Něco v letadle pípá
Re: Něco v letadle pípá
Inak, nezdá sa Vám že je to servo nejaké príliš rýchle?
Teda nie že by také neexistovali, ale.. možno mi pripadá pravdepodobnejšie, že z BEC reglu lezie vyššie napätie než je správne a preto to tak šialene behá, ako že by v sete bolo bežne servo s 0,07s/60st...
Ja by som ako prvé zmeral napätie.. Fakt je že s príjmačovkami na porovnanie, by bolo hneď jasné či to je rovnako alebo je tam toho napätia veľa.
Teda nie že by také neexistovali, ale.. možno mi pripadá pravdepodobnejšie, že z BEC reglu lezie vyššie napätie než je správne a preto to tak šialene behá, ako že by v sete bolo bežne servo s 0,07s/60st...
Ja by som ako prvé zmeral napätie.. Fakt je že s príjmačovkami na porovnanie, by bolo hneď jasné či to je rovnako alebo je tam toho napätia veľa.
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
To se mi nějak nezdá. Na jaký frekvenci spíná BEC jestli vůbec spíná neb může být lineární. Frekvence dle poslechu toho pískání je okolo 900hz.
Tých 900Hz (mne sa zdá viac ale to je jedno) je samozrejme strašne málo na spínaný zdroj(bec),
ale ja som to myslel tak že možno nefunguje a len nejak kmitá..
ale ja som to myslel tak že možno nefunguje a len nejak kmitá..
coro píše:Tých 900Hz (mne sa zdá viac ale to je jedno) je samozrejme strašne málo na spínaný zdroj(bec), ale ja som to myslel tak že možno nefunguje a len nejak kmitá..
Zvuk je přítomen jen když se připojí to servo. Když připojené není tak to nedělá. Já bych řekl, že nemá smysl zde rozvádět další teorie, dokud se znovu neozve Jane jak to případně dopadlo s testem bez regulátoru s napájením z přijímačového packu. Možná už má to servo vyměněné a je po problému.
chastra píše:To se mi nějak nezdá. Na jaký frekvenci spíná BEC jestli vůbec spíná neb může být lineární. Frekvence dle poslechu toho pískání je okolo 900hz.
v popisu toho setu je uvedeno o jaky regl se jedna ...
menice step-down v techto fyzickych velikostech musi pracovat na vysokych frekvencich (mimo jine) kvuli velikosti impulzni civky a taky kvuli kondenzatorum (aby se to vsechno do toho reglu vubec veslo) - civka pro 1kHz a 3A vypada uplne jinak nez civka pro menic na 200-500kHz a 3A ...
jyrry.webnode.cz
Jardátor píše:..... radijů jak o dušu.............
nevim jak nekteri (co sem jen neco placli), ale mne zaujalo piskani :-D
fakt mne zajima, cim to je, az se to najde; mit to doma (samozrejme ero), uz to visi na osciloskopu a tak ...
jyrry.webnode.cz
Drondys píše:.... Možná už má to servo vyměněné a je po problému.
Ktoré?
Lebo myslím že napísala, že to píska aj s jedným aj keď oveľa tichšie, a s druhým teda tak hlasnejšie..
Mal som kedysi regl, čo mi pustil do príjmača a serv plné napätie pohonnej sady. A bol relatívne značkový ( Schulze Slim 24be).. servá behali podobne rýchlo a všetko fungovalo.. Otázne je, ako dlho by to vydržalo keby som si nešimol že je niečo inak.
Jane píše:Takže jsem zkusila odpojit serva. Křidélka jsou v pohodě, těch se to netýká. Když jsem odpojila i výškovku i směrovku, tak zvuk zmizel, když zůstala připojená směrovka, tak byl zvuk minimální, takové slabé bzučení a když jsem připojila výškovku, tak opět ten klasický zvuk, co slyšíte z toho záznamu v tom odkazu.
Ale možno môže ten spínaný BEC nejak zblbnúť nejaká spätná väzba s elektronikou toho jedného serva. Otázka je čomu pripísať vinu, či becu alebo servu - nemalo by ani jedno z toho nič podobné spôsobovať/dovoliť.
To že úplne bez serv je to ticho je dosť jasné lebo nemá čo vydávať zvuk (na to treba motorček (cievku a magnet), a do pohonného motora to z becu neprechádza. V tom môže byť aj rozdielna hlasitosť, že jedno servo to prenesie na vibrácie menej a druhé viac.
Otázka na Jane: ten tichý zvuk "slabé bzučení" smerovky - je približne rovnakým tónom ako ten "klasický zvuk", alebo to bolo úplne iné, hlbšie - len normálne vrčanie serva na cca 50Hz?
jyrry píše:...mne zaujalo piskanifakt mne zajima, cim to je, az se to najde; mit to doma (samozrejme ero), uz to visi na osciloskopu a tak ...
Pokud tě to zajímá tak zkus napsat ohledně možných důvodů pískání serva EFLR7140 přímo výrobci toho serva viz tento odkaz na kontaktní formulář pro dotazy a technickou podporu k produktům. Technik z Astry údajně tvrdil, že je to u těchto serv celkem běžná záležitost takže to asi nebude první případ kdy se s tím setkali a výrobce by případně mohl osvětlit důvody takového chování u toho analogového serva.
coro píše:...Lebo myslím že napísala, že to píska aj s jedným aj keď oveľa tichšie, a s druhým teda tak hlasnejšie...
Podle manuálu k tomu setu viz tento odkaz jsou tam pro křidélka dvě 12g serva EFLR7130, pro směrovku 37g servo EFLR7150 a pro výškovku 13g servo EFLR7140. U serv pro křidélka to nedělá vůbec. U toho pro směrovku zmiňovala jen slabé bzučení (tj. ne pískání) což bylo dle mého názoru jen klasické vrnění serva.
coro píše:ten tichý zvuk "slabé bzučení" smerovky - je približne rovnakým tónom ako ten "klasický zvuk", alebo to bolo úplne iné, hlbšie - len normálne vrčanie serva na cca 50Hz?
V předchozí diskusi zde dávala Jane dvě video nahrávky i se zvukem a myslím, že kromě toho pískání serva je na některém z nich chvilku slyšet i hlubší vrnění serva směrovky.
coro píše:V tom môže byť aj rozdielna hlasitosť, že jedno servo to prenesie na vibrácie menej a druhé viac...
To už je jen rozvádění různých teorií. Stejně tak se dá rozvíjet teorie o tom, že výrobce prostě u tohoto serva použil něco co je jinak u běžných analogových serv neobvyklé a to třeba může být příčinou toho, že tato serva občas pískají což je běžné jak údajně tvrdil technik z Astry takže to asi nebude první případ kdy se s tím setkali a výrobce by případně mohl osvětlit důvody takového chování u toho analogového serva.
Nicméně jak už jsem zmínil nemá cenu zde rozvádět delší diskusi dokud se Jane neozve jinak se zde nahromadí jen několik stran planých reakcí bez odezvy od toho kdo ten problém skutečné má tj. od Jane.
Takže já bych nyní doporučoval vyčkat na reakci od Jane a koho zajímá případná možná příčina v těch servech tak ať zkusí napsat výrobci viz už uvedený odkaz.
Hele, jim v tom taky píská
- čas kolem 3:32
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LOkfBGgrXoY&list=UU9zTuyWffK9ckEz1216noAw&index=1&feature=plcp[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LOkfBGgrXoY&list=UU9zTuyWffK9ckEz1216noAw&index=1&feature=plcp[/youtube]
Tak jsem se dozvěděla, že je to normální, a že to takto pískalo už vloni. Na letové vlastnosti to vliv nemá, včera byl Apprentice ve vzduchu a naprosto bez problémů 
Jane
No,.... 
.. a celé osadenstvo z fóra ostane s dlhými nosmi, že už nikdy nezistia prečo to pískalo.
Možno "to" budú chcieť vidieť naživo..
(to z fotky, nie to z videí...
ale výhovorka dobrá)
.. a celé osadenstvo z fóra ostane s dlhými nosmi, že už nikdy nezistia prečo to pískalo.
coro píše:No,...... a celé osadenstvo z fóra ostane s dlhými nosmi, že už nikdy nezistia prečo to pískalo.
(to z fotky, nie to z videí...
ale výhovorka dobrá)
Toho koho zajímá proč by mohlo konkrétně analogové servo EFLR7140 pískat a proč je to u tohoto serva údajně normální ten může zkusit napsat ohledně možných důvodů tohoto chování přímo výrobci toho serva viz tento odkaz na kontaktní formulář pro dotazy a technickou podporu k produktům. Je-li skutečně vlastností těchto serv, že občas takto pískají pak by to výrobce měl dokázat podrobněji vyjasnit proč tomu tak je z technického hlediska.
Důležitý je, že je éro ve vzduchu