Bec větších réglů

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
HonzaS

Bec větších réglů

#1 Příspěvek od HonzaS »

Zvládá vám bec u větších (30, 40 A) reglů 4 (a víc )serva? Já s ním mám trochu problém. Po asi 4 kopaných výkrutech jsou serva trooooooochu pomalý, Vlastně hodně pomalý.... :( .
Honza
Honza

#2 Příspěvek od Honza »

Hahaa, tady se ukáže jak jsi četl návod :twisted: . Myslím, že tohle už je to skoro na použití regulátoru bez BECu.
barvicka

#3 Příspěvek od barvicka »

ne skoro ale tohle ja na porizeni napajecich zdroju...4serva sou na hrane a vic serv uz je nutnosti vlastni zdroj...
simax

#4 Příspěvek od simax »

Taky jeste na kolik clanku litas? Nicmene tak ci tak je to uz na pouziti reglu bez BECu resp. napajecich (palubnich) zdroju ....
czernitko

#5 Příspěvek od czernitko »

Simax: mozna jsem te spatne pochopil, ale myslis to tak ze vic pohonnych clanku->vetsi napeti becu? myslel sem ze takhle to prave nefunguje? spis naopak, cim vetsi napajeci napeti tim vic musi regl hrat, aby srovnal napeti pro prijimac na 5V??
simax

#6 Příspěvek od simax »

Czernitko: Myslel jsem to tak, ze cim vice clanku tim nespolehliveji funguje BEC.
Skorpion
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Skorpion »

Kdyz tece do motoru 40A a je to nejakej 10článek max., protoze pri 12 clankach se uz bec odpojuje automaticky, tak se dostavas pri pouziti 4serv do nizke ucinnosti zdroje. Proste toho moc vyplacas na serva a malo ti zbyde pro motor.... Pri pouziti rx baterii odlehcis regulator a ziskas vice jistoty, ze ti regl neshori.
pozemni_personal

#8 Příspěvek od pozemni_personal »

Pro informaci, neb ještě nepadlo v diskusi, kolikačlánkový je hlavní zdroj:
4x LiPol 2000mAh, t.j. něco kolem 16 Voltů. Jedno servo bere zabržděné cca 1A. Takový serva jsou tam 4 a teď ještě přibyly 2 mikroserva.
Nejsem si jistý, jestli to jako pomocný zdroj (bez BECu, přímo nápájený Rx a ty serva) utáhnou 4 mikrotužky, nebo jestli použít něco většího, nebo použít lehký LiPol pack a snížit mu napětí z těch 8,4V na 5V pomocí nízkoúbytkového stabilizátoru. No jo, ale koukám, že silnější Low-Drop nad 1,5A bude problém. :roll: Spojit dva paralelně ? Nehádaly by se ? :idea: Spojit je tedy paralelně, ale výstup přes diody ? To nám ta váha narůstá ...
Chtělo by to hodit dotaz na pana Černýho, huh ?
Skorpion
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Skorpion »

Pokud to budes napajet ze 4xNiMh 700mAh tak to udrzi naprosto v pohode. Hmotnost je cca50g, coz je v pohode. Davaji tak 6A v pohode. Ty serva si neco ve spicce vezmou, ale prumerny odber nebude vic jak 3A, i to by bylo dost. Jinak ja jsem v Diablotinu 5xstandarni serva pouzival 1000NiCd, tusim hmotnost tak 85g? Kdyz uz napajeni z lipol, tak bych zkusil 2paralelne, protoze prijmac ma stabilizaci(zjisti jestli i ten tvuj) na 3,6V nebo tak neco a to by ty lipol chvili dali. Ale nejlepsi jsou NiCd!!!
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“