Honza
Bec větších réglů
Bec větších réglů
Zvládá vám bec u větších (30, 40 A) reglů 4 (a víc )serva? Já s ním mám trochu problém. Po asi 4 kopaných výkrutech jsou serva trooooooochu pomalý, Vlastně hodně pomalý....
.
Honza
Honza
Kdyz tece do motoru 40A a je to nejakej 10článek max., protoze pri 12 clankach se uz bec odpojuje automaticky, tak se dostavas pri pouziti 4serv do nizke ucinnosti zdroje. Proste toho moc vyplacas na serva a malo ti zbyde pro motor.... Pri pouziti rx baterii odlehcis regulator a ziskas vice jistoty, ze ti regl neshori.
- pozemni_personal
Pro informaci, neb ještě nepadlo v diskusi, kolikačlánkový je hlavní zdroj:
4x LiPol 2000mAh, t.j. něco kolem 16 Voltů. Jedno servo bere zabržděné cca 1A. Takový serva jsou tam 4 a teď ještě přibyly 2 mikroserva.
Nejsem si jistý, jestli to jako pomocný zdroj (bez BECu, přímo nápájený Rx a ty serva) utáhnou 4 mikrotužky, nebo jestli použít něco většího, nebo použít lehký LiPol pack a snížit mu napětí z těch 8,4V na 5V pomocí nízkoúbytkového stabilizátoru. No jo, ale koukám, že silnější Low-Drop nad 1,5A bude problém.
Spojit dva paralelně ? Nehádaly by se ?
Spojit je tedy paralelně, ale výstup přes diody ? To nám ta váha narůstá ...
Chtělo by to hodit dotaz na pana Černýho, huh ?
4x LiPol 2000mAh, t.j. něco kolem 16 Voltů. Jedno servo bere zabržděné cca 1A. Takový serva jsou tam 4 a teď ještě přibyly 2 mikroserva.
Nejsem si jistý, jestli to jako pomocný zdroj (bez BECu, přímo nápájený Rx a ty serva) utáhnou 4 mikrotužky, nebo jestli použít něco většího, nebo použít lehký LiPol pack a snížit mu napětí z těch 8,4V na 5V pomocí nízkoúbytkového stabilizátoru. No jo, ale koukám, že silnější Low-Drop nad 1,5A bude problém.
Chtělo by to hodit dotaz na pana Černýho, huh ?
Pokud to budes napajet ze 4xNiMh 700mAh tak to udrzi naprosto v pohode. Hmotnost je cca50g, coz je v pohode. Davaji tak 6A v pohode. Ty serva si neco ve spicce vezmou, ale prumerny odber nebude vic jak 3A, i to by bylo dost. Jinak ja jsem v Diablotinu 5xstandarni serva pouzival 1000NiCd, tusim hmotnost tak 85g? Kdyz uz napajeni z lipol, tak bych zkusil 2paralelne, protoze prijmac ma stabilizaci(zjisti jestli i ten tvuj) na 3,6V nebo tak neco a to by ty lipol chvili dali. Ale nejlepsi jsou NiCd!!!