Nabíjanie Tx batérie

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Nabíjanie Tx batérie

#31 Příspěvek od JMalik »

AR1 píše:Ty si nedáš říct. Eneloopy se mi do T12FG nevejdou........

Ty čteš nepozorně co píšu :wink:
T12FG je právě jeden z těch vysílačů kam musely přijít LiFe. Vysílačový pack LiFe do toho prodává např. Robbe.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
AR1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od AR1 »

Mě tam musely přijít 2S Lipo. Prodává třeba HobbyKing China. :wink:
http://ar1.rajce.idnes.cz/
AR1
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od AR1 »

JMalik píše:

T12FG je právě jeden z těch vysílačů kam musely přijít LiFe. Vysílačový pack LiFe do toho prodává např. Robbe.

http://www.robbe.de/lithium-akku-2s-280 ... -12fg.html

65€ za 2S baterku :?:
coro

#34 Příspěvek od coro »

AR1 píše:Ty si nedáš říct. Eneloopy se mi do T12FG nevejdou, nezjistím to i kdybych chtěl. Navíc já Life nemám, a navíc já to zjišťovat nechci. Lipo mi zajišťují maximální komfort a nemám vůbec žadný důvod to měnit. Jinak tahle debata je už víš o čem. Většího ho mám stejně já. :D :wink:

Aj tak je chobotina že tvrdíš že lipolky sú super, len preto že lepšie sa Ti tam nezmestia!
A od výrobcu čo ubral pár milimetrov, je to sprostá zlomyselnosť, hlavne v kombinácii s cenou sady 65E. Futabu nemusím ako celok práve pre tieto detaily.

LiFe je náhrada za 8články, keď to máš 6-článok (aj ja mám v EVO) tak 2s Lipo/LiIon je samozrejme priama náhrada so správnym napätím.
Ale aj tak som to vyhodil a dal tam lepšie = Eneloop.
EDIT: Eneloop AA 2000mAh lebo sa osvedčili už roky. Nie nejaké Lite a Extreme bla bla.
JMalik

#35 Příspěvek od JMalik »

AR1 píše:

............Mě tam musely přijít 2S Lipo. Prodává třeba HobbyKing China............ :wink:

To už si musíš sám zvážit, kolik stál ten TX a jestli se vyplatí tam dát lipolku za 5 dolarů.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
AR1
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od AR1 »

JMalik píše:
AR1 píše:

............Mě tam musely přijít 2S Lipo. Prodává třeba HobbyKing China............ :wink:

To už si musíš sám zvážit, kolik stál ten TX a jestli se vyplatí tam dát lipolku za 5 dolarů.

A co by jako mělo být? Nesmíš si myslet, že to, že Lipolka z HC stojí 5USD je blbá jen proto, že Robbe prodává baterku za 65€.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od AR1 »

coro píše:Aj tak je chobotina že tvrdíš že lipolky sú super, len preto že lepšie sa Ti tam nezmestia!

EDIT: Eneloop AA 2000mAh lebo sa osvedčili už roky. Nie nejaké Lite a Extreme bla bla.

Neplácej blbiny. Já jsem napsal, že se tam nevejdou Eneloop a ne že proto jsou Lipo nejlepší. Ono se tam do detailu nevejdou totiž ani ty Lipo. Mě se ty Lipo taky už osvědčili roky, dokonce mám tři sedy už snad třetím rokem aniž bych je měnil.

Nějak nechápu o co Vám tu hoši zase jde. Oni ti výrobci asi taky vědí, proč ty Li-polky do vysílačů začínají osazovat, a Vy si tak klidně natáhněte prodlužovačku, je mi to tak nějak jedno.
coro

#38 Příspěvek od coro »

Nesúhlasím s Tebou v tom že do vysielača sú v pohode či dokonca vhodné,
pohonové lipolky, aktuálne v procese čínskeho vývoja zamereného na elektromobily - extrémne tvrdých lixx optimalizovaných na vysoké prúdy a rýchle nabíjanie, pričom kalendárna životnosť čím nižšia tým viac ich predajú, a s podporou či zárukou kde sa mierne nafukovanie obhajuje ako takmer normálna vec.... Ano v mobile aj notebooku mám líthium, ale nie "nejakú lipoku" z hobbykingu - a to treba napísať jasne. A po dvoch rokoch je nanič, to beriem ako fakt - záruku má pol roka..
JMalik

#39 Příspěvek od JMalik »

AR1 píše:...... Nesmíš si myslet, že to, že Lipolka z HC stojí 5USD je blbá jen proto, že Robbe prodává baterku za 65€.

Když bych to měl seřadit podle vhodnosti do TX, tak za současného stavu bych dal na první místo ty eneloopy, potom LiFe a až na někam chvost lipol.
Ta lipolka je blbá protože je to lipolka a tou superlevnou cenou se některé její vlastnosti dost znásobí. Prodávaly se tady "spešl" lipolky do TX. Mělo to nízká "C" a vestavěný balancer. Ve výsledku to byl šrot co se nedal použít pro pohony. Taky jsem je měl., protože do T12FG se právě bez problémů vešly.
(Až pár těch lipolek rozebereš, tak taky zjistíš, jak velmi se to liší provedením spojení článků, naletováním servisních konektorů......)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od jyrry »

JMalik píše:.... Prodávaly se tady "spešl" lipolky do TX. Mělo to nízká "C" a vestavěný balancer. Ve výsledku to byl šrot co se nedal použít pro pohony. ....

hm, tohle jsem nejak nepobral... kdyz byly pro Tx, proc to pouzivat pro pohony???
Nakonec ty soucasne "Tx-ove" LiPolky jsou taky nizkoodberove, tak co?
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od jyrry »

mimochodem, presunul jsem to do "Vysilace", nebot to forum ma v popisu "Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení", aby se to nemotalo s pohonnymi akumulatory... Ty jsou o necem jinem...
jyrry.webnode.cz
zdekar

#42 Příspěvek od zdekar »

Já tedy mám ve vysílači taky lipolku. A tedy jednu z těch spešl do TX s nízkým C. Pokud by se použila jako pohonná, tak chápu, že se to může zdát jako šrot, jelikož lipolka 2500mAh s vybíjením max 2C skutečně nemůže dát 30A odběru, na to ta baterka není. ;-)

Proč lipol a né life a nixx?
1) kapacita lipol co mají na hobbykingu je vyšší tak o 700mAh než LiFe. To je tak jediný důvod proč né LiFe, jinak proti nim nic nemám :)
2) LiXX oproti NiXX můžu v případě potřeby nabít vyšším proudem. I do té spešl Lipol TX baterky v případě nouze klidně těch 2,5A (tedy 1C), Eneloop by to asi nepřežily.

Lipol nabíjím klidně ve vysílači, jen rozpojím konektor a píchnu jí přímo na nabíječku, ale fyzicky ji nevyndávám. Pokud bych ale nabíjel tím 1C, tak ji vyndám... zas takový problém to není.

Třeba časem taky na to přijdu, proč lipolku ne... ale zatím mám ve vysílači Zippy 2500mAh 3S tak 1,5 roku a je OK. Ovšem nutno říct, že to nebyla žádná levná baterka... stojí okolo $15 :) No a v případě opravdu velké nouze klidně dám do vysílačky baterku pohonnou, na tu chvilku se jí a ani rádiu nic nestane.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od jyrry »

zdekar píše:..... nutno říct, že to nebyla žádná levná baterka... stojí okolo $15......

nene, o cene to fakt neni, to zase neeee, to jsem v tech mych "proto" vubec nezohlednil !!!!
:-)
jyrry.webnode.cz
zdekar

#44 Příspěvek od zdekar »

jyrry píše:nene, o cene to fakt neni, to zase neeee, to jsem v tech mych "proto" vubec nezohlednil !!!!
:-)

To měla být spíš narážka na JMalika a jeho lipolky za $5 :)

Jinak pokud by byla dostupná LiFe s podobnou kapacitou jako LiPol a za podobnou cenu, tak bych šel asi do LiFe, ale momentální rozdíl na HK je 700mAh a to už je tak o 3h lítání navíc. Takže prozatím zvítězila LiPol (nehledě na to, že když jsem ji kupoval, tak LiFe pro TX tam ještě nebyli a nebo byly, ale kapacitně kolem 1100mAh).

To že se Lipol musí hlídat zas tolik neřeším. Po zapnutí rádia vidím, kolik voltů ještě má a pokud k 11,1V , tak nabiju ještě doma.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
JMalik

#45 Příspěvek od JMalik »

jyrry píše:
JMalik píše:.... Prodávaly se tady "spešl" lipolky do TX. Mělo to nízká "C" a vestavěný balancer. Ve výsledku to byl šrot co se nedal použít pro pohony. ....

hm, tohle jsem nejak nepobral... kdyz byly pro Tx, proc to pouzivat pro pohony???
Nakonec ty soucasne "Tx-ove" LiPolky jsou taky nizkoodberove, tak co?

Asi jsem to napsal nepřesně.
Ty lipolky měly vybíjecí "C" cca 2-5. Pochybuji, že to byla specielně vyvinutá technologie lipol s měkkou charakteristikou. Myslím si, že to byl prostě šrot, který se nedal zužitkovat jinak než takhle. Koupil jsem tenkrát konkrétně 2ks tříčlánků. Myslím, že to mělo kapacitu 2650mAh, ale nejsem si tím stoprocentně jistý.
Sestavil jsem z toho tři dvoučlánky tak, že jsem to rozletoval a u dvou dvoučlánků naletoval balanční konektory, u jednoho ponechal ten vestavěný balanční obvod.
Z průběhu nabíjecích a vybíjecích charakteristik to mělo výrazně menší skutečnou kapacitu. Tak cca 2000mAh?
Byl jsem rád, že jsem to časem mohl vyndat. Protože tam rozměrově nejdou Eneloopy (byly tam původně Nixx v průmyslovém provedení bez čepiček na + pólech), tak tam přišel ten pack od Robbe.
Jestli je to drahé, levné, přiměřené...., to si musí každý zvážit sám.

Někdo může argumentovat tím, že lipol se používá i v mobilech, noťasech..... a jiných zařízeních, kde to musí být maximálně bezpečné.
S tím souhlasím, jsou tam i lipolky, ale ne v pytlíkovém obalu a bez jakékoliv jištění stavu článků.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“