Uchycení uhlíkové vzpěry do EPP
Uchycení uhlíkové vzpěry do EPP
Dobrý den,
jak "kotvíte" uhlíkové vzpěry do EPP? Stačí uhlíkovou tyč do EPP vtlačit a zalepit?
jak "kotvíte" uhlíkové vzpěry do EPP? Stačí uhlíkovou tyč do EPP vtlačit a zalepit?
Re: Uchycení uhlíkové vzpěry do EPP
cabannos píše:Dobrý den,
Sekunďáčkem nebo purexem.
- dumast
- Kontaktovat uživatele:
Zba píše:cabannos píše:Dobrý den,
Sekunďáčkem nebo purexem.
Drážku vyfrézovať napr. Dremelom (ak to je na takom mieste kde to ide) a potom Soudal 45P (Purex Rapid) alebo Soudal 66A (Purex Standard). Ak to má byť skryté tak očko na ručnú pájku a opatrne "vypáliť" tunel do materiálu a tiež sekunďák alebo Purex. Tebe asi ide o vpichnutie, tak ako napísal Zba.
Jde mi konkrétně o vzpěry křídla vzhledem k trupu u hornoplošníku. Udrží se uhlíkové tyčky v EPP pouze působením lepidla, přestože je na ně vyvíjen tlak/tah?
- kope
- Kontaktovat uživatele:
No já mám výřezy na dvojplocha od Aerosup a v návodu se píše: do trupu drátem vypálíme otvory pro uhlíkové vzpěry horního křídla a zalepíme do nich uhlíkové tyčky. Tak předpokládám, že to udrží.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
kope píše:No já mám výřezy na dvojplocha od Aerosup ...
To jsem potřeboval slyšet, děkuji!
nevypalovat diery, dieru spravit tou tyckou ktora tam pojde, kvapnut tam sekundak , vtlacit tycku a zastriekat aktivatorom. cim menej vole medzi tyckou a epp tym lepsie. uhlik na konci prebrusit.
Výbornou fintu používá pan Potenský ve stavebnici Orion:
Konec uhlíkové tyčky omotat a olepit proužkem papíru a zapíchnout a zalepit do EPP vteřiňákem. Nejde to pak vytrhnout ani násilím
Konec uhlíkové tyčky omotat a olepit proužkem papíru a zapíchnout a zalepit do EPP vteřiňákem. Nejde to pak vytrhnout ani násilím
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
já jsem na křídla přilepil pásky překližky 0,5 mm s děrami pro
uhlíkové tyčky s přesnými roztečemi (nechtělo se mi to na epp rozměřovat) Pak jsem tyčkou udělal vpich, zakápl vteřiňákem a zasunul tyčku.
Zdravím
Pavel
já jsem na křídla přilepil pásky překližky 0,5 mm s děrami pro
uhlíkové tyčky s přesnými roztečemi (nechtělo se mi to na epp rozměřovat) Pak jsem tyčkou udělal vpich, zakápl vteřiňákem a zasunul tyčku.
Zdravím
Pavel
xener píše:nevypalovat diery, dieru spravit tou tyckou ktora tam pojde, kvapnut tam sekundak , vtlacit tycku a zastriekat aktivatorom. cim menej vole medzi tyckou a epp tym lepsie. uhlik na konci prebrusit.
Já bych to pokud možno nestříkal aktivárem.Nech vteřiňák hezky zatéct
Jestli de uhlík hluboko, tak můžeš konec uhlíku zmáčknout kleštičkami, aby se trochu roztřebil.Velice s citem, aby si nenarušil strukturu celé tyčky.Pak to bude držet jako ďas
- redbaron11
- Kontaktovat uživatele:
Vzpěry pro uchycení horního křídla stačí udělat z bukové kulatiny 4-5mm.
O 90% nižší náklady oproti uhlíku a funkčně stejné.
Vyzkoušeno v soubojích.
O 90% nižší náklady oproti uhlíku a funkčně stejné.
Vyzkoušeno v soubojích.