Me BF109 kompozit
Re: Me BF109 kompozit
Jsem si zas zalital, Hk30-26 1210kv je proste idealni. Stejne je pri pruletu s tou 8*8 uz videt, ze to ero ma ten odpor a jestli to leti tich 200-230km/h tak je to tak max. Jako fajka to letet nemuze. Jestli by to letelo o par km/h vic, stalo by to brutalne prilozit, zbytecny penize a narust vahy jak krava. To za to nestoji. Asi jsem nasel rozum. Do jara 
Dnešní pokusy v rychlosti s měřením 
Mezek s Motorem Scorpion KH3026-1210kv na4S a vrtule sklopka 8x7 na velkym trámci dá v průletu v bezvětří max 191km/hod a bezpečně tich 180km/hod... a zjistil jsem že mi to stačí. Hlavně se to s danym pohonem nechá motat na šíři letiště a točit kolem hlavy.
Na ultrapomalý průlety ve výšce očí jsem zkusil zahnout křidélka dolů o cca 5mm a éro nemá vůůbec snahu někam spadnout nebo se dokonce i jen zhoupnout. Zkoušel jsem ho ve výšce přitahovat, přitahovat a když už skoro stálo, sklopí jen čumák a rozjede se dolů, rozhodně žádné padání po křídle. Což mě dost překvapilo, protože ty pomalý průlety ve vejšce očí jsou boží. Najednou jsem zjistil, že to neni jen o rychlosti...
Takže tenhle pohon je takový 2 v jednom...
Mezek s Motorem Scorpion KH3026-1210kv na4S a vrtule sklopka 8x7 na velkym trámci dá v průletu v bezvětří max 191km/hod a bezpečně tich 180km/hod... a zjistil jsem že mi to stačí. Hlavně se to s danym pohonem nechá motat na šíři letiště a točit kolem hlavy.
Na ultrapomalý průlety ve výšce očí jsem zkusil zahnout křidélka dolů o cca 5mm a éro nemá vůůbec snahu někam spadnout nebo se dokonce i jen zhoupnout. Zkoušel jsem ho ve výšce přitahovat, přitahovat a když už skoro stálo, sklopí jen čumák a rozjede se dolů, rozhodně žádné padání po křídle. Což mě dost překvapilo, protože ty pomalý průlety ve vejšce očí jsou boží. Najednou jsem zjistil, že to neni jen o rychlosti...
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Na maketové poletování "kolem hlavy" by byl vhodnější zcela jiný pohon!
P.S.: Já dnes už taky nevydržel a přetnul tu víc jak dvouměsíční létací pauzu. Sice to bylo asi jenom 35min, ale bylo to fajn.
P.S.: Já dnes už taky nevydržel a přetnul tu víc jak dvouměsíční létací pauzu. Sice to bylo asi jenom 35min, ale bylo to fajn.
Tak konečně tu zazněla ta správná myšlenka.Pomalé maketové průlety,při tom
se kochat pohledem a nebát se,že to spadne někam po křídle.Na přistání pěkně
pomalu aby se to nerozbylo a hlavně si pěkně zalétat.Už se těším.Staifus konečně si dostal rozum.Naposled jsem tě viděl létat o vánocích a to chodily i vrabci pěšky, byl to nářez.
se kochat pohledem a nebát se,že to spadne někam po křídle.Na přistání pěkně
pomalu aby se to nerozbylo a hlavně si pěkně zalétat.Už se těším.Staifus konečně si dostal rozum.Naposled jsem tě viděl létat o vánocích a to chodily i vrabci pěšky, byl to nářez.
Venku vedro, azuro, tak jsem zmizel na hodinu z práce že jdu hodit mezka a že dam fofr lítání s pevnou 8x8 , takovej tréning na sobotní "otvírání nebe" v Bolešinech - a ejhle, jaké to nemilé překvapení, že to v bezvětří (bez protivětru) sám prostě nehodim ani náááhodou. 3 starty, 2x crash při startu
Jedině poškození bylo utrhlá vzpěra vejškovky a v obou případech střihlý šroub na křídle. Zápichy a hvězda to byly hnusný, nechápu že se s tim nic nestalo. Ať žije Flídr, má to chlapec sakra fortelný...
Jedině poškození bylo utrhlá vzpěra vejškovky a v obou případech střihlý šroub na křídle. Zápichy a hvězda to byly hnusný, nechápu že se s tim nic nestalo. Ať žije Flídr, má to chlapec sakra fortelný...
Ach jo, zvažuju 5S na toho Scorpiona HK30-26 1210kv vrtule 8x7 , ale předpokládam že nastává problém sklopky s limitem 16tis otáček
.... nešlo by to fakt léčit?
Tak jen pro pořádek, jsem se dneska vyléčil sám. Jednoho mezka jsem rosekal na kaši - v plný rychlosti po větru jsem dal výkrut při klesání cca 45st, jenže se to dost rozjelo po větru a místo srovnání do roviny jsem ho přetočil a jak vzal za vejškovku v domění že říznu zatáčku, tak jsem ho poslal k zemi, zkoušel vybrat dalšim výkrutem , ale nějak to neklaplo ... takže je na kaši vč serva a 4S li 
Tááákk jsem vzal záložního mezka se Škorpíkem 1210kv 4S a to se zas nelíbilo sklopce 9x7 a v průletu buchla vrtule.... naštěstí vše ostatní ok, jen přepážka povolila. Ještě mohl vypadnout motor s reglem a bylo by to dneska teda fakt dokonalý
Tááákk jsem vzal záložního mezka se Škorpíkem 1210kv 4S a to se zas nelíbilo sklopce 9x7 a v průletu buchla vrtule.... naštěstí vše ostatní ok, jen přepážka povolila. Ještě mohl vypadnout motor s reglem a bylo by to dneska teda fakt dokonalý
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Tak ztráta modelu vždycky nasere.
P.S.: Já si řikal jak je možný že ti ty vrtule pořád drží neb teoreticky si jim dával sakra za uši no a je to tu. Aspoň že to ten jeden mezek přežil.
P.S.: Já si řikal jak je možný že ti ty vrtule pořád drží neb teoreticky si jim dával sakra za uši no a je to tu. Aspoň že to ten jeden mezek přežil.
No nasere, ale skoro víc mě štve ten čtyřčlánek
protože teď se těšim na éro nový v nových barvách 
Taaak, dorazily uhlikovy vrtule RF 9*6 na skorpipona, tak jsem zvedavej, jdu to hodit a zmerit. Predpokladam ze vs. AE 9*7 to bude zrat min, bude pomalejsi, ale budu litat bez nervu ze ji zas trhnu.
Tak přišla RF 9x6 - pocity smíšené. Je pěkná, pevná, lehká, ale menší na délku oproti AE 9x7 a to skoro o 1cm na délku jednoho listu!!!! Což nějak moc nechápu
Zatímco AE 9x7 žere 75A tak RF 9x6 jen 55A a je to samozřejmě znát na letovém projevu. Starty jsou však naprosto bezproblémové, při maximálce nemam strach že prdne, můžu s klidnou duší pod motorem z kopce, ale taky to neletí 180km/hod ale jen 160km/ hod
(dneska měřeno) ,ale zas je tam o cca 2 min motoru víc, což je logický, vrtule krásně plynule zabírá zoubek po zoubku, má dobrej zvuk a vše je takový vyladěný. AE vrtule měla zbytečně "hovadskej" ten kořen s dírou, dvě jsem roztrhnul a bylo to skoro o éro. Takže tak.
Zatímco AE 9x7 žere 75A tak RF 9x6 jen 55A a je to samozřejmě znát na letovém projevu. Starty jsou však naprosto bezproblémové, při maximálce nemam strach že prdne, můžu s klidnou duší pod motorem z kopce, ale taky to neletí 180km/hod ale jen 160km/ hod
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Díky za zprávy, příští týden pro ní svištím taky, ale zkusím škorpíka 1600 kV na 4S 
Teď mám 3S, AXI 1500 kV a vrtuli 9x7
edit: teď jsem dočetl příspěvek do Mustanga, já mám strach s přidáváním článku kvůli váze při startu.
Když fouká, je to docela ok, ale stejně se při tom prvním mrsknutí orosím
Spadl mi zatím jen jednou, no mám jen 14 startů. Proto jsem vzal toho škorpíka s trochu vyšším kv
ale taky přidám článek
Jsem moc moc zvědavej!
Teď mám 3S, AXI 1500 kV a vrtuli 9x7
edit: teď jsem dočetl příspěvek do Mustanga, já mám strach s přidáváním článku kvůli váze při startu.
Když fouká, je to docela ok, ale stejně se při tom prvním mrsknutí orosím
Spadl mi zatím jen jednou, no mám jen 14 startů. Proto jsem vzal toho škorpíka s trochu vyšším kv
ale taky přidám článek
No každopádně bych zkusil 4S i na toho Axíka, mi neřikej že by to neustál, jsou to kvalitní motory a výrobce udává konfiguraci kdy ten motor běží s velkou rezervou, když jsem lítal 4S na Megu 600/20/5 s podobným a otáčkama při 60A a výrobce uvádí snad taky jen 3S a 40A ... aby jsi zbytečně nekupoval Škorpíka.
No házet to chtělo víc nahoru a počítat s přetočenim doleva. Ale bacha na ty vrtule AE. Při 4S mi držela 8x7 - 9x7 už ne (teda z kopce po větru už ne
)
Jakej je na Mustangu průměr kuželu?
No házet to chtělo víc nahoru a počítat s přetočenim doleva. Ale bacha na ty vrtule AE. Při 4S mi držela 8x7 - 9x7 už ne (teda z kopce po větru už ne
Jakej je na Mustangu průměr kuželu?
Tak jsem dneska dal 2 starty s RF 9x6 a 2 starty s AE 8x7 a s AE 8x7ten Scorpion prostě chodí líp, krásně se roztáčí a zrychluje skoro i nahoru, RF 9x6 to prostě brzdí. 8x7 jsem neroztrhnul ani po cca 30 startu....
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Staifus píše:Jakej je na Mustangu průměr kuželu?
... 57mm , trámec je 49mm.
veka1