ti vlastně poskytuje deformační zónu 
Přední kolíky byly vyztužené skrz jedním kusem uhlíku. Jak končí odsazení pro gumičku jednoho, uhlík začíná a končí až jak končí odsazení druhého. Jsou tak jakoby svázané k sobě.
morphix: Přímo tenhle není úplně vhodný, protože se dodává s přijímačem. Původně prodávaný set motoru s reglem je tento, ale jako set už se neprodává. Jednotlivé díly se dají koupit.
Ten motor jsem měl snad nejdýl ze všech, co jsem na něm kdy měl. Skvělý kompromis mezi výkonem a nenáročností na další velké úpravy vrtulníku. K tomu setu je potřeba ještě převodník signálu, pastorek a celé je to potřeba pájet. Baterky se dají nechat originály, i když doporučím Hyperiony a konektor se dá nechat původní, když ten regl připájíš na desku jako já. Koukni ke mě na blog na první příspěvek, celé je to tam popsané přesně na tomhle setu
Přední kolíky byly vyztužené skrz jedním kusem uhlíku. Jak končí odsazení pro gumičku jednoho, uhlík začíná a končí až jak končí odsazení druhého. Jsou tak jakoby svázané k sobě.
morphix: Přímo tenhle není úplně vhodný, protože se dodává s přijímačem. Původně prodávaný set motoru s reglem je tento, ale jako set už se neprodává. Jednotlivé díly se dají koupit.
Ten motor jsem měl snad nejdýl ze všech, co jsem na něm kdy měl. Skvělý kompromis mezi výkonem a nenáročností na další velké úpravy vrtulníku. K tomu setu je potřeba ještě převodník signálu, pastorek a celé je to potřeba pájet. Baterky se dají nechat originály, i když doporučím Hyperiony a konektor se dá nechat původní, když ten regl připájíš na desku jako já. Koukni ke mě na blog na první příspěvek, celé je to tam popsané přesně na tomhle setu
Tom
super---diky
já také...
Zdravím zkušenější,
řeším zásadní problém, mám zlomený kabel serva přímo u konektoru, otázka zní: dá se pořídit nový kabel s konektorem?
Případně nemáte doma někdo špatné servo z kterého byste mohli kablík s konektorem postrádat?
řeším zásadní problém, mám zlomený kabel serva přímo u konektoru, otázka zní: dá se pořídit nový kabel s konektorem?
Případně nemáte doma někdo špatné servo z kterého byste mohli kablík s konektorem postrádat?
Trex 500
Trex 600E Pro
DX 7
Trex 600E Pro
DX 7
Ahoj, tohle se dá opravit,je to sice drbačka, ale jde to. Musíš vytáhnout s konektoru jednotlivé piny, drží v konektoru na zarážce, tu podebereš a in vytáhneš ven. Pak na něm přepájíš kabel a zasuneš ho zpátky do konektoru. Je to titěrné, ale dá se to opravit
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg